Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kurtis McLean vuoden sopimukseen

Kurtis McLean vuoden sopimukseen

 

McLean uusin sentterivahvistus

Jokerit on tehnyt keskushyökkääjä Kurtis McLeanin kanssa sopimuksen kaudesta 2014-15. Kanadalainen siirtyy Helsinkiin KHL-joukkue Metallurg Novokuznetskista.

Viime kausi oli McLeanille, 33, ensimmäinen KHL:ssä. Hän oli Metallurgin toiseksi paras pistemies tehtyään runkosarjassa 47 ottelussa tehot 9+13=22.

-McLean on laadukas pelintekijä, rightin puolelta pelaava kokenut pelaaja, joka on ollut pitkään huipulla. Hän tuntee hyvin eurooppalaisen pelityylin, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Ennen siirtoaan KHL:ään McLean edusti kaksi vuotta Sveitsin liigassa pelaavaa Langnauta. Molemmilla kausilla kanadalainen oli joukkueensa paras pistemies. Kaudella 2011-12 hän teki 49 ottelussa 14+28=42 ja seuraavana vuonna 46 pelissä 7+34=41 tehopistettä.

Myös Suomi on tuttu paikka keskushyökkääjälle, sillä hän edusti vuosina 2009-11 Rauman Lukkoa. Jälkimmäisellä kaudella McLean oli SM-liigan pistepörssin neljäs runkosarjassa ja merkittävässä roolissa raumalaisjoukkueen matkassa pronssimitaleille.

Ennen saapumistaan eurooppalaisiin kaukaloihin McLean pelasi Pohjois-Amerikassa pääasiassa AHL:ssä. Kaudella 2008-09 keskushyökkääjä sai tililleen uransa ensimmäiset NHL-ottelut New York Islandersin paidassa. Neljässä pelissä syntyi yksi maali.

Kanadan maajoukkueessa McLean on pelannut vuosien 2011 ja -12 Spengler Cupissa Sveitsissä. Jälkimmäisessä turnauksessa Kanada voitti arvostetun turnauksen mestaruuden.

Jokereiden tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Jokerit - logo

Jokerit - 2014-2015 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2014-2015

Ottelut kaudella 2014-2015

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


KurtisMcLean

Kurtis McLean

2.11.1980 Kirkland Lake, ONT
Tiedot


Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää