Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maajoukkue kohtaa amerikkalaisyliopiston Helsingissä sunnuntaina

 

Maajoukkue kohtaa amerikkalaisyliopiston Helsingissä sunnuntaina


Amerikkalaisen jalkapallon miesten maajoukkue pelaa sunnuntaina yhdysvaltalaista Illinois Wesleyan Universitya (IWU) vastaan Sonera Stadiumilla. Suomelle kyseessä on valmistautuminen ensi vuonna pelattaviin EM-kisoihin, IWU puolestaan vierailee viidettä kertaa vanhalla mantereella valmistautumassa ensi syksyllä pelattavaan kauteensa.

IWU pelaa yliopistourheilun kolmosdivisioonatasolla, jossa sielläkin taso on kivenkova. Viimeksi joukkue pelasi Euroopassa vuonna 2009, ja kukisti silloin Euroopan seurajoukkueiden mestaruuden voittaneen wieniläisen Vikingsin 64-14.

- IWU on paras mahdollinen mittari meidän pelaajillemme henkilökohtaisella tasolla. He ovat valmistautuneet matkaansa huolella, ja ottavat nämä Euroopassa pelattavat pelit tosissaan, Suomen päävalmentaja Tuomas Heikkinen sanoo. Hän pitää sunnuntain ottelua tärkeänä etappina kohti Itävallassa pelattavia EM-kisoja.

- EM-kisajoukkueen rakentamisen suhteen tällä on iso merkitys. Saamme hyvän kuvan siitä miten pelaajamme pärjäävät kokonaisuudessaan paljon normaalia sarjapelaamista kovemmassa vauhdissa. Ja onhan se hienoa, että 11 vuoden tauon jälkeen saadaan tällainen vierailu Suomeen. Yksittäiselle pelaajalle - ainakin niille jotka eivät ole aiemmin amerikkalaista joukkuetta kohdanneet - tämän luulisi olevan peli joka jää mieleen.

Suomen joukkueessa on mukana kymmenen pelaajaa ykkösdivisioonasta. Seuroista parhaiten edustettuna on helsinkiläinen Wolverines, josta mukana on kymmenen pelaajaa.

- Joukkueessa on mukana nippu uusia mielenkiintoisia nimiä, ja poissa on joitain joiden oletan taas syksyllä ja ensi vuonna olevan mukana, Heikkinen sanoo.

IWU:n päävalmentaja Norm Eash korostaa Euroopan-matkan merkitystä joukkuehengen rakentamisessa.

- Nämä matkat ovat osoittaneet merkityksensä kauteen valmistautumisessa ja yhtenäisemmän joukkueen kehittämisessä. Kasvatamme joukkuehenkeä, arvioimme pelaajiemme taitoja ja aloitamme joukkueidentiteetin rakentamisprosessin, Eash sanoo yliopiston nettisivuilla.

Suomi-IWU Sonera Stadiumilla su 2.6. kello 16

UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle
Ville Valasti jatkaa Wolverinesissa

Ville Valasti jatkaa Wolverinesissa

Helsinki Wolverines on solminut jatkosopimuksen GFL-optiolla puolustuksen linjamies Ville Valastin kanssa.

Lue lisää
Wolverines vahvistuu toiselle kierrokselle

Wolverines vahvistuu toiselle kierrokselle

Helsinki Wolverines vahvistuu entisestään, kun seurassa 2014 pelannut amerikkalainen DB/WR Oscar Vazquez-Dyer liittyy joukkueeseen. Hän tuo mukanaan neljä saksalaista: Ingo Bertherin (WR), Christian Petrichin (LB), Marc Kuppingerin (OL), Alexander Funkin (RB).

Lue lisää
Sebastien Sagne ja Micky Kyei Wolverinesin riveihin

Sebastien Sagne ja Micky Kyei Wolverinesin riveihin

Ahmalauma saa varsinaisen preseasonin kynnyksellä mukavan lisäpotkun, kun riveihin liittyy kaksi kovan luokan suomalaista ammattilaista.

Lue lisää
Hakala jatkaa Roostersin peräsimessä

Hakala jatkaa Roostersin peräsimessä

Amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestari Helsingin Roosters on solminut jatkosopimuksen päävalmentaja Juha Hakalan kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Johnson ja Sagne siirtyvät 69ersiin

Johnson ja Sagne siirtyvät 69ersiin

Vaahteraliigassa viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Helsingin 69ers on hankkinut riveihinsä kaksi paikallisvastustaja Wolverinesin avainpelaajaa.

Lue lisää