Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jukka Jalonen palaa Leijoniin kauden jälkeen

Jukka Jalonen palaa Leijoniin kauden jälkeen

 

Jokereissa toista kauttaan päävalmentajana toimiva Jukka Jalonen siirtyy Suomen maajoukkueen päävalmentajaksi tämän kauden jälkeen. Hän jatkaa helsinkiläisseurassa kuluvan kauden loppuun sopimuksensa mukaisesti.

Suomen jääkiekkoliitto tiedotti Jalosen päävalmentajasopimuksesta keskiviikkona. Hän työskenteli Leijonissa edellisen kerran kausilla 2007-13, ensin yhden vuoden apuvalmentajana ja tämän jälkeen viisi kautta päävalmentajana.

-Maajoukkueen valmentaminen on kunnia-asia ja näitä pestejä on vain yksi maata kohden. Mahdollisuuksia päästä Leijonien päävalmentajaksi ei tule kovin usein, Jalonen perustelee ratkaisuaan.

Hän nostaa esille myös mahdollisuuden valmentaa suomalaisen jääkiekon uutta sukupolvea, joka on voittanut viime vuosina niin alle 20- kuin 18-vuotiaiden maailmanmestaruuksia. Jalonen näkee, että Leijonilla on hyvä mahdollisuus taistella MM-kullasta myös aikuisten tasolla tulevina vuosina.

-Vaakakupissa painoi uusi 1990-luvulla syntynyt pelaajasukukpolvi muutamalla kokeneella pelaajalla höystettynä. Tässä on mahdollista saada todella hyviä pelaajia MM-kisoihin ja juuri uuden sukupolven valmentaminen kiinnostaa minua, hän kertoo.

Jalosella on pitkä historia Suomen jääkiekkoliitossa eri valmennustehtävissä, sillä hän toimi 1990-luvulla alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa sekä myöhemmin niin A-maajoukkueen kuin alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana. Kaksi jälkimmäistä pestiä toivat Suomelle MM-kultaa.

Ratkaisu Jokereiden jättämisestä ei ollut helppo. Molemmilla osapuolilla oli halua jatkaa yhteistyötä myös tämän kauden jälkeen.

-Minua neljä kertaa pyydetty Jääkiekkoliittoon valmentajan pesteihin ja kolmella ensimmäisellä asia on ollut jo kysyttäessä selvä. Nyt jouduin oikeasti miettimään asiaa ja prosessi päässäni kesti kuukauden päivät, Jalonen taustoittaa.

-Syy tähän – nimenomaan hyvässä mielessä – oli tietysti Jokerit. Sain seuralta sopimustarjouksen ja meni aikaa, kun puntaroin asioita suuntaan ja toiseen. On ollut hienoa tehdä töitä täällä ja jatkaa niitä tämän kauden loppuun. Jokerit on Suomen ykkösseura ja parhaita organisaatioita Euroopassa. On unelmatilanne valmentajalle saada työskennellä vähintään EHT-tason joukkueen kanssa päivittäin, Jalonen jatkaa.

Jalonen aloittaa Leijonien päävalmentajana 1.6.2018 ja toimii Jokereiden päävalmentajana 30.4.2017 asti. Sitä ennen hän ei kommentoi maajoukkuepestiin liittyviä asioita. Keskittyminen pysyy päivittäisessä arkityössä, kun Jokerit jatkaa hyvin alkanutta kauttaan kohti kevään huipennusta.

-Sata lasissa mennään joka päivä ja fokukseni on aivan täysin Jokereissa. Olemme pelanneet hemmetin hienon kauden alun ja kasassa on huipputiimi pelaajia, valmennusta ja johtoryhmää myöten. Meillä on sauma mennä vaikka kuinka pitkälle ja kaikki tehdään sen eteen, että näin myös tapahtuu, Jalonen painottaa.

Jokerit on tällä hetkellä KHL:n läntisessä konferenssissa kolmantena ja pelaa seuraavan kerran sunnuntaina Jekaterinburgissa. Seurajohto on onnellinen Jalosen saamasta mahdollisuudesta valmentaa Leijonia.

-Toivotamme Jukalle onnea uuteen haasteeseen tämän kauden jälkeen. Tiedotamme omasta ensi kauden valmennustiimistämme, kun aika siihen on kypsä. Nyt kaikki keskittyminen on suunnattu sunnuntaille ja sitä seuraaviin peleihin, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Jokereiden tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



JukkaJalonen

Jukka Jalonen

2.11.1962 Riihimäki
Tiedot


Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää