Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sami Vidgren Kaarnamaan aisapariksi M-Teamin valmennukseen

 
Sami Vidgren Kaarnamaan aisapariksi M-Teamin valmennukseen

Miesten liigajoukkueen valmennusta vahvistaa 39-vuotias Sami Vidgren. Viimeiset kolme kautta SSV:n valmennustiimiin kuulunut Vidgren on valmentanut myös AC HaKissa sekä pelannut itse 10 kautta pääsarjatasolla. Vidgren tuo päävalmentaja Sami Kaarnamaan rinnalle lisää kokemusta liigavalmentamisesta, ja kaksikko lähteekin ennakkoluulottomasti valmistamaan joukkuetta kohti M-Teamin seurahistorian ensimmäistä liigakautta.

Valmennukselta löytyy yhteistä taustaa niin pelaajauralta kuin myös valmennuskoulutuksen parista. Samassa joukkueessa Hifk:ssa Suomen mestaruuden voittaneet Kaarnamaa ja Vidgren suorittivat myös salibandyn HVT-tutkinnon samaan aikaan.

- Samin useista yhteydenotoista heräsi kiinnostus lähteä mukaan viemään uutta projektia eteenpäin, kertoo Vidgren.

SSV:ssä Vidgren on toiminut apuvalmentajan roolissa joukkueessa, jossa on korkea vaatimustaso. Nyt edessä on uusia haasteita liiganousijan riveissä. Vuosia Salibandyliigassa toiminut Vidgren on nähnyt niin menestyvän kuin putoamista vastaan taistelevan joukkueen tekemisen ja tietää, mitä vaaditaan, jotta liigassa pärjää.

Nyt Vidgren haluaa kehittyä valmentajana ja antaa panoksensa nuorille pelaajille, joilla on potentiaalia. Ympäristön muutos ja erilainen harjoituskulttuuri tuovat myös lisää mielekkyyttä tekemiseen.

Ensimmäinen kosketus joukkueeseen

Vidgren ja Kaarnamaa ovat yhdessä suunnitelleet joukkueen harjoitusohjelman ja ensimmäisen kosketuksen joukkueesta Vidgren sai toukokuun aikana. Uuden valmennuksen sekä pelaajahankintojen myötä muodostunut joukkue on nyt ryhmäyhtymisvaiheessa.

-Selkeästi joukkueessa on olemassa oikeanlaista energiaa. Nyt on ryhmäytymisen vaihe menossa, jossa on vielä hieman jännittyneisyyttä ja pientä vieraanvaraisuutta. Takana on ensimmäinen leiri, jossa otettiin jo isoja harppauksia eteenpäin. Uskon, että hyvät tapahtumat lisäävät halua tulla harjoittelemaan ja kehittämään itseään yksilöstä joukkuepelaajaksi.

Yksilöt muodostavat joukkueen

Työnjakoa valmennustiimin kesken on selkeä. Tavoitteena on pystyä tarjoamaan yksilön tarpeisiin sopivia harjoitusmuotoja. Vaatimustaso yksittäisissä suorituksissa tulee olla korkea.

– Keskinkertainen pelailu on syytä kitkeä pois, Vidgren toteaa. Harjoituksen sisällä on kilpailu, joka on tavoitteena voittaa.

Vidgren näkee tärkeänä sen, että yksittäinen harjoitus on laadukas, joka tukee joukkuetta.

-On tärkeää tuntea jokainen pelaaja ja taustat, jotta pystytään käsittelemään pelaajia yksilöinä. Minimitavoite joukkueessa on saapua paikalle ja antaa itsensä joukkueelle, päättää Vidgren.

Miesten edustusjoukkueen valmennustiimin täydentää Sakari Koliseva, joka on aiemmin toiminut muun muassa Kaarnamaan kanssa SC Kaneetin valmennuksessa.

M-Teamin (Sofia Rancken) tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Helsingin M-Team ry - logo

Helsingin M-Team - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutEräViikinkien liigajoukkueella 29 sopimuspelaajaa

EräViikinkien liigajoukkueella 29 sopimuspelaajaa

EräViikinkien miesten liigajoukkueen runko säilyy pitkälti päättyneestä kaudesta. Uusina kasvoina ryhmään liittyy paluumuuttaja Marko Juselius sekä nuori tähtipelaaja Oliver Sillanpää. Sakari Pulkkinen täydentää maalivahtikolmikon ja lupaavat Daniel ja Benjamin Tenhonen solmivat liigasopimukset.

Lue lisää
Kivinen ja Syrjälä takaisin M-Teamiin

Kivinen ja Syrjälä takaisin M-Teamiin

Saksan Bundesliigan pistepörssin voittaja Juho Kivinen ja kymmenenneksi sijoittunut tutkaparinsa Max Syrjälä palaavat M-Teamin edustusjoukkueeseen.

Lue lisää
Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä

Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä

Hyökkääjä Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä. Puskan pelaajasopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Perttu Puska palaa EräViikinkeihin

Perttu Puska palaa EräViikinkeihin

EräViikingit ja hyökkääjä Perttu Puska ovat solmineet 1+1 vuoden pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Erän paras pistemies sopimukseen EräViikinkien kanssa

Erän paras pistemies sopimukseen EräViikinkien kanssa

Hyökkääjä Tuomas Iiskola ja Salibandyliigan EräViikingit ovat tehneet pelaajasopimuksen. Hurjasta laukauksestaan tunnettu vuoden 2011 nuorten maailmanmestari pelaa helsinkiläisseurassa yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää