Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Erä kesti kaksi erää SSV:n kyydissä

SSV sai ensimmäisen täplän puolivälieräsarjassa!

SSV:n ja Erän ensimmäinen kohtaaminen päättyi Viikinkien loistavan kolmannen erän jälkeen lukemiin 9-3. Ottelu oli kaksijakoinen, kun ensimmäinen puolikas kyttäiltiin ja jälkimmäisessä maali-iloiteltiin. Ottelun hamoksi nousi 4+2 tehot tehnyt Harri Forsten.

Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet pyrkivät käyttämään hyväksi vahvuuksiaan, eli pitämään palloa itsellään ja etsimään rauhallisesti aukkoja vastustajan puolustuksesta. Aukkoja ei juuri löytynyt, kun molemmat joukkueet suojelivat omaa aluettaan kynsin ja hampain. Ensimmäinen erikoistilanne tuli SSV:n joutuessa jäähylle ajassa 13.03. Erä sai käytettyä ylivoimamahdollisuuden hyväkseen ja iski vierasjoukkueen johtoon Tomi Palinin toimesta. Erän loppu jatkui kuten alkoikin, eikä maaleja enää nähty.

Toisen erän alussa SSV sai hyvän karvauksen Erän päätyyn, josta Rein Kivi sai siirrettyä pallon Timo Toivoselle, joka siirsi pallon suoraan Harri Forstenille. Forsten ei erehtynyt vedossaan ja pallo maalissa. Tasoituksen jälkeen peli asettui samoihin uomiin kuin ensimmäisessä erässäkin. Molemmat joukkueet siirsivät palloa mieheltä miehelle, mutta parhaimmille sektoreille palloa ei saatu. Parhaimmat tilanteet syntyivät nopeista suunnanvaihdoksista, mutta maalivahdit Toni Lötjönen ja Erän Tomi Ikonen ehtivät pallon eteen. Toisen erän loppuun Erä siirtyi jälleen johtoon kun Palin onnistui jälleen maalinteossa. Erän ilo ei kuitenkaan kestänyt pitkään, kun 31 sekuntia ennen erätaukoa Toivonen löysi jälleen Forstenin, jonka veto upposi etukulmasta sisään. Toiselle erätauolle siirryttiin siis tilanteessa 2-2.

Viimeisessä erässä pelin luonne sai uuden, maalirikkaan vaiheen. SSV:n kannalta alku ei ollut kuitenkaan toivottu. Erän Ville Räkköläinen kirmasi sivusta ja syötti maalin kulmalle nousseen Mikko Pasasen (1+2) avopaikkaan. Pasanen ei empinyt vaan siirsi vieraat jälleen johtoon rystyltä. Viikinkien syke ei kuitenkaan siitä hyytynyt, vaan pikemmin kiihtyi ja takaa-ajo oli valmis alkamaan. Ensin Mikael Järvi teki yläkulmavedollaan tasoituksen. Kapteenin maalin jälkeen muutkin innostuivat ja maaleja alkoi tulla tappavaan tahtiin. Juho Järvinen sai kunnian viedä kotijoukkueen ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon Forstenin hienosta syötöstä takatolpalle. Melkein heti johto-osuman jälkeen asialla oli jälleen Julle, ja peli 5-3 Viikingeille. Seuraavana vuorossa olivat Santtu Manner ja Markus Huhtimo, jotka maaleillaan veivät SSV:n jo turvallisen tuntoiseen neljän maalin johtoon. Huhtimon maalin jälkeen katsojille tarjottiin myös Mahun tavaramerkkiä, kun mies väläytti voltin. Erän viimeinen tilaisuus päästä mukaan peliin tuli, kun Järvi joutui jäähylle mailaan lyönnistä ajassa 54.19. Tilaisuus jäi kuitenkin käyttämättä ja jäähyn päättymisen jälkeen Erä otti vielä aikalisän. Aikalisäkään ei tuottanut toivottua tulosta Erän leirissä, kun pelin avautumisen jälkeen Harri Forsten pääsi viimeistelemään vielä kaksi maalia, joka merkitsi miehen illan tehoiksi 4+2.

Pienen alkukankeuden jälkeen SSV sai tässä ottelussa koneensa rullaamaan. Voitto on tärkeä, mutta edessä on vielä monta estettä ja se mielessä SSV jatkaa myös seuraavaan otteluun. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran sunnuntaina Mosalla, ja edessä on varmasti entistä tiukempi peli. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa!

Seuran tiedot - Seuran kotisivut

Mirva Naava siirtyy ÅIF-ottelun jälkeen loppukaudeksi ulkomaille - Anni Kettunen sopimukseen

EräViikinkien naisten F-liigajoukkueessa nähdään pelaajaliikennettä, kun pitkään seurassa pelannut Mirva Naava siirtyy perjantain ÅIF-ottelun jälkeen loppukaudeksi ulkomaille pelaamaan. Samalla EräViikingit on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Anni Kettusen kanssa.

Lue lisää
EräViikingit jatkosopimukseen kahden oman kasvattinsa kanssa

EräViikingit on solminut vuoden mittaiset jatkosopimukset omien kasvattiensa Perttu Järvisen ja Joonatan Lindholmin kanssa.

Lue lisää
EräViikingit on irtisanonut päävalmentaja Markus Huhtimon sopimuksen

Uutena päävalmentajana aloittaa välittömästi Ville Turunen, joka on toiminut aiemmin juniorivalmentajana EräViikingeissä.

Lue lisää
EräViikinkien liigajoukkueella 29 sopimuspelaajaa

EräViikinkien miesten liigajoukkueen runko säilyy pitkälti päättyneestä kaudesta. Uusina kasvoina ryhmään liittyy paluumuuttaja Marko Juselius sekä nuori tähtipelaaja Oliver Sillanpää. Sakari Pulkkinen täydentää maalivahtikolmikon ja lupaavat Daniel ja Benjamin Tenhonen solmivat liigasopimukset.

Lue lisää
Kivinen ja Syrjälä takaisin M-Teamiin

Saksan Bundesliigan pistepörssin voittaja Juho Kivinen ja kymmenenneksi sijoittunut tutkaparinsa Max Syrjälä palaavat M-Teamin edustusjoukkueeseen.

Lue lisää
Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä

Hyökkääjä Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä. Puskan pelaajasopimus on purettu yhteisymmärryksessä.