Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ricardo Duarte on IF Gnistanin uusi päävalmentaja

Ricardo Duarte on IF Gnistanin uusi päävalmentaja

Portugalilainen Ricardo Duarte on Gnistanin uusi päävalmentaja. Duarten sopimus sisältää loppukauden lisäksi option ensi vuodesta.

Ricardo Duarte omaa Suomesta seurakokemusta VPS:n organisaatiosta, jossa hän toimi Petri Vuorisen apuvalmentajana kaudella 2018. Duarte ehti vaikuttaa Vaasassa vain vuoden, koska syksyllä 2018 hänet palkattiin Palloliiton valtakunnalliseksi koulutuspäälliköksi. Koulutuspäällikön tehtävässä Duarte vastasi valtakunnallisesti Palloliiton valmentajakoulutuksen prosesseista ja toteutuksesta eli hänen keskeisenä tavoitteenaan oli kehittää suomalaista valmennuskoulutusjärjestelmää tuottamaan erinomaisia valmentajia harrastetoiminnasta huipputasolle. Halu toimia jalkapallon parissa päivittäistasolla sai kuitenkin miehen jättämään pestinsä liitossa syksyllä 2019.

Kotimaassaan 40-vuotias Duarte on toiminut Portugalin pääsarjaa pelaavan Vitória de Setúbalin apuvalmentajana kaudella 2016-2017, jonka lisäksi hän toiminut nuorisojoukkueiden valmentajana vuosituhannen vaihteen molemmin puolin. Valmennuskokemuksen ohella Duarte on väitellyt tohtoriksi jalkapallon alalta ja toiminut sen jälkeen Lissabonin yliopiston apulaisprofessorina päätehtävänään jalkapalloon liittyvän pedagogisen toiminnan koordinointi.

– On nautinto olla täällä ja saada mahdollisuus vaikuttaa Gnistaniin, sen historiaan ja faneihin! Haaste on suuri, mutta olen varma, että olemme kaikki onnellisia kauden päätteeksi. Nyt on aika keskittyä nostamaan Gnistan ylös putoamispaikoilta ja odotamme tekevämme sen yhdessä, sillä jalkapalloissa kukaan ei menesty yksin, toteaa Duarte.

Gnistan Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antti Uusitalo on vakuuttunut Duarten kyvyistä ja uskoo hänestä olevan iloa seuralle.

– Toivotan Ricardon lämpimästi tervetulleeksi Oulunkylään. Kävimme tiiviit keskustelut muutamien liigatason valmentajavaihtoehtojen kanssa, jotka olivat kiinnostuneita Gnistanista ja valmiina auttamaan meitä vaikeassa tilanteessa. Ricardo vakuutti meidät omalla näkemyksellään siitä miten voimme joukkuetta ja peliämme parantaa näissä olosuhteissa. Hänellä on myös hyvä ja realistinen kuva suomalaisesta jalkapallosta täällä vietetyn parin vuoden ansiosta. Luonnollisesti olemme erittäin iloisia, että Ricardon kaltainen kansainvälisen tason jalkapalloammattilainen liittyy osaksi Gnistan-perhettä, kertoo Uusitalo.

Duarten lisäksi uutta verta Gnistanin valmennustiimiin tuo Marko Kolsi, joka aloittaa apuvalmentajan roolissa. Syksyllä 2019 Gnistan Oy:n toimitusjohtajana aloittanut Kolsi jatkaa tehtävässään normaalisti valmentamisen lisäksi. Gnistanissa maalivahtivalmentajana toiminut Alessandro Marzuoli ei puolestaan jatka seurassa. Hänet korvaa Petri Pyhältö, joka saapuu Oulunkylään Gnistanin yhteistyöseura NJS:stä. Pyhältö omaa aiempaa kokemusta mm. HIFK:n organisaatiosta ja Gnistanin lisäksi hän jatkaa työtään myös NJS:ssä.

Lähde: gnistan.fi


Takaisin edelliselle sivulle
Kevin Kouassivi-Benissan jatkaa HJK:ssa

Kevin Kouassivi-Benissan jatkaa HJK:ssa

Kahden vuoden jatkosopimuksen tehnyt laitapelaaja syötti Veikkausliigassa päättyneellä kaudella viisi maalia.

Lue lisää
Jiri Koski Gnistanin maalille

Jiri Koski Gnistanin maalille

Gnistan vahvistaa maalivahtiosastoaan Jiri Koskella ensi kauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Kasperi Liikonen ja Gnistan jatkosopimukseen

Kasperi Liikonen ja Gnistan jatkosopimukseen

Ykkösen tasolla kokenut laitapelaaja Kasperi Liikonen jatkaa Gnistanissa ensi kauden kattavalla jatkosopimuksella.

Lue lisää
Markus Uusitalo lainalle HIFK:hon

Markus Uusitalo lainalle HIFK:hon

Maalivahti Markus Uusitalo, 23, siirtyy lainasopimuksella FC Hongasta HIFK:hon. Seurat pääsivät yhteisymmärrykseen lainasta alkuviikosta ja Uusitalo liittyi HIFK:n joukkueeseen tiistaina.

Lue lisää
Rui Carvalho Gnistanin apuvalmentajaksi

Rui Carvalho Gnistanin apuvalmentajaksi

Portugalin Coruchesta kotoisin oleva 37-vuotias Rui Carvalho on toiminut kotimaassaan niin aikuis- kuin juniorijoukkueiden valmennustehtävissä.

Lue lisää
Nnaemeka Anyamele ja Gnistan jatkosopimukseen

Nnaemeka Anyamele ja Gnistan jatkosopimukseen

Monipuolinen laitapelaaja Nnaemeka Anyamele jatkaa Gnistanissa vuoden mittaisella jatkosopimuksella.

Lue lisää