Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jeremenko sysäsi Jokerit kuilun reunalle

Jeremenko sysäsi Jokerit kuilun reunalle

 

Jokerit koki sunnuntaina kitkerän 0–3-tappion KHL:n läntisen konferenssin neljännessä puolivälierässä Dynamo Moskovalle. Kotijoukkueen sankari oli peräti 43 kertaa torjunut konkarivahti Aleksandr Jeremenko.

Jokerit ja Dynamo Moskova iskivät yhteen sunnuntaina KHL:n läntisen konferenssin neljännessä puolivälieräottelussa. Ottelusta kehkeytyi odotetun kiihkeä ja kuuma kamppailu, josta ei tunnetta ja tapahtumia puuttunut. Miehestä otettiin mittaa tosissaan ja pudotuspeleille tyypillisiä taistelupareja syntyi ottelun edetessä.

Dynamo iski jälleen paikoistaan tehokkaasti ja puolusti totutun hyvin keskustaa, eikä Jokerit saanut hyökkäysalueella mitään ilmaiseksi kivikovaa betonipuolustusta vastaan tälläkään kertaa.

Helsinkiläiset hallitsivat kamppailua ja voittivat laukaukset maalia kohti 43–24. Jokereilla oli voiton avaimet käsissä myös neljännessä kohtaamisessa, mutta hukatut maalipaikat, tehoton ylivoima ja Dynamon tulikuuma konkarivahti Aleksandr Jeremenko murensivat haaveet ottelusarjan tasoittamisesta.

– Tämä oli samanlainen ottelu kuin ne edelliset. Hallitsimme ottelua ja pidimme kiekkoa, mutta emme saaneet maaleja, Jokeri-puolustaja Sami Lepistö kertoi taiston tauottua.

Dynamo Moskovan maaleista vastasivat avauserässä yksilösuorituksen päätteeksi onnistunut Vladimir Brjukvin, toisessa erässä alivoimalla kaksi vastaan yksi -hyökkäyksestä viimeistellyt ruotsalaissentteri Patrik Zackrisson ja loppulukemat tyhjään rysään loppuhetkillä iskenyt Andrei Mironov.

Jokerit rakensi paljon hyviä maalipaikkoja ja vyörytti pitkiä hyökkäyksiä Dynamon päädyssä, mutta Jesse Joensuun tolppakutia lähemmäs se ei tällä kertaa päässyt. Dynamon maalille ottelusarjan neljänteen koitokseen vaihdettu, Helsingissä kaksi voittoa torjunut Jeremenko seisoi maalilla välillä päällään.

Helsinkiläisten täytyy kiistatta parantaa erikoistilannepelaamistaan. Jokerit ei ole tehnyt vielä pudotuspeleissä maaliakaan ylivoimalla.

Sunnuntaina punakeltaiset saivat jauhaa runsaasti ylivoimaa ja esimerkiksi toisen erän alussa Jokerit pääsi pelaamaan puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimalla, mutta hyvästä kiekon liikuttelusta ja laukaisuista huolimatta verkko ei heilunut.

– Ylivoima ei tällä hetkellä toimi ja siihen täytyy keksiä jotain. Ei me voida hukata kahden miehen ylivoimaa, vaan kiekon täytyy näissä peleissä olla silloin repussa, Lepistö sanoi.

– Meillä on haun kanssa tekemistä tiettyjä heidän pelaajia vastaan. He pelaavat viivaa kahdella miehellä pois, joten meidän täytyy saada keskelle tuki ja rauhoitettua se sitä kautta. Pitää liikkua paremmin, olla aloitteellisia, toimittaa kiekkoa maalille ja sinne pitää olla valmis menemään, Lepistö jatkoi.

Dynamo Moskova siirtyi puolivälieräsarjassa 3–1-johtoon. Välieräpaikkaan tarvitaan neljä voittoa. Taistelu jatkuu tiistaina Helsingissä, jolloin Jokereilla on pakkovoiton paikka.

– Sarja ei ole missään nimessä ohi. Virheet täytyy saada pois, hallitaan peliä ja tehdään paikoista maalit. Pitää uskoa omaan tekemiseen, koska mitään poppaskonsteja ei ole olemassa, Lepistö päätti.

Jokereiden tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Jokerit - logo

Jokerit - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää