Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ville Valasti jatkaa Wolverinesissa

Ville Valasti jatkaa Wolverinesissa

Helsinki Wolverines on solminut jatkosopimuksen GFL-optiolla puolustuksen linjamies Ville Valastin kanssa. Kauden 2020 päätteeksi vuoden linjamieheksi valitun ja Vaahteraliiga All Stars -sekä AFI All-Pandemic Team -kokoonpanoon nimetyn Valastin tilastot sekä kunniamainninnat puhuvat puolestaan. Koko kauden 2020 ahmalauman aloittavassa kokoonpanossa loistanut Valasti on tuonut osaamistaan ja kokemustaan off-seasonin harjoituksiin, joten vaikka suunta vaihtuisikin kohti Saksaa, hänen läsnäolostansa harjoituksissa hyötyy varmasti talven aikana moni pelaaja. Valastilla on alustava sopimus Frankfurtiin. ”Joukkueen kanssa käydään etäpalavereja aika ajoin ja pyritään pitämään kaikki ajan tasalla tilanteista. Saa nähdä, kuinka nopeasti tämä korona saadaan selätettyä ennen lähtöä.”

Henkilökohtaisesti Valasti kokee off-seasonin harjoitustensa kulkevan raskaasti ja hyvin. ”En muista milloin olisin liikutellut näin kovia painoja offarilla. Nälkä kasvaa syödessä ja raudat nostaessa. Tähän on ollut palo jo niin kauan, että ei tässä ainakaan huonosti suju”, hän heittää. Valasti kertoo treenaavansa 5–7 kertaa viikossa ja toteaa, että mukavan lisän harjoitteluun tuo erilaiset jumpat. Teemaksi kuluvalle off-seasonille Valasti kertoo yleisen urheilullisuuden ja voimatasojen kehittämisen. Elämä noin muuten kauden 2020 jälkeen on kulunut ”hyvin treenatessa, syödessä ja töitä tehdessä. Eipä tässä ole mikään sen kummemmin muuttunut. Lihonut olen ainakin 3 kiloa, se on ihan positiivista.”

”2020 oli mielenkiintoinen kausi kyllä näin jefunkin osalta. Oli onni, että saatiin pelata edes puolikas kausi täällä Suomessa ja oli kyllä mieleenpainuvin kausi minkä oon saanut pelata Suomessa”, Valasti toteaa. ”Henkilökohtaisiin tavoitteisiin pääsin, vaikka kyllähän tuo hopea olisi voinut olla kultaa tämän härdellin päätteeksi. Joukkue oli mielenkiintoinen kombo nuoria ja nälkäisiä pelaajia ja se näkyi kanssa myös siinä, miten nopeasti pystyttiin adaptoitumaan uuteen valmennukseen ja käytännössä kokonaan uuteen rutiiniin kesken kauden. Hattua ylös koko porukalle.” Valasti kokee, että tilastojen valossa kausi meni nappiin, mutta parantamisen varaa Wolverinesilla olisi ollut pelien viimeistelyssä ja pallon pelaamisessa. ”Se on vähän semmoinen taito mitä on vaikea oppia pelkästään harjoittelemalla”, hän toteaa.

Viime kaudella joukkueen heikommiksi jääneet osaset työstettänee kuntoon off-seasonin aikana. ”Saadaan ainakin kokonainen valmennusryhmä kasaan koko off-seasonin ajaksi. Se on tärkeintä, että runko pystyy harjoittelemaan säännöllisesti valmennuksen alaisena ja että pystytään kehittymään sitä kautta treenien aikana. Treenien sisältö on kehittynyt myös viime kaudesta ja näkisin, että porukka on ottanut hyvin koppia siitä, miten tätä lajia kuuluu harjoitella. Se on tietenkin prosessi, mikä korjaantuu tai ei korjaannu. Se nähdään sitten kaudella”, Valasti pohtii.

Mies on suhteellisen konservatiivinen arvioidessaan Wolverinesin iskukykyä tulevalla kaudella. ”Kyllä perusrunko on ainakin kasassa. Nähdään sitten, kuinka hyvin se toimii tuolla kaudella. Pelinrakentaja tulee maahan kuun lopussa, niin saadaan hyökkäyksenkin paletti kasaan. Luulisin, että kokonaisuudessaan meillä on vähintään yhtä kilpailukykyinen joukkue kuin viime vuonna, ellei parempi”, hän kuvailee. Kysyttäessä mahdollisista ahmalauman onnistujista tulevalla kaudella, nimeää Valasti kaksi pelaajaa. ”Vaikea sanoa yhtä nimeä. Kyllä meillä on ollut hyvä tekemisen meininki ainakin linjan kanssa. Sieltä voisi nostaa esiin ainakin Jonis Heikkisen ja Veeti Puustisen.” Porvoosta Wolverinesiin siirtyneestä nuoresta lupauksesta, eli Puustisesta voi lukea lisää täältä. Jonis Heikkinen on koripallotaustainen kauden 2020 rookie, jota muun muassa hyökkäyksen koordinaattori Kari Leivoja on kuvannut seuraavasti: ”Jonis on mun jenkkifutisvalmennuksen ajalta yksi niitä jätkiä ihan top kolmosessa – uskomattomia hommia. Miten joku voi oppia ja omaksua pelin niin äkkiä? Hän tekee luontaisesti asioita, mitä jotkut ei opi ikinä.”

Palataan vielä lopuksi Valastiin, joka lähettää jenkkifutisyhteisölle terveisensä tämän vuoden odotustensa kanssa. ”Vuoden loppuun toivoisin, että olisin jatkamassa opintoja psykologian parissa. Muuten en odota vuodelta sen ihmeempiä, kuin että tilanteet normalisoituisivat. Pysytään terveinä ja kehitetään tätä lajia eteenpäin päivä kerrallaan.”

Lähde: helsinkiwolverines.com


Takaisin edelliselle sivulle
Wolverines vahvistuu toiselle kierrokselle

Wolverines vahvistuu toiselle kierrokselle

Helsinki Wolverines vahvistuu entisestään, kun seurassa 2014 pelannut amerikkalainen DB/WR Oscar Vazquez-Dyer liittyy joukkueeseen. Hän tuo mukanaan neljä saksalaista: Ingo Bertherin (WR), Christian Petrichin (LB), Marc Kuppingerin (OL), Alexander Funkin (RB).

Lue lisää
Sebastien Sagne ja Micky Kyei Wolverinesin riveihin

Sebastien Sagne ja Micky Kyei Wolverinesin riveihin

Ahmalauma saa varsinaisen preseasonin kynnyksellä mukavan lisäpotkun, kun riveihin liittyy kaksi kovan luokan suomalaista ammattilaista.

Lue lisää
Hakala jatkaa Roostersin peräsimessä

Hakala jatkaa Roostersin peräsimessä

Amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestari Helsingin Roosters on solminut jatkosopimuksen päävalmentaja Juha Hakalan kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Johnson ja Sagne siirtyvät 69ersiin

Johnson ja Sagne siirtyvät 69ersiin

Vaahteraliigassa viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Helsingin 69ers on hankkinut riveihinsä kaksi paikallisvastustaja Wolverinesin avainpelaajaa.

Lue lisää
Kolmen Suomen mestaruuden valmentaja jatkaa Roostersissa

Kolmen Suomen mestaruuden valmentaja jatkaa Roostersissa

Amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestari Helsingin Roosters on solminut ensi kauden kattavan jatkosopimuksen päävalmentaja Juha Hakalan kanssa.

Lue lisää