Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ricardo Duarte on IF Gnistanin uusi päävalmentaja

Ricardo Duarte on IF Gnistanin uusi päävalmentaja

Portugalilainen Ricardo Duarte on Gnistanin uusi päävalmentaja. Duarten sopimus sisältää loppukauden lisäksi option ensi vuodesta.

Ricardo Duarte omaa Suomesta seurakokemusta VPS:n organisaatiosta, jossa hän toimi Petri Vuorisen apuvalmentajana kaudella 2018. Duarte ehti vaikuttaa Vaasassa vain vuoden, koska syksyllä 2018 hänet palkattiin Palloliiton valtakunnalliseksi koulutuspäälliköksi. Koulutuspäällikön tehtävässä Duarte vastasi valtakunnallisesti Palloliiton valmentajakoulutuksen prosesseista ja toteutuksesta eli hänen keskeisenä tavoitteenaan oli kehittää suomalaista valmennuskoulutusjärjestelmää tuottamaan erinomaisia valmentajia harrastetoiminnasta huipputasolle. Halu toimia jalkapallon parissa päivittäistasolla sai kuitenkin miehen jättämään pestinsä liitossa syksyllä 2019.

Kotimaassaan 40-vuotias Duarte on toiminut Portugalin pääsarjaa pelaavan Vitória de Setúbalin apuvalmentajana kaudella 2016-2017, jonka lisäksi hän toiminut nuorisojoukkueiden valmentajana vuosituhannen vaihteen molemmin puolin. Valmennuskokemuksen ohella Duarte on väitellyt tohtoriksi jalkapallon alalta ja toiminut sen jälkeen Lissabonin yliopiston apulaisprofessorina päätehtävänään jalkapalloon liittyvän pedagogisen toiminnan koordinointi.

– On nautinto olla täällä ja saada mahdollisuus vaikuttaa Gnistaniin, sen historiaan ja faneihin! Haaste on suuri, mutta olen varma, että olemme kaikki onnellisia kauden päätteeksi. Nyt on aika keskittyä nostamaan Gnistan ylös putoamispaikoilta ja odotamme tekevämme sen yhdessä, sillä jalkapalloissa kukaan ei menesty yksin, toteaa Duarte.

Gnistan Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antti Uusitalo on vakuuttunut Duarten kyvyistä ja uskoo hänestä olevan iloa seuralle.

– Toivotan Ricardon lämpimästi tervetulleeksi Oulunkylään. Kävimme tiiviit keskustelut muutamien liigatason valmentajavaihtoehtojen kanssa, jotka olivat kiinnostuneita Gnistanista ja valmiina auttamaan meitä vaikeassa tilanteessa. Ricardo vakuutti meidät omalla näkemyksellään siitä miten voimme joukkuetta ja peliämme parantaa näissä olosuhteissa. Hänellä on myös hyvä ja realistinen kuva suomalaisesta jalkapallosta täällä vietetyn parin vuoden ansiosta. Luonnollisesti olemme erittäin iloisia, että Ricardon kaltainen kansainvälisen tason jalkapalloammattilainen liittyy osaksi Gnistan-perhettä, kertoo Uusitalo.

Duarten lisäksi uutta verta Gnistanin valmennustiimiin tuo Marko Kolsi, joka aloittaa apuvalmentajan roolissa. Syksyllä 2019 Gnistan Oy:n toimitusjohtajana aloittanut Kolsi jatkaa tehtävässään normaalisti valmentamisen lisäksi. Gnistanissa maalivahtivalmentajana toiminut Alessandro Marzuoli ei puolestaan jatka seurassa. Hänet korvaa Petri Pyhältö, joka saapuu Oulunkylään Gnistanin yhteistyöseura NJS:stä. Pyhältö omaa aiempaa kokemusta mm. HIFK:n organisaatiosta ja Gnistanin lisäksi hän jatkaa työtään myös NJS:ssä.

Lähde: gnistan.fi


Takaisin edelliselle sivulle
Roberto Nuccio ei jatka IF Gnistanin päävalmentajana

Roberto Nuccio ei jatka IF Gnistanin päävalmentajana

Nuccio jatkaa normaalisti tehtävässään seuran urheilutoimenjohtajana.

Lue lisää
Bangaly Kouyaté Gnistaniin

Bangaly Kouyaté Gnistaniin

Gnistan vahvistaa puolustustaan Belgiasta Suomeen palaavalla Bangaly "Ben" Kouyatélla, jonka sopimus kestää loppukauden. Kouyaté saattaa olla pelikelpoinen jo tulevana viikonloppuna, mikäli hänen pelilupansa saadaan kuntoon.

Lue lisää
Gnistan sopimukseen Joel Europaeuksen kanssa

Gnistan sopimukseen Joel Europaeuksen kanssa

Gnistan ja Joel Europaeus ovat allekirjoittaneet kuluvan kauden kattavan pelaajasopimuksen, joka sisältää myös option kaudesta 2021.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Atom jatkaa Klubissa kauden loppuun

Atom jatkaa Klubissa kauden loppuun

HJK ja Atom Tanaka ovat sopineet jatkosta, joka kattaa koko kauden 2020.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää