Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kesähaastattelussa M-Teamin Lauri Huusko

 

Kesähaastattelussa M-Teamin Lauri Huusko


Miesten liigajoukkue treenaa parhaillaan kohti alkavaa sarjakautta ja peruskuntokaudella joukkueen ensimmäinen tavoite on nostaa lähtötaso liigan vaatimiin lukemiin. Joukkueen kesään kuuluu paljon yhteistä treeniä ja edessä siintää jo elokuun ensimmäiset harjoitusottelut. Pirkkolan Urheilupuistossa haastatteluun astui joukkueen liigaan nostanut kapteeni Lauri Huusko.

"Aika tiukkoja settejä"

Viime viikot on saatu viettää erittäin helteisissä tunnelmissa ja työpäivän jälkeen kokoontuminen yhteisiin harjoituksiin saa rinnalleen muitakin houkutuksia. Miten treenit maistuu näin aurinkoisilla säillä?

-Meillä on hyvä joukkuehenki ja loistava porukka, joten ei kyllä harmita vaikka lähes joka ilta joutuukin juoksemaan ja loikkimaan. Ilmapiiri on loistava ja kaikki otetaan hyvin vastaan. Tiedetään viime kesästä, millainen vaikutus onnistuessaan kesätreeneillä on kauteen. Kyllä ahkera treenaaminen vaatii toki näillä säillä myös korkeaa motivaatiota, kertoo Lauri Huusko.

Harjoituksia on takana monenlaisia ja niistä kahvakuula on saanut hieman enemmän media-aikaa kuin toiset harjoittelumuodot. Huusko kertoo, että joukkueen harjoittelussa on panostettu paljon liikkuvuuden parantamiseen, mutta myös äärirajoilla on käyty juoksumatkojen muodossa. Tärkeää on ollut tiedostaa, miksi jotain tiettyä yksittäistä harjoitusta tehdään ja minkälaista vaikutusta sillä haetaan.

-On ollut aika paljon liikkuvuutta parantavia harjoituksia erityisesti lantion ja keskivartalon alueella. Koordinaatioharjoituksissa on käyty läpi niiden vaikutusta lajiin ja lihaskunnon merkitystä juoksuvoimaan.

-On vedetty 400 metrin juoksua eri tyyleillä ja eri sykkeillä. Ne on ollut aika tiukkoja settejä, se on yllättävän pitkä matka ja kun sen treenin vetää kovaa, niin hapottaa vähän eri tavalla kuin aiemmin. Nyt treenit alkaa koventua muutenkin ja uskoisin, että varmasti rankempiakin settejä tulossa, mäkijuoksua ja muuta sellaista, ennakoi Huusko.

Kesätyö myös salibandyn parissa

Kesällä Huuskon arkipäivät kuluvat töissä FatPipella, jossa on myös kauteen valmistautuminen täydessä vauhdissa. Ulkomaan lomamatkankin Huusko suoritti salibandyn parissa, kun huhti-toukokuun vaihteessa kaveriporukka kävi pokkaamassa Espanjassa Malagan turnauksen voiton. Silti aikaa löytyy myös kavereille salibandyporukan ulkopuolelta.

-Arkipäivät menevät FatPipella töissä, laitetaan mailoja maailmalle, sillä kausi alkaa pian. Olen myös käynyt eri seurojen seurailloissa esittelemässä FatPipen tuotteita. Viikonloppuisin yritän sitten nähdä niitäkin kavereita, joiden kanssa en treenaa yhdessä.

-Oltiin Malagassa nyt toista kertaa ja tällä kertaa tuli voitto kotiin. Se oli vähän eksoottisempi kokemus salibandyn parissa ja meitä oli itseasiassa aika monta tästä joukkueesta siellä mukana. Kymmenen päivän matkassa jäi kyllä vähän ylimääräistäkin lomaa turnauksen ohella.

"Intoa niin paljon, että tuntuu, että mennään laidoista läpi"

Miesten liigajoukkue pelaa ensimmäiset harjoitusottelunsa elokuussa. Ohjelmasta löytyy muun muassa leiri 19.-21.8. Lappeenrannassa, jonka yhteydessä joukkue kohtaa NST:n kahdesti. Tällä hetkellä joukkue ei ole juurikaan viettänyt aikaa sisällä ja Huusko odottaakin jo elokuun harjoitusottelukauden alkua kuin kuuta nousevaa.

-Kyllä sitä odottaa. Se on se vaihe, että tuntuu, että mennään laidoista läpi, kun on niin kauheasti intoa. Kova on halu nähdä, miten pelilliset asiat lähtevät rullaamaan saliharjoituksissa ja harjoitusotteluissa. Meillä on nuori ja vastaanottavainen jengi, joten löydetään varmasti yhteinen pelitapa. Harjoittelu on vielä monipuolistunut aiemmasta ja uskon, että saadaan oma peli kuosiin.

Ensimmäinen liigakausi

Alkamassa on ensimmäinen liigakausi ja se tuo varmasti omat haasteensa tekemiseen niin joukkueen sisällä kuin taustoissakin. Laajan kaveripiirin salibandyn puitteissa rakentanut Huusko on jo saanut kuulla nousijan haasteista myös muiden joukkueiden pelaajien kertomana, mutta viesti on kuitenkin ollut kaikilta sama, nousijajoukkue on tervetullut liigaan.

-On meillä töissä tietysti ollut vähän leikkimielistä nokkapokkaa alkavasta kaudesta, mutta kaikki toivottavat meidät kyllä tervetulleiksi liigaan. Puhuvat nousijan haasteista ja ne meidän pitää tietää itsekin. Henkisellä tasolla tulee kovin paikka, miten keräät itsesi vaikeiden vaiheiden jälkeen.

Huusko on myös seurannut muiden joukkueiden tekemisiä, mutta suuria yllätyksiä ei ole tullut vastaan.

-Jonkinlainen käsitys on niistä joukkueista, joissa on tuttuja pelaajia. Olen kuunnellut miten muut treenaa ja siinäkin löytyy eroja. Meidän harjoittelussa on vahvuus siinä, että ollaan tiiviisti yhdessä.

"Luodaan kulttuuria seuralle"

Huusko kertoo odottavansa todella innokkaasti kauden alkua. Liigan 13 kotiottelusta joukkue pelaa kymmenen omassa hallissaan Ruskeasuolla ja katsomoon odotetaan seuran jäseniä aina nuorimmista junioreista lähtien. Nyt on aika saada seuran sisällä nostetta edustusjoukkueen liiganousun myötä.

-Tämä on iso juttu seurallekin. Toivottavasti saadaan luotua seuraan sellainen ilmiö, että joukkue löydettäisiin ja junnut ottaisivat mallia. Se edellyttää, että meidän täytyy tehdä hommat hyvin. Luodaan kulttuuria seuralle, päättää Huusko.

M-Teamin (Sofia Rancken) tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Helsingin M-Team ry - logo

Helsingin M-Team - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMirva Naava siirtyy ÅIF-ottelun jälkeen loppukaudeksi ulkomaille - Anni Kettunen sopimukseen

Mirva Naava siirtyy ÅIF-ottelun jälkeen loppukaudeksi ulkomaille - Anni Kettunen sopimukseen

EräViikinkien naisten F-liigajoukkueessa nähdään pelaajaliikennettä, kun pitkään seurassa pelannut Mirva Naava siirtyy perjantain ÅIF-ottelun jälkeen loppukaudeksi ulkomaille pelaamaan. Samalla EräViikingit on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Anni Kettusen kanssa.

Lue lisää
EräViikingit jatkosopimukseen kahden oman kasvattinsa kanssa

EräViikingit jatkosopimukseen kahden oman kasvattinsa kanssa

EräViikingit on solminut vuoden mittaiset jatkosopimukset omien kasvattiensa Perttu Järvisen ja Joonatan Lindholmin kanssa.

Lue lisää
EräViikingit on irtisanonut päävalmentaja Markus Huhtimon sopimuksen

EräViikingit on irtisanonut päävalmentaja Markus Huhtimon sopimuksen

Uutena päävalmentajana aloittaa välittömästi Ville Turunen, joka on toiminut aiemmin juniorivalmentajana EräViikingeissä.

Lue lisää
EräViikinkien liigajoukkueella 29 sopimuspelaajaa

EräViikinkien liigajoukkueella 29 sopimuspelaajaa

EräViikinkien miesten liigajoukkueen runko säilyy pitkälti päättyneestä kaudesta. Uusina kasvoina ryhmään liittyy paluumuuttaja Marko Juselius sekä nuori tähtipelaaja Oliver Sillanpää. Sakari Pulkkinen täydentää maalivahtikolmikon ja lupaavat Daniel ja Benjamin Tenhonen solmivat liigasopimukset.

Lue lisää
Kivinen ja Syrjälä takaisin M-Teamiin

Kivinen ja Syrjälä takaisin M-Teamiin

Saksan Bundesliigan pistepörssin voittaja Juho Kivinen ja kymmenenneksi sijoittunut tutkaparinsa Max Syrjälä palaavat M-Teamin edustusjoukkueeseen.

Lue lisää
Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä

Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä

Hyökkääjä Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä. Puskan pelaajasopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

Lue lisää