Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tiukka vääntö Uudessakaupungissa, Grönlund ratkaisi jatkoajalla

 
Tiukka vääntö Uudessakaupungissa, Grönlund ratkaisi jatkoajalla

Miesten edustusjoukkue aloitti toisen kierroksen länsilohkon joukkueita vastaan lauantaina Uudessakaupungissa. Ottelu USB:a vastaan osoittautui juuri niin vaikeaksi kuin ennakossa oli laskelmoitu. Ratkaisua haettiin aina jatkoajalta, ja USB:n tuhrittua oman tilaisuutensa iskee Michael Grönlund Mikko Aron syötöstä loppunumerot 7-6.

USB – M-TEAM 6-7 (2-3,1-1,3-2,0-1)

Ottelun ensimmäisessä vaihdossa miehet laukovat kahdesti kohti USB:n maalia, mutta tuloksetta. Ensimmäisenä maalinteossa onnistuu kotijoukkue, kun ajassa 1.56 miesten pallonmenetys hyökkäyspäässä tarjoaa kaverille tilaisuuden nopeaan vastahyökkäykseen. Pallo pomppii kohti Leschin vartioimaa maalia ja taitavasti ilmasta lauottuna päätyy miesten verkkoon. Puranen tasoittaa ottelun ensimmäisen vitosen jälkeen, kun USB-pakki tarjoilee pallon suoraan lapaan ja Purasen laukaus laskeutuu tarkasti ylänurkkaan.

Erän puolivälissä miehet siirtyvät johtoon, kun Reunamäki ja Itkonen sahaavat kotijoukkueen puolustuksen läpi avopaikan Lundströmille, joka niittaa kauden viidennellä osumallaan taululle 2-1 lukemat. Kolme minuuttia myöhemmin joukkueen kapteeni Lauri Huusko lataa alimman pelaajan paikalta ja matala kuti yllättää USB-vahdin. Tilanne 3-1. Seuraava tilastomerkintä on Elomaan kaksiminuuttinen, mutta miesten alivoima kestää tilanteen. Kotijoukkue kaventaa kuitenkin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi ajassa 17.49 ja ensimmäiselle erätauolle mennään 3-2 tilanteessa.

Kotijoukkueen tasoitus nähdään jo toisella minuutilla, kun miesten puolustuspelaaminen on huolimatonta eikä palloa saada toimitettua omalta alueelta pois. Miehet siirtyvät kuitenkin ottelussa jälleen johtoon, kun Huusko iskee palloon oikeassa laidassa ja jatkaa pelivälineen eteenpäin Maliselle. Malinen toimittaa pallon oikealta maalille ja Reunamäki iskee maalintekijän tarkkuudella tilanteeksi 4-3. Seuraavaksi Heltimoinen ottaa turhan hyökkäyspään jäähyn, mutta sarjan kolmanneksi kovimman ylivoiman omaava USB ei saa hyödynnettyä toistakaan tarjottua ylivoimaa. Jäähyn päätteeksi Lesch heittää Heltimoisen yksin läpi, mutta kotijoukkueen maalivahti vetää tällä kertaa pidemmän korren.

Miesten kannalta toisen erän ikävin hetki osuu sen puolivälin jälkeen, kun Reunamäki loukkaa oikean olkapäänsä ja joutuu jättämään pelin kesken. Erän loppuun kotijoukkueelle kahden minuutin rangaistus, joka jatkuu lähes täytenä kolmannen erän alusta.

Kolmannen erän ylivoima alkaa miesten kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla, kun USB iskee ottelun alivoimalla tasoihin. Tilanne 4-4 ajassa 40.58. Miesten ylivoima jatkuu kuitenkin ja Grönlund onnistuu Itkosen syötöstä juuri ennen ylivoiman päättymistä. Jo seuraavalla minuutilla puolustaja Elomaa laukoo ranteella vasemmasta laidasta taka-alakulmaan yllättäen USB-vahdin ja miehet siirtyvät kahden maalin johtoon. Tilanne 6-4.

Miehillä ei mitään hätää johtoasemassa, mutta peli heikkenee ja kotijoukkuee saa pelistä paremman otteen. Kolmannen erän puolivälissä 19 sekunnissa kaksi maalia valkopaidoille ja tilanne on yllättäen tasan 6-6. Vajaa kymmenen minuuttia pelataan tasatilanteessa, mutta kumpikaan joukkue ei saa enää maalia aikaiseksi ja edessä on jatkoaika.

Jatkoajalla USB olisi voinut naulata ottelun miesten hölmöiltyä jälleen puolustuspäässä, mutta Lesch on mies paikallaan ja peli saa vielä jatkua. Kun puolet jatkoajasta on takana onnistuu sovittu kuvio, kun Aro pelaa pallon kulmasta maalille ja Grönlund iskee illan toisen osumansa tärkeään paikkaan. Miehille täysi pistepotti jatkoaikavoiton myötä.

Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Mikko Laurikainen kertoo joukkueen huonon harjoitusviikon heijastuneen lauantain otteluun.

-Kauden heikoimman harjoitusviikon jälkeen peli myös näytti siltä. Pää ei ole mukana tekemisessä. Tehdään ihan liian vaikeasti asioita, nytkin oli ihan yksinkertaiset ohjeet otteluun, mutta ei pystytty noudattamaan niitä. Viikolla piti harjoitella pallollista peliä, mutta ei pystytty siihen, kun keskittyminen herpaantui koko ajan.

-Enää ei saada sitä harjoitusviikkoa tai tätä peliä takaisin. Kaksi pistettä tästäkin pelistä oli jaossa, ei yhtään enempää, joten saatiin se, mitä tultiin hakemaan.

-Nyt pitää jotain poppakonsteja keksiä, jotta saadaan pää mukaan tekemiseen. Ei meidän fyysinen kunto tai pelaaminen ole mihinkään kadonnut viikossa, kyllä suoritus oli korvien välistä kiinni tänään.

Miesten edustusjoukkuue jatkaa Uudestakaupungista Naantaliin yöksi, sillä joukkueen pelit jatkuvat sunnuntaina Turussa FBC Turun isännöidessä joukkueiden kauden toista kohtaamista.

Sunnuntaina 16.1. kello 15.00 FBC Turku – M-Team

M-Teamin (Sofia Rancken) tiedotteesta /UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Helsingin M-Team ry - logo

Helsingin M-Team - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutEräViikinkien liigajoukkueella 29 sopimuspelaajaa

EräViikinkien liigajoukkueella 29 sopimuspelaajaa

EräViikinkien miesten liigajoukkueen runko säilyy pitkälti päättyneestä kaudesta. Uusina kasvoina ryhmään liittyy paluumuuttaja Marko Juselius sekä nuori tähtipelaaja Oliver Sillanpää. Sakari Pulkkinen täydentää maalivahtikolmikon ja lupaavat Daniel ja Benjamin Tenhonen solmivat liigasopimukset.

Lue lisää
Kivinen ja Syrjälä takaisin M-Teamiin

Kivinen ja Syrjälä takaisin M-Teamiin

Saksan Bundesliigan pistepörssin voittaja Juho Kivinen ja kymmenenneksi sijoittunut tutkaparinsa Max Syrjälä palaavat M-Teamin edustusjoukkueeseen.

Lue lisää
Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä

Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä

Hyökkääjä Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä. Puskan pelaajasopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Perttu Puska palaa EräViikinkeihin

Perttu Puska palaa EräViikinkeihin

EräViikingit ja hyökkääjä Perttu Puska ovat solmineet 1+1 vuoden pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Erän paras pistemies sopimukseen EräViikinkien kanssa

Erän paras pistemies sopimukseen EräViikinkien kanssa

Hyökkääjä Tuomas Iiskola ja Salibandyliigan EräViikingit ovat tehneet pelaajasopimuksen. Hurjasta laukauksestaan tunnettu vuoden 2011 nuorten maailmanmestari pelaa helsinkiläisseurassa yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää