Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

M-Teamille kauden toinen voitto tuli Lappeenrannasta

M-Team otti seurahistorian toisen voiton miesten Salibandyliigassa lauantaina 12.11., kun joukkue onnistui kukistamaan toisen liiganousijan tiukassa väännössä loppunumeroin 6-5. Joukkue matkasi pelipaikkakunnalle jo edellisenä iltana ja majoittui hotellissa valmistautuen huolellisesti poikkeuksellisen aikaisin alkaneeseen otteluun. Ottelusta ei puuttunut latausta, sillä samat joukkueet karsivat viime keväänä suorasta liiganoususta, jolloin Lappeenrannan NST oli parempi otteluvoitoin 3-2. Tällä kertaa voitto matkasi kuitenkin Helsinkiin.

NST – M-TEAM 5-6 (2-1,1-3,2-2)

Yksi teema otteluun oli huolellisuus ottelun alussa. M-Team on heti alku minuuteista lähtien pelissä terävästi mukana ja ensimmäinen hyvä maalipaikka siunautuu Lasse Lundströmille Eero Purasen tarjoilusta, mutta kevyt veto suuntautuu suoraan maalivahtia kohti. NST aloittaa maalinteon ajassa 7.53, kun joukkue pelaa kulmalyönnistä pallon maalipaikalle eikä M-Team ehdi peittämään vetoa.

Seuraavaksi kotijoukkueen maalitili kasvaa rangaistuslaukauksesta, mutta maalia seuranneessa vaihdossa onnistuu myös M-Team. Sampo Laukkala tarjoilee Puraselle parhaaseen sektoriin ja yläkulmasta löytyy tilaa. Lukemat 2-1. Tasoitusosuma on lähellä, kun Jesse Tolvanen astelee pallon taakse rangaistuslauksessa, mutta kotijoukkueen maalivahti vetää pidemmän korren. M-Teamin ylivoimalla parhaassa tilanteessa laukaus kilpistyy maalin edessä pelanneeseen Matias Heinoon. Ensimmäiselle erätauolle mennään kotijoukkueen 2-1 johdossa.

Toisessa erässä maalihanat aukeaa

Toisen erän alussa M-Teamin maalilla Ossi Rannala pelaa aktiivisesti ja torjuu näyttävästi NST:n maalintekoyrityksen. M-Team pääsee ottelussa toisen kerran ylivoimalle ajassa 24.37 ja erikoistilannetta ehtii kulua vain 15 sekuntia, kunnes Jesse Tolvanen niittaa maalin edestä 2-2 tasoituksen. Minuuttia myöhemmin on Julius Jousin vuoro onnistua maalinteossa, kun vastahyökkäyksen päätteeksi Aake Eronen tarjoilee ja Jousi laukoo lukemiksi 2-3. Seuraavassa vaihdossa on kuitenkin avoimet ovet ja nyt on jälleen NST:n vuoro sutia pallo lähes tyhjiin. Tilanne 3-3.

Tämän kauden ensimmäisen liigapelinsä tänään pelannut Jukka Kantola ottaa kahden minuutin rangaistuksen ajassa 27.27, mutta NST ei onnistu hyödyntämään miesylivoimaansa. Päivän komein osuma nähdään hieman ottelun puolivälin jälkeen, kun Lasse Lundström lähettää maata pitkin pitkän pystypallon ja Puranen jatkaa syötön ykkösellä sisään ohi hölmistyneen NST-vahdin. Tilanteessa 3-4 mennään toiselle erätauolle.

NST johtaa vain 9 sekunnin ajan viimeisessä erässä

Kolmannen erän alussa molemmat joukkueet hukkaavat erikoistilanteet. Ottelun luonteen mukaisesti NST tasoittaa kuitenkin, kun ajassa 46.36 kaukolaukaus ohittaa M-Teamin maalilla erinomaisia otteita esittäneen Rannalan. Reilut kolme minuuttia myöhemmin NST ottaa johtoaseman jälleen itselleen, mutta vain yhdeksän sekunnin ajaksi. Puranen viimeistelee hattutemppunsa NST:n 5-4 maalin jälkeisessä vaihdossa ja peli on jälleen tasan.

Tasoituksen jälkeen seuraavassa vaihdossa M-Teamin oma kasvatti Aake Eronen näyttää parasta osaamistaan ja laukoo pallon vasemmalta tulisesti yläriman kautta maaliin. Syötön Erosen tekemään ottelun voittomaaliksi jääneeseen osumaan tarjoili Jousi. Ottelun loppuhetkillä M-Team joutuu vielä puolustamaan neljällä kuutta vastaan NST:n pelatessa ilman maalivahtia Jami Sjöblomin istuessa jäähyaitiossa. Kotijoukkue puristaa kuitenkin tällä hetkellä niin pahasti mailasta, että viimeistely ei onnistu edes kahden miehen ylivoimalla ja M-Teamin 5-6 johtoasema pitää loppuun asti.

M-Teamin pelit jatkuvat tuplakotiviikonloppuna 19.-20.11., kun Rusalle saapuu ensin Nokian KrP ja sitten Happee. M-Teamin tähän mennessä saalistamat kaksi voittoa ovat tulleet vieraspeleistä, joten joukkue lähtee hakemaan ensimmäisiä pisteitä kotihallistaan.