Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

M-Team taipui NST:lle

Pirteää peliä esittänyt M-Team ei saanut palkintoa Ruskeasuon illassa. NST oli parempi maalein 4-7 (0-1, 2-2, 2-4). M-Teamin ongelmana oli tehoton viimeistely.

Ottelun alku enteili tasaista peliä. Toisilleen tutut joukkueet puolustivat tarkasti. M-Team otti hienoisen pallonhallinnan uusituilla kentällisillään. Kesken isäntien painostuksen vierailijoiden Arto Vainikainen pääsi tuikkaamaan etukulmasta ottelun avausmaalin.

M-Team sai riveihinsä koko alkukauden loukkaantuneena olleen Antti Itkosen. Itkonen pääsi heti avauserässä kokeilemaan rangaistuslaukauksesta. NST maalilla Jarkko Monthan peitti kuitenkin hyvin. Seuranneessa ylivoimapelissä M-Team pääsi pyörittämään edelliskausilta tutulla kuviolla, kun tutkapari Itkonen-Reunamäki oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella yhtä aikaa laatikossa. Pallo liikkui hyvin ja paikkoja oli, mutta maali jäi puuttumaan.

Toiseen erään M-Team sai loistavan alun kun veljekset Lundström toimittivat pallon maaliin, Lasse syötti ja Lari maalasi. M-Team siirtyi ajassa 24.38 johtoon Aake Erosen hienolla soolomaalilla. Eronen sai pallon Matias Heinolta kulmassa, nousi röyhkeästi maalille ja nosti rystyltä maalin kattoon.

NST tuli tasoihin M-Teamin pahasta puolustusalueen pallonmenetyksestä. Myös vieraat pääsivät kokeilemaan rangaistuslaukauksesta. Ossi Rannala torjui komeasti Janne Louhelaisen yrityksen. NST onnistui kuitenkin ylivoimalla heti perään, 2-3. M-Team pääsi vielä erän loppuun ylivoimalle, mutta tarkkuus ratkaisevissa syötöissä ja vedoissa sekä vieraiden maalivahti estivät maalinteon.

Viimeisessä erässä M-Team rytmitti peluutustaan. Kolmoskenttä kävi usein vain riistämässä pallon nopeasti takaisin omille, ja kakkonen tai ykkönen tuli uudestaan sisään.  NST meni nopealla ylivoimamaalilla 2-4 johtoon ajassa 46.37. Tämän jälkeen M-Team tuli vielä maalin päähän kun illan kolmannessa rangaistuslaukauksessa nähtiin vihdoin maali, Riku Reunamäen toimesta. Puoli minuuttia Reunamäen maalista tilanne näytti M-Teamin kannalta paljon murheellisemmalta. NST teki kaksi nopeaa maalia siirtyen 3-6 johtoon. Ensin omanalueen pallonmenetyksestä ja perään merkkausvirheestä.

Ottelun lopussa M-Team painosti usean minuutin ajan kuudella viittä vastaan. Ossi Rannala kävi yhteensä viisi kertaa poissa maaliltaan. Tämä tuotti maalin molempiin päihin. Eero Puranen teki 4-6 vajaa kaksi minuuttia ennen loppua. Reunamäki osui pian tämän jälkeen tolppaan ennen kuin NST:n Vainikainen viimeisteli illan kolmannellaan tyhjiin loppulukemat,  4-7.

M-Teamin päävalmentaja Sami Vidgren oli tietysti pettynyt ottelun jälkeen, mutta löysi myös paljon hyvää omiensa otteista. Vidgren muistutti, että maalintekopelissä pitää pystyä ”naulaamaan” paremmalla prosentilla.

– Meillä oli varmaan 20 maalintekopaikkaa, mutta tehtiin vastustajan veskarista hyvä tänään. Ehkä ottelun tärkeys näkyi viimeistelyssä jännityksenä ja rentouden puutteena. Tehtiin lisäksi takaa-ajo hankalaksi kun virheet, joita aina sattuu, tulivat väärään kohtaan.

Vidgren näki, että kentällisissä on nyt hyvä roolitus löytynyt ja lupasi, ettei ennen kauden loppua jossitella.

– Sovittiin joukkueen kanssa, että loppuun asti mennään tyylillä ja tehdään kaikki niin hyvin kuin mahdollista.

M-Teamilla on runkosarjaa jäljellä vielä neljä ottelua. Viikon päästä on kaksi tärkeää vieraspeliä, sunnuntaina Happeeta ja maanantaina Nokian KrP:tä vastaan.