Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Toinen kiinnitys 7-6 kotivoitolla

Miesten edustusjoukkue kohtasi Trackersin kolmannessa liigakarsintaottelussa keskiviikkona Rusalla. Sarjan kaksi ensimmäistä ottelua päättyivät yhden maalin erolla ja otteluvoitot olivat 1-1 ennen illan ottelua. Edustus pystyi pitämään kotietunsa nappaamalla toisen voiton Trackersista lukemin 7-6 ja voiton myötä edustuksella on kaksi ottelupalloa ratkaista liigapaikka kaudelle 2011-2012. Ensimmäisen kerran mahdollisuus ratkaisuun on tulevana lauantaina sarjan neljännessa ottelussa Iittalassa.

M-TEAM – TRACKERS 7-6 (3-2,2-3,2-1)

Vierasjoukkue onnistuu ensimmäisenä maalinteossa. Trackersillä on sisäänlyönti kulmasta, josta pallo pelataan maalin editse vapaaseen lapaan eikä tosipaikassa erehdytä. Tilanne 0-1 ajassa 4.43. Miesten tasoitusta saadaan odottaa erän puolivälin yli, kunnes Julius Jousi tekee vahvan esityön hyökkäyspäädyssä ja syöttää Aake Eroselle maalin eteen. Eronen ohittaa Trackers-vahdin ensimmäisen kerran tässä ottelussa ajassa 11.14. Vain 15 sekuntia myöhemmin Mikko Aro pelaa pallon kulmasta alaspäin ja joukkueen kapteeni Lauri Huusko laukoo suoraan Aron syötöstä 2-1 johtolukemat.

Seuraavalla peliminuutilla Jousi pääsee puolittaiseen läpiajoon ja Trackers-pelaaja rikkoo rankkarin arvoisesti. Pallon taakse asettuu Riku Reunamäki ja nopeat kädet vievät pallon vastustamattomasti ohi maalivahdin. Tilanne 3-1. Ottelun ensimmäinen rangaistus tulee ajassa 15.42, kun Mikko Malinen saa kahden minuutin jäähyn vaarallisesta pelistä. Alivoimalla Petri Lesch esittää yhden huipputorjunnan pitäen miehet kahden maalin johtoasemassa. Kun joukkueet ovat täysilukuiset pääsee Trackers kuitenkin yllättämään ja ensimmäiselle erätauolle mennään 3-2 lukemissa.

Toisen erän alussa miehillä on hyvä paine vierasjoukkueen puolustuspäässä ja ensimmäisen hyvän tilanteen jälkeen pallo pelataan Eero Puraselle maalin taakse. Puranen näkee Jami Sjöblomin nousun ja syöttää maalin kulmalle, josta Sjöblom laukoo 4-2 johtolukemat. Viisi sekuntia myöhemmin lukemat kaventuvat tilanteeseen 4-3, kun Trackers-pelaaja laukoo lähes suoraan aloituksesta pallon ylänurkkaan.

Puranen tekee esityön myös miesten viidenteen maaliin, kun loistavan karvauksen päätteeksi pallo pelataan Lasse Lundströmin kautta Reunamäelle, jonka illan toinen täysosuma syntyy ajassa 27.24. Jälleen kuitenkin seuraavalla minuutilla Trackers tulee maalin päähän, kun pallo karvataan röyhkeästi miesten oman maalin takaa ja toisella yrittämällä maalin edestä kaveri sutii pallon sisään. Tilanne 5-4. Vielä ennen toista erätaukoa vierasjoukkue onnistuu ottelussa toistamiseen kulmavaparissa ja erätauolle lähdetään 5-5 tasalukemissa.

Kolmannen erän alussa miehet pääsevät kokeilemaan ylivoimaa, mutta erikoistilanne ei tuo lisää maaleja. Tasaviisikoin pelatessa miehet kuitenkin onnistuvat, kun Sjöblom iskee illan toisen osumansa Antti Itkosen syötöstä ajassa 45.47. Tilanne 6-5.

Ottelun viimeinen kymppi alkaa vahvasti, kun Matti Heltimoinen osuu maalin edestä laittaen pallon Matias Heinon oivaltavasta syötöstä sisään Trackers maaliin. Edustus kahden maalin johdossa ajassa 51.42 ja vieraat käyttävät aikalisän tähän paikkaan. Minuutti ehtii kulua Heltimoisen maalista, kun Trackers kilauttelee tolppien kautta pallon lopulta ohi Leschin ja jälleen eroa joukkueiden välillä on vain yksi maali. Loppua kohden Trackers hölmöilee yhden kahden minuutin rangaistuksen eikä enää viimeisellä minuutilla onnistu edes kuudella viittä vastaan tasoituksessa, joten myös sarjan kolmasottelu päättyy yhden maalin erolla, loppunumerot 7-6.

Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Mikko Laurikainen näkee pelin sisältäneen ottelusarjan parasta tekemistä, mutta edelleenkään hyvä tekeminen ei kestänyt koko ottelua.

-Ensimmäisessä erässä vastustajan avausmaalin jälkeen pelattiin pätkä, joka oli varmaan parasta, mitä ollaan tässä sarjassa tähän mennessä vedetty. Hyvä vaihe kesti 3-1 tilanteeseen asti, jonka jälkeen meille tekikin tiukkaa päästä erätauolle johtoasemassa.

-Toisesta erästä en antanut joukkueelle kovinkaan mairittelevaa palautetta. Samoja ongelmia oli tekemisessä kuin koko kauden on nähty. Kolmannessa erässä oltiin jalalla selkeästi kaveria edellä ja pystyttiin pitämään vikalla kympillä pieni etumatka.

-Tärkeä taisteluvoitto. Tiukalle päästettiin kaveri ja oltaisiin voitu pelata järkevämminkin lopussa. Omaa puolustuspelaamista on parannettava. Puolustuksen kautta se voitto kolmannenkin kerran tässä sarjassa tulee, jos on tullakseen, summaa Laurikainen loppuviikon harjoitusten teeman.