Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

M-Team tasasi pisteet Erän kanssa

M-Teamin miesten liigajoukkue kohtasi toisen kierroksen ensimmäisessä ottelussa Tapanilan Erän kotihallissaan Ruskeasuolla. Ottelun kaksi ensimmäistä erää noudatti samaa kaavaa kuin kauden aiemmat kotiottelut, kun vierasjoukkue oli 40 minuutin pelin jälkeen 2-7 johdossa. Kolmanteen erään M-Team lähti kuitenkin suoraviivaisella hyökkäämisellä ja tulosta alkoi syntyä Erän seuratessa sivusta. Mikko Soinin hattutempun johdolla yhteensä viisi maalia viimeiseen erään ja 7-7 tilanteessa jatkoajalle. Tällä kertaa ratkaisua ei syntynyt jatkoajalla, vaan pisteet tasattiin 7-7 tuloksella.

M-TEAM – TAPANILAN ERÄ 7-7ja. (1-2,1-5,5-0,0-0)

Ottelu saa hieman yllättävän alun, kun Sampo Laukkala onnistuu tuikkaamaan pallon etukulmasta ohi Erän maalilla torjuneen Tomi Ikosen jo ajassa 1.49. Syötön avausosumaan saa Julius Jousi. Tämän jälkeen molemmissa päissä tapahtuu tasaiseen tahtiin, mutta kotijoukkueen yhden maalin johtoasema pitää.

Ajassa 14.49 vieraat tulevat tasoihin tarkalla laukauksella ylänurkkaan ja tasan kaksi minuuttia myöhemmin on Ossi Rannalan kainalon alla tilaa, jonka näkee Erän Tupla-pelaaja Tuomas Iiskola. Tilanne 1-2 vieraille ensimmäiselle erätauolle mentäessä.

Karkeita virheitä toisessa erässä

Toisessa erässä vierasjoukkue kurittaa karkeista virheistä ja hallitsee kenttätapahtumia aloittaen maalinteon ajassa 22.41. Rannalan torjunnan jälkeen pallon ehtii ensimmäisenä Erä-pelaaja, joka iskee pelivälineen armotta M-Teamin maaliin. Tilanne 1-3. Seuraavaksi puolustuksesta avataan suoraan kaverin lapaan ja varmalla viimeistelyllä tilanteeksi vaihtuu jo 1-4.

Ottelun ensimmäinen jäähy vihelletään ajassa 28.24, kun Jesse Tolvanen pelaa liian kovaa puolustuspäässä. Erä käyttää 16 sekuntia ylivoimaansa kunnes pallo on jälkeen Rannalan selän takana. Tilanteessa 1-5 M-Team käyttää aikalisänsä ja vaihtaa maaliin Paolo Keinäsen. Aikalisän jälkeen Erän tulitus taukoaa hetkeksi ja ajassa 35.17 syntyy kotijoukkueen illan toinen osuma. Julius Jousi saa lahjapallon Erän puolustukselta ja karkaa yksinläpi viimeistellen hienosti 2-5 kavennuksen.

Erä kuittaa kuitenkin nopeasti vielä kaksi maalia. Ensin pelataan näyttävästi yhden kosketuksen syötöillä parhaaseen sektoriin, josta tarkalla kudilla 2-6 lukemat taululle ja sitten vielä vastahyökkäyksen päätteeksi illan seitsemäs maali vieraille. 2-7 lukemissa mennään toiselle erätauolle.

Ei mitään hävittävää – viisi maalia toi M-Teamin tasoihin

iekö Erän kopissa jännitetty toisella erätauolla suoritettua risteilyarvontaa ja jääty palkinnoitta, sillä kolmanteen erään tuli varsin haluton Erä. M-Teamin kapteeni Lauri Huusko iskee kotijoukkueen illan kolmannen osuman ajassa 43.16. Vain 19 sekuntia myöhemmin Mikko Soini siirtää pallon Lasse Lundströmin vedon jälkeen ohi Erä-vahdin ja tilanteeksi vaihtuu 4-7.

Ajassa 46.38 M-Teamin kovin tahtopelaaja Julius Jousi puskee vasemmalta sisään ja laukoo pallon vastustamattomasti ohi Ikosen. Illan toinen syöttöpiste Matias Heinolle ja yhteensä jo kauden 11 syöttöpiste, mikä oikeuttaa joukkueen sisäisen syöttöpörssin kärkisijaan. M-Teamin tultua kahden maalin päähän, käyttää Erä aikalisänsä.

Erän puoliväli ehtii ylittyä ennen seuraavaa maalia. Tolvanen yrittää jalkakynää keskialueella ja on menettää pallon vieraille, mutta taistelee pelivälineen vielä takaisin. Tolvanen laukoo kohti maalia ja Soini siirtää pallon viivalta sisään. M-Team on tullut maalin päähän ajassa 52.47. Viimeisen vitosen käynnistyessä Erä onnistuu ryhdistäytymään hetkellisesti ja pitää palloa M-Teamin miettiessä keinoja pelivälineen saamiseksi joukkueelle eikä pääse ottamaan maalivahtia kunnolla pois maalista. Edetään aina ottelun viimeiselle minuutille saakka, kunnes Mikko Soini taistelee illan kolmennella osumallaan M-Teamin tasoihin. Tilanteessa 7-7 edetään jatkoajalle.

Jatkoajalla molemmat pelaavat rohkeasti eikä kyttäilyyn lähdetä. Ajassa 63.30 Keinäselle vihelletään kahden minuutin rangaistus, mutta Erä ei onnistu maalinteossa pelatessaan miesylivoimalla jatkoajan loppuun asti, joten pisteet tasattiin 7-7 tuloksella. Tämä oli M-Teamin ensimmäinen piste tällä kaudella kotihallista.

M-Teamin valmentaja Sami Vidgren ei ollut ehtinyt peluuttaa uusia viisikoita kuin yksissä harjoituksissa ennen lauantain ottelua. Huonot kaksi ensimmäistä erää saivat kuitenkin jälkeensä positiivisen kolmennen erän näkee Vidgren.

-On ollut pidemmän aikaa 14-16 kaveria yhdessä ja oikeastaan aika sama miten ne kentälliset näistä muodostaa, mutta tämän päiväisillä kokoonpanoilla ei oltu menty kuin vasta yksissä treeneissä. Siinä sitten muutamat kaverit kävivät antamassa arvokkaita huilivaihtoja toisille, mutta pitkälti kahdella mentiin, kertoo Vidgren.

-Tällainen tulos ja erityisesti kolmannen erän esitys tekee erittäin hyvää itsetunnolle. Saatiin onnistumisia ja uskottiin omaan tekemiseen, vaikka varmastikaan moni muu ei kolmanteen erään lähdettäessä uskonut enää viiden maalin takaa noustavan. Se, että kaveri lähti meidän vauhtiin mukaan, ei vähennä ollenkaan viimeisen erän suorituksen arvoa.

-Kolmannessa erässä pelattiin niin yksinkertaista peliä kuin vain mahdollista. Oli jo toisen erän aikana sanottu, että toimitetaan palloa parhaimpaan sektoriin ja toisella erätauolla sitten viisikot saivat sopia parhaimmat tavat tähän. Jatkossakin saa tehdä näin hyviä suorituksia kärjessä, kannustaa Vidgren.

M-Teamin pelit jatkuvat lauantaina 17.12. Loviisan Torin vieraana.