Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Juho Järvinen trillerin takuumies

Champions Cupin A-lohkossa nähtiin todellinen mestarien välinen mittelö, kun seitsenkertainen Sveitsin mestari SV Wiler-Ersigen ja kahdeksan SM-kultaa 2000-luvulla kahminut SSV iskivät yhteen. Ottelu oli juuri niin tasainen kun olettaa saattoi. Tällä kertaa kilpajuoksu ratkesi ottelun viimeisellä minuutilla SSV:n eduksi. Ratkaisijana oli tiistain tapaan Juho Järvinen, jonka ylivoimamaalilla SSV selvitti ottelun 3-2 (0-1, 2-0, 1-1). Voitto tiesi samalla SSV:lle lohkon ykkössijaa ja välieräpaikkaa perjantaille B-lohkon toiseksi parasta joukkuetta vastaan.

Ensimmäinen erä oli Wiler-Ersigenin vahvaa hallintaa. Etenkin sen ykköskenttä Esa Jussilan johdolla sai luotua paineen käytännössä joka vaihdossa SSV:n päätyyn. SSV joutui kaksi kertaa pelaamaan alivoimaa, mutta säästyi takaiskuilta vastustajan huonon viimeistelyn myötä.

Wilerin ensimmäinen maali merkittiin kolmoskentälle, kun Olli Oilinki löysi hienolla syötöllään SSV:n puolustuksen sisään juosseen Philipp Fankhauserin, joka jatkoi pallon David Rytychin taakse tyylillä. SSV ei kunnon maalipaikkoihin päässyt avauserässä.

Toiseen erään pukukopista saapui jo pirteämpi SSV, joka pääsi vuorostaan yrittämään ylivoimansa toimivuutta, mutta ratkaisuista paistoi hätäily ja tasoitus jäi saamatta. Tasoitus nähtiin puolivälissä kun Matthias Hofbauer menetti pallon Juho Järviselle pahimmassa mahdollisessa paikassa maalin edessä. Järvisen maalivainulla varustettu pelaaja ei avautunutta tilannetta jättänyt käyttämättä, vaan niittasi enempiä asettelematta pallon yläkulmaan. Edeltävässä tilanteessa Harri Forsten teki oikea-aikaisen väliintulon, jonka ansiosta Hofbauer joutui tekemään hätiköidyn ratkaisun.

SSV sai maalista puhtia ja pääsi lähemmäs tasoaan. Helsinkiläisten johto-osuma nähtiinkin 36 minuutin kohdalla kun vapaalyönnin jälkeen Petri Halonen siirsi pallon veljelleen Pasille, joka latasi kuulan maaliin Wilerin viisikon valuttua kovin alas. Kolmannessa erässä draaman kaarta taivutettiin puoleen ja toiseen. Wilerin Olli Oilinki työnnettiin päin maalikehikkoa, josta seurauksena tuomari nosti kädet päänsä päälle

rangaistuslaukauksen merkiksi. Esa Jussila yritti pujottaa pallon David Rytychin jalan alta, mutta peli peliltä otteitaan parantava SSV:n tshekkivahti ei ollut yllätettävissä. SSV selvitti myös tilanteesta seuranneen alivoiman.

Wilerin tasoitus oli enemmän kuin lähellä 54 minuutin kohdalla kun pallo kilahti tolppaan ja kaksi minuuttia myöhemmin Oilingille tarjottiin avopaikka. Ei kuitenkaan maalia. Wilerin tasoitus tuli Henri Tuhkasen pahan virheen seurauksena, kun harhautus epäonnistui karkeasti ja maalin eteen toimitetun pallon Christoph Hofbauer siirsi verkkoon. Lopulta vaaka kääntyi SSV:n hyväksi ja peli sai huikean lopun kun tasoitusta seuranneessa vaihdossa Järvistä rikottiin nopean vastaiskun päätteeksi rangaistuslaukauksen arvoisesti.

Valmentajavelho Mika Ahonen laittoi laukausta suorittamaan leikkauksen jäljiltä lääkärin pelilupaa odottavan Santtu Mannerin. Mannerin yritys tyrehtyi Wiler-vahti Pascal Haabin vastaantuloon. Ratkaisu nähtiin ylivoiman aikana. Pallo teki työtä käskettyä ja lopulta Tero Tiitu siirsi pelivälineen viivasta salamannopeasti takatolpalle, jossa lapa maassa odotti, kukapa muu kuin Juho Järvinen. Wiler yritti vielä lopun sekunnit tasoitusta ilman maalivahtia, mutta SSV:n maali varjeltui.

SSV:n valmentaja Mika Ahonen antoi joukkueelleen arosanaksi vain välttävän, vaikka tärkeä voitto tulikin.
- Jo valmistautuminen oli lässynlässyä, mikä näkyi ekassa erässä. Oli vaihtovirheitä ja muuta sekoilua. Minun piti muistuttaa jo ennen ottelua mitä varten tänne ollaan oikein tultu. Eilen oli alussa vähän samaa havaittavissa.
- Pari erää oli toki ihan kelvollista. Pelattiin voitosta ja se saatiin. Torstaina on välipäivä ja viisikoille on luvassa mietintähommia.

Wiler-Ersigenin valmentaja Heikki Luukkonen oli varsin analyyttinen voiton luisuttua käsistä.
- Harvoin otteluja kahdella maalilla voitetaan. Meillä oli riittävät paikat ratkaista tämä kamppailu. Eka erä oli selkästi meidän, jatkossa SSV otti pallokontrollin kautta pelin haltuun. Sama jatkui kolmennessa erässä, mutta silloin saatiin kyllä hyviä vastaiskuja.

Wiler-Ersigen kohtaa torstaina Mlada Boleslavin joukkueen. Jatkopaikka on vielä omissa käsissä.
- Tämä tiedostaen pelasimme liki loppuun asti pitkään laajalla rosterilla, hän muistutti.

Salibandya, Mlada Boleslav, Tshekki
Seurajoukkueiden Champions Cup
Miehet
SV Wiler-Ersigen, Sveitsi - SSV, Suomi 2-3 (1-0, 0-2, 1-1)
1. erä: 17.09 Philipp Fankhauser (Olli Oilinki) 1-0.
2. erä: 30.53 Juho Järvinen 1-1, 35.53 Pasi Halonen (Petri Halonen) 1-2.
3. erä: 57.42 Christoph Hofbauer (Fankhauser) 2-2, 59.23 Järvinen (Tero Tiitu) 2-3 yv.

Torjunnat:
Pascal Haab Wiler 2+7+9=18,
David Rytych SSV 9+4+9=22.

Jäähyt: Wiler 2x2 min, SSV 3x2 min.

Erotuomarit: Håkan Grahn-Gustavsson ja Johan RÃ¥sbrink, Ruotsi.

Seuran tiedot - Seuran kotisivut

Mirva Naava siirtyy ÅIF-ottelun jälkeen loppukaudeksi ulkomaille - Anni Kettunen sopimukseen

EräViikinkien naisten F-liigajoukkueessa nähdään pelaajaliikennettä, kun pitkään seurassa pelannut Mirva Naava siirtyy perjantain ÅIF-ottelun jälkeen loppukaudeksi ulkomaille pelaamaan. Samalla EräViikingit on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Anni Kettusen kanssa.

Lue lisää
EräViikingit jatkosopimukseen kahden oman kasvattinsa kanssa

EräViikingit on solminut vuoden mittaiset jatkosopimukset omien kasvattiensa Perttu Järvisen ja Joonatan Lindholmin kanssa.

Lue lisää
EräViikingit on irtisanonut päävalmentaja Markus Huhtimon sopimuksen

Uutena päävalmentajana aloittaa välittömästi Ville Turunen, joka on toiminut aiemmin juniorivalmentajana EräViikingeissä.

Lue lisää
EräViikinkien liigajoukkueella 29 sopimuspelaajaa

EräViikinkien miesten liigajoukkueen runko säilyy pitkälti päättyneestä kaudesta. Uusina kasvoina ryhmään liittyy paluumuuttaja Marko Juselius sekä nuori tähtipelaaja Oliver Sillanpää. Sakari Pulkkinen täydentää maalivahtikolmikon ja lupaavat Daniel ja Benjamin Tenhonen solmivat liigasopimukset.

Lue lisää
Kivinen ja Syrjälä takaisin M-Teamiin

Saksan Bundesliigan pistepörssin voittaja Juho Kivinen ja kymmenenneksi sijoittunut tutkaparinsa Max Syrjälä palaavat M-Teamin edustusjoukkueeseen.

Lue lisää
Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä

Hyökkääjä Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä. Puskan pelaajasopimus on purettu yhteisymmärryksessä.