Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Liigakarsintapaikka varmistui 13-3 voitolla Indiansista

Miesten edustustusjoukkue oli selvästi pirteämmällä pelipäällä kuin Indians myös joukkueiden kauden toisessa kohtaamisessa. Ensimmäisellä kierroksella miehet pitivät pisteet Rusalla 12-3 voitolla ja nyt joukkue haki pisteet Espoosta lähes samalla erolla, lopputulos lauantaina 13-3 miehille. Voitto Indiansista varmisti miesten edustusjoukkueelle sen historian ensimmäisen liigakarsintapaikan jo neljä peliä ennen runkosarjan päätöstä. Panosta riittää runkosarjan loppuun asti, sillä joukkue taistelee lohkon ykkössijasta tiukasti yhdessä BlueFoxin kanssa.

INDIANS – M-TEAM 3-13 (1-2,0-2,2-9)

Ottelun alkutahdit Laukkalan lavasta

Miehet pääsevät jo ottelun alkuminuuteilla pelaamaan ylivoimaa, mutta vielä tuloksetta. Ensimmäisen vitosen jälkeen Puranen tuo pallon oikeaa laitaa ylös ja Laukkala (kuvassa) iskee ottelun avausosuman ajassa 5.36. Seuraava maalipaikka on Indiansilla kun kolmoskenttä menettää pallon viivassa ja kaveri pääsee 2vs1-hyökkäykseen. Lesch ottaa arvokkaan torjunnan miesten maalilla ja peli jatkuu 0-1 tilanteessa. Myös seuraava maali lähtee Laukkalan lavasta, kun Malinen tekee vahvaa työtä hyökkäyspäässä ja jatkaa pallon maalin eteen paikkaan, jossa ei kahta yritystä tarvita maalintekoon. Tilanne 0-2.

Miesten toista maalia seuranneessa vaihdossa Reunamäki rikkoo puolustuspäässä rankkarin arvoisesti ja kotijoukkue käyttää kavennusmahdollisuuden. Tilanne 1-2 ajassa 8.03. Erän puolivälin jälkeen miehet pääsevät jälleen ylivoimalle, mutta parhaaksi tilanteeksi jää Heltimoisen laukaus viivasta. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähdä, joten erätauolle mennään tilanteessa 1-2.

Kaksi maalia lisää toisessa erässä

Toisen erän ensimmäinen maali on vahva näytös kakkoskentän osaamisesta. Reunamäki karvaa pallon yhdessä Grönlundin kanssa ja nousee vasemmalta kohti maalia laukoen pallon vastustamattomasti ohi Indians-vahdin. Ennen ottelun puolta väliä Reunamäki lähtee pidemmälle huilille 2+10 minuutin rangaistuksen myötä ja kotijoukkue pääsee pelaamaan ylivoimaa ensimmäistä kertaa ottelussa. Tilanne vaihtuu nopeasti tasavajaaksi, kun Puranen on lähes pitelemätön alivoimalla ja kaveri joutuu rikkomaan rangaistuksen arvoisesti. Kun miehet saavat viidennen kenttäpelaajan kehiin on aika ottelun ensimmäisen ylivoimamaalin. Itkonen laittaa pallon oikealta maalille ja Grönlund leikkaa oikea-aikaisesti maalin editse siirtäen pallon yhdellä kosketuksella Indians-maaliin. Lukemissa 1-4 mennään toiselle erätauolle.

Peli-ilo paistaa kolmannessa erässä!

Kolmannen erän alkuu miehet iskevät ylivoimalla, kun Indians seuraa katseella miesten hyvää liikettä. Tilanne 1-5 ajassa 41.39. Myös kolmoskenttä pääsee maalin makuun, kun Heino laittaa pallon ykkösellä sisään Jousin syötöstä ja vielä kun Laukkala viimeistelee hattutemppunsa ennen 45 peliminuutin täyttymistä, on Indians pakotettu käyttämään aikalisänsä tilanteessa 1-7.

Minuuttiakan ei ehdi kulua aikalisästä, kun Eronen lisää kotijoukkueen ahdinkoa laukomalla miesten kahdeksannen maalin. Miehet ovat löytäneet peli-ilon ja koko joukkueen tekemisestä huokuu varmuus. Vaikka Mäkinen passitetaan kahden minuutin istunnolle, niin miehet kääntävät tilanteen edukseen, kun Lesch (kuvassa) heittää Purasen läpiajoon ja taululle vaihtuvat 1-9 lukemat. Syöttöpiste oli Leschille jo kauden viides.

Miehet pystyvät pitämään Indiansin ilman pelitilannemaaleja lähes 50 minuuttia ja todellisia vaaranpaikkoja 5vs5 pelissä ei tänään nähty. Kolmannessa erässä maalinteossa onnistuvat vielä Aro, Reunamäki, Grönlund ja Malinen sekä kotijoukkue kahdesti. Loppunumerot selkeällä erolla miehille, 3-13.

Miehistä parhaana palkittiin Sampo Laukkala (3+0).

Miesten edustusjoukkeen päävalmentaja Mikko Laurikainen näki joukkueen pelanneen parhaiten ottelun kolmannessa erässä.

-Kahden ensimmäisen erän osalta en ole tyytyväinen joukkueen pallolliseen peliin. Parannettiin kuitenkin loppua kohden ja kolmannessa erässä oli jo peli-iloakin. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla tänään ja parhaan pelaajan palkinto meni oikealle jätkälle. Sampo laittoi tärkeät pallot maaliin ensimmäisessä erässä.

-Meitä vastaan on vaikea tehdä maaleja tasakentällisin pelatessa. Oltiin tänään jalalla huomattavasti paljon parempia. Tahtotaso oli joukkueella täysi eri kuin Indiansilla, oli varmaan meille tärkeämmät pisteet kuin kaverille, se näkyi tänään. Kaikki pisteet tarvitaan, jotta saadaan kotietu karsintoihin. Jatketaan huomenna siitä mihin tänään jäätiin, päättää Laurikainen.

Miesten edustusjoukkueen pelit jatkuvat jo sunnuntaina, kun kotihalliin saapuu Forssan Suupparit.