Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Dickenille pistemenetys ja sakko pelaamatta jääneestä ottelusta

Dickenille pistemenetys ja sakko pelaamatta jääneestä ottelusta

Käsipallon miesten SM-liigan ottelu ÅIFKDicken oli aseteltu pelattavaksi sunnuntaina 15.10.2023, mutta jäi pelaamatta Dickenin ilmoitettua, ettei joukkuetta saada kasaan ottelupäiväksi.

Kilpailukutsun mukaan ottelun luovuttaminen ei ole sallittua SM-liigassa ja jättämällä saapumatta otteluun Dicken rikkoi sääntöjä. Tästä takia Käsipalloliitto päätti käynnistää kurinpitomenettelyn.

Käsipalloliiton kurinpitovaliokunta käsitteli tapausta ja totesi, että kilpailukutsun mukaan luovutukset eivät ole mahdollisia SM-liigassa ja jos aseteltu ottelu jää pelaamatta sen vuoksi, että jompikumpi joukkue ei saavu paikalle tai muusta syystä, ottelu määrätään pelattavaksi uutena ajankohtana ja lisäksi seuraa voidaan rangaista kurinpitosäädösten mukaisesti.

Kurinpitovaliokunta katsoi Dickenin toiminnan olleen Käsipalloliiton sääntöjen vastaista ja ettei ottelun peruuttamiseen ollut Käsipalloliiton tai SM-liigan sääntöjen mukaista hyväksyttävää syytä. Rangaistusta sääntöjen rikkomisesta Dickenille mitatessaan kurinpitovaliokunta arvioi, että kohtuullinen rangaistus on sellainen, josta päätös on tehtävä Käsipalloliiton liittohallituksessa.

Kurinpitovaliokunta esitti liittohallitukselle, että Dickenille määrätään kurinpitomääräysten mukainen kahden pisteen menetys kuluvalle SM-liigakaudelle 2023-24 ja 1500 euron sakko sekä lisäksi Dicken määrätään korvaamaan ÅIFK:lle pelaamatta jääneestä ottelusta aiheutuneet suorat kulut.

Käsipalloliiton liittohallitus käsitteli asiaa kokouksessaan 24.10. ja päätti määrätä Dickenille rangaistuksen kurinpitovaliokunnan esityksen mukaisesti.

Koska sääntöjen mukaan ottelua ei voi luovuttaa, ottelu ÅIFK – Dicken tullaan pelaamaan myöhemmin erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

Käsipalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Ken Sirenius naisten päävalmentajaksi Dickeniin

Ken Sirenius naisten päävalmentajaksi Dickeniin

Ken Sirenius on valittu Dickenin naisten SM-sarjajoukkueen päävalmentajaksi. Sirenius jatkaa edelleen päätyössään Suomen Käsipalloliiton valmennuspäällikkönä sekä Suomen naisten maajoukkueen kakkosvalmentajana.

Lue lisää
HIFK käsipallon naisten SM-sarjan runkosarjan voittoon

HIFK käsipallon naisten SM-sarjan runkosarjan voittoon

Kauden 2014-15 käsipallon naisten SM-sarjan päätöskierros pelattiin keskiviikkona 4.3. ja jo ennakkoon tiedossa oli melkoista draamaa.

Lue lisää

HC West vahvistuu kahdella pelaajalla

HC West vahvistuu kaudelle 2013-2014 kahdella täsmähankinnalla joiden lisäksi joukkueeseen liittyy jälleen muutama GrIFK:n junioripelaaja.

Lue lisää

Jani Vaskola jatkaa Dickenin naisten päävalmentajana

Käsipallon naisten SM-sarjan Dicken on solminut jatkosopimuksen nykyisen päävalmentajansa Jani Vaskolan kanssa.

Lue lisää

Käsipallon joulukuun tähtipelaajat valittu

Naisten SM-sarjan joulukuun tähtipelaajiksi on valittu 2 maalivahtia.

Lue lisää

Pernilla Karlsson vahvistamaan Dickenin naisten SM-sarjajoukkuetta

Siuntion SIF:iä 15 vuotta edustanut Pernilla Karlsson on siirtynyt helsinkiläiseen Dickeniin.

Lue lisää