Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jokerit kavensi ottelusarjan - Manninen ratkaisi jatkoaikatrillerin

Jokerit otti ensimmäisen kiinnityksen läntisen konferenssin välieräpaikkaan kaatamalla vieraskaukalossa Dynamo Moskovan hurjan jatkoaikatrillerin jälkeen maalein 3–2. Punakeltaisten sankariksi nousi voittomaalin ohjannut Sakari Manninen.

Jokerit ja Dynamo Moskova iskivät yhteen KHL:n läntisen konferenssin kolmannessa puolivälieräottelussa upouudella VTB Areenalla Moskovassa.

Dynamo Moskova johti ennen perjantai-illan hyytävää jännitysnäytelmää ottelusarjaa voitoin 0–2, vaikka Jokerit oli kotikaukalossa pelillisesti hallitsevampi osapuoli. Helsinkiläiset eivät lähteneet juuri muuttamaan mitään, vaan uskoivat kärsivällisesti pelisuunnitelmaansa.

– Emme muuttaneet yhtään mitään. Samalla sapluunalla mentiin ja uskoimme omaan tekemiseen. Muutama vastahyökkäys annettiin vastustajalle ja niistä ne rankaisikin. Jatkoimme omaa rummutusta, äijää maalille ja sinne kiekkoa. Sitä kautta ne maalit tulee ja nyt meni sisään, Jokeri-hyökkääjä Sakari Manninen kertoi taiston tauottua.

Jokerit pelasi hyvän ottelun ja hallitsi jälleen aktiivisella otteellaan kamppailua. Helsinkiläiset pystyivät napsun verran paremmin haastamaan Dynamon kovan betonipuolustuksen. Punakeltaiset onnistuivat myös pysäyttämään moskovalaisten tehokaksikon Vadim Shipachyovin ja Dmitri Kagarlitskin, jotka jäivät ilman tehopisteitä.

Maalihanat avattiin toisessa erässä, jossa Dynamo käytti maalipaikkansa todella tehokkaasti.

Vladimir Brjukvin iski vastahyökkäyksestä kiekon takanurkkaan terävällä rannelaukauksellaan ja vei kotijoukkueen 1–0-johtoon.

Jokerit tasoitti kamppailun kuitenkin nopeasti, kun Brian O´Neill vapautti Pekka Jormakan läpiajoon. Taitava hyökkääjä peippaili limpun upeasti ohi Ivan Bocharovin, joka tuli tähän otteluun Helsingissä molemmissa mittelöissä torjuneen konkarivahti Aleksandr Jeremenkon tilalle.

Dynamo kuittasi tilanteen kuitenkin nopeasti Ivan Igumnovin iskettyä alivoimalla läpiajosta tilanteeksi 2–1. Näistä lukemista lähdettiin kolmanteen erään.

Jokerit jaksoi kolmannessa erässä jauhaa omilla vahvuuksillaan. Punakeltaiset pystyivät luomaan useita hyviä maalipaikkoja ja lopulta vimmatusti ensimmäistä kiinnitystä hakenut vierasjoukkue sai palkinnon, kun Sakari Manninen ohjasi Sami Lepistön viivakudin verkon perukoille reilu neljä minuuttia ennen summeria.

– Meiltä todella hyvä peli, vaikka siellä oli vaikeitakin hetkiä. Pysyimme kärsivällisenä koko ottelun ajan ja tulimme kahdesti takaa tasoihin. Se on hyvä ja tärkeä merkki, Manninen niputti.

Jokerit päätti jatkoerän tällä kertaa lyhyemmän kaavan kautta. Ensimmäistä jatkoerää oli pelattu 4.48, kun sama kaava toistui. Lepistö toimitti Nicklas Jensenin syötöstä pelivälineen viivalta maalille, josta Manninen ohjasi taidokkaasti voitto-osuman.

– Tämä oli tärkeä voitto ja saatiin vihdoin ensimmäinen kiinnitys. Ei meillä missään nimessä ollut sellaista oloa, että nyt on veitsi kurkulla. Tässä ottelusarjassa tarvitaan neljä voittoa. Olemme omalla tekemisellä osoittanut, että pystymme voittamaan kenet tahansa, Manninen sanoi.

Upeaa kautta Jokeri-paidassa pelaava Manninen myönsi pelin jälkeen kyseessä olleen henkilökohtaisesti tärkeimmät maalit tähän mennessä uraa.

– Kyllä niin voi sanoa. Maalit tulivat tärkeään paikkaan. Saamme tästä voitosta varmasti lisää virtaa, Manninen tuumasi.

Jokerit onnistui vihdoin ja viimein lyömään Dynamon. Moskovalaiset olivat voittaneet 13 joukkueiden keskinäistä ottelua putkeen.

Kiihkeä puolivälieräsarja jatkuu sunnuntaina Moskovassa.

– Ei meidän tarvitse muuttaa mitään. Me tiedämme miten täytyy pelata. Painetaan vaan vielä lisää kaasua, Manninen päätti.

Jokereiden tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Takaisin edelliselle sivulle

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.