Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Antti Niemi Jokeripaitaan, Lepistö jatkaa

Antti Niemi Jokeripaitaan, Lepistö jatkaa

Stanley Cup -voittaja Antti Niemi ja Jokerit ovat sopineet maalivahdin pelaamisesta helsinkiläisseurassa kaudella 2019-20. Puolustaja Sami Lepistön kanssa taas on sovittu 1+1-vuotisesta jatkosta.

-Niemi on kokenut maalivahti, jolla on voittajan luonne. Hän liikkuu hyvin isoksi pelaajaksi ja sopeutuu varmasti nopeasti pitkän tauon jälkeen eurooppalaiseen peliin. Toivotamme kotimaisen huippupelaajan ilolla takaisin Suomeen ja Jokereihin, kertoo helsinkiläisseuran puheenjohtaja Jari Kurri.

-Lepistö taas on ollut kahden viime kauden ajan puolustuksemme pelitaitava ja tehokas johtohahmo, joka on kantanut minuuttimääräisesti vastuuta kenttäpelaajistamme selkeästi eniten. Olemme todella tyytyväisiä, että oma kasvattimme jatkaa seurassa myös tulevalla kaudella, Kurri toteaa.

Niemi, 35, palaa suomalaisen seurajoukkueen riveihin 11:n Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen. Hän voitti Stanley Cupin kaudella 2009-10 Chicago Blackhawksin riveissä ja valittiin tuolloin myös Vuoden jääkiekkoilijaksi Suomessa. 

NHL:ssä kaikkiaan 464 ottelussa pelannut Niemi on edustanut sarjassa Blackhawksin lisäksi San Jose Sharksia, Dallas Starsia, Pittsburgh Penguinsia, Florida Panthersia ja viimeksi Montreal Canadiensia, jossa hän pelasi kausilla 2017-19. Vantaalaislähtöinen torjuja on pelannut suomalaisista maalivahdeista viidenneksi eniten NHL-otteluita kautta aikain.

Maajoukkueessa Niemi on esiintynyt kaudella 2007-08 Euro Hockey Tourilla ennen lähtöään Pohjois-Amerikkaan. Hän kuului Leijonien olympiajoukkueeseen talvella 2014 Sotshissa, jolloin Suomi saavutti turnauksessa pronssia.

Niemi on vantaalaisen kiekkokoulun kasvatti ja nousi Kiekko-Vantaan riveissä miesten peleihin Mestiksessä. Kaudeksi 2005-06 Niemi siirtyi Pelicansin paitaan ja viihtyi lahtelaisseurassa kolme vuotta ennen siirtoaan NHL:ään.

Lepistö, 35, teki viime kaudella KHL:n runkosarjassa 59 ottelussa 8+28=36 tehopistettä, joilla hän oli Alex Grantin jälkeen Jokereiden toiseksi ja koko KHL:n neljänneksi tehokkain puolustaja. Jokereita aina Suomessa pelatessaan edustanut Lepistö on pelannut kasvattajaseurassaan paluunsa jälkeen nyt kaksi peräkkäistä KHL-kautta.

Salavat Julajev Ufaa, Avtomobilist Jekaterinburgia, Lokomotiv Jaroslavlia ja Lev Prahaa KHL:ssä edustanut Lepistö on sarjan kautta aikain kymmenenneksi tehokkain puolustaja ja Juuso Hietasen jälkeen toiseksi tehokkain suomalaispakki. Lepistö on tehnyt 378 runkosarjaottelussa 45+137=182 pistettä ja pudotuspeleissä 53 kamppailussa 7+22=29 pistettä.

Maajoukkueessa Lepistö on voittanut MM-kultaa 2011 sekä kahdesti olympiapronssia (2010 ja 2014). MM-pronssia hän oli juhlimassa keväällä 2008. Puolustaja on pelannut Leijonissa kaikkiaan 68 ottelua (7+25=32). Viimeksi hän kuului maajoukkueen vahvuuteen talven 2018 olympialaisissa.

Jokereiden tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Jokerit - logo

Jokerit - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Sami Lepistö

17.10.1984 Espoo
Tiedot

Antti Niemi

29.8.1983 Vantaa
Tiedot


Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää