Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jokerit takaisin täysin suomalaiseen omistukseen

Jokerit takaisin täysin suomalaiseen omistukseen

 

Jari Kurri on Jokereiden uusi omistaja ja seuran uusi puheenjohtaja. Hjallis Harkimo jättää seuran toimittuaan puheenjohtajana 28 vuotta. Jokerit palaa samalla täysin suomalaiseen omistukseen.

Kurri nimettiin Jokereiden urheilupuolen johtajaksi eli General Manageriksi kaudella 2013-14. Hänen aikanaan GM:n tehtävissä Jokerit on selviytynyt kaudesta 2014-15 lähtien joka kerta KHL:n pudotuspeleihin. Ennen pestiä kasvattajaseurassaan Kurri toimi vuodet 2002-14 Suomen maajoukkueen johtotehtävissä. Hänen aikanaan Leijonat voitti kertaalleen MM-kultaa, kaksi -hopeaa, kaksi -pronssia sekä yhden olympiahopean ja kaksi pronssia.

Kurri aloitti pelaamisen Jokereiden juniorijoukkueiden muodostamassa Kanada-sarjassa 9-vuotiaana ja edusti pelaajana uransa aikana Suomessa ainoastaan Jokereita. Viisi Stanley Cup -mestaruutta voittanut Kurri on Suomen kaikkien aikojen menestynein jääkiekkoilija. Hänen pelinumeronsa 17 on jäädytetty niin Jokereissa, Edmonton Oilersissa kuin Suomen maajoukkueessa.

Harkimo teki töitä Jokereiden eteen puheenjohtajana kolmella eri vuosikymmenellä. Hän hankki osake- enemmistön itselleen helmikuussa 1991 ja lähti uudistamaan seuraa voimakkaasti kohti maanosan kärkeä. Hänen aikanaan Jokerit voitti Suomen mestaruuden viidesti (1992, -94, -96, -97 ja 2002) sekä Euroopan mestaruuden kolmesti (1995, -96 ja 2003). Vuodesta 2014 lähtien Jokerit on pelannut Euroopan kovimmassa jääkiekkoliigassa KHL:ssä ja kotiotteluiden yleisökeskiarvo on ollut Pohjoismaiden suurin. Kaikkiaan helsinkiläisseuran KHL-otteluita on ollut Hartwall Arenassa seuraamassa 1,7 miljoonaa katsojaa.

Seura haluaa kiittää Harkimoa upeasta työstä seuran eteen kolmen vuosikymmenen aikana. On paljolti hänen ansiostaan, että seurasta voi tänä päivänä puhua eurooppalaisena suurseurana

Jokerit on taistellut läntisen konferenssin kärkipaikoista runkosarjassa ja haastanut mm. suurseura TsSKA Moskovan kolmena keväänä pudotuspeleissä. Kertaalleen Jokerit on runkosarjassa saavuttanut Bobrov- divisioonansa voiton ja oli mm. viimeisimmän KHL:n tekemän seurarankingin kärkipaikalla.

Jokerit haluaa myös kiittää seuran edellisiä osakkeenomistajia yhteistyöstä ja tuesta kuuden viime vuoden aikana.

Useat merkittävät suomalaisyritykset ovat tehneet yhteistyötä Jokereiden kanssa seuran KHL-aikana, esimerkkeinä Veikkaus ja Finnair. Seuran tavoitteena on jatkaa ja kehittää yhteistyötä suomalaisen liike- elämän kanssa ja etsiä seuralle nimenomaan suomalaisia sijoittajia.

Jokereiden historiassa alkaa uusi luku ja seurassa on vahva usko, että joukkue yltää KHL:n kärkipaikoille. Lähitulevaisuudessa seura luo uuden kehitys-, urheilu- ja markkinointistrategian, jonka päätavoitteet liittyvät urheilulliseen menestykseen erityisesti suomalaisten pelaajien voimin.

Jokereiden tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Jokerit - logo

Jokerit - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JariKurri

Jari Kurri

18.5.1960 Helsinki
Tiedot


Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää