Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Henri Jussila siirtyy yliopistokentille

 

Henri Jussila siirtyy yliopistokentille


Helsingin Roostersin keskushyökkääjä Henri Jussila siirtyy Yhdysvaltain yliopistokentille. Ensi kaudella amerikkalaisen jalkapallon korkeimmalla yliopistotasolla nähdään neljä suomalaispelaajaa, kun Jussila liittyy Max Ehlertin ja Calle Backlundin tavoin University of Nevada, Las Vegasin (UNLV) joukkueeseen. Neljäs suomalainen on teksasilaista Bayloria edustava Simo Kulmaviita. Ennen viime kautta ykködivisioonatasolla oli pelannut vain yksi suomalainen, Seppo Evwaraye Nebraskassa 2000-luvun alussa.

Jussilan mukaan mahdollisuus aukesi nopeammin kuin mitä hän oli itse ajatellut. 21-vuotiaan keskushyökkääjän ajatuksissa oli ollut muiden suomalaisten käymä tie, eli ponnistaminen junior college –tasolta ykkösdivisioonan isoihin kouluihin.

Jo viime kaudella UNLV:ssä pelanneella Ehlertillä oli kuitenkin näppinsä pelissä. Hän kertoi syksyllä Jussilalle joukkueen keskushyökkääjätarpeesta, ja Jussila lähetti pelivideoitaan valmennusjohdolle. Päävalmentaja Bobby Hauck innostui Jussilan kyvyistä, ja asiat etenivät syksyn aikana.

- Fiilikset ovat hyvät ja jännittyneet. Ei tätä meinaa vielä uskoa todeksi, viime kaudella Vaahteraliigassa eniten juoksujaardeja (955) kerännyt Jussila sanoo.

Hänellä on kokemusta lajin kotimaasta jo kaudelta 2010, jolloin hän oli vaihto-oppilasvuonnaan Utahin osavaltion lukiosarjojen ykkösetenijä.

- Sillä oli varmasti merkitystä UNLV:n kiinnostukseen. Jenkkivuosi oli tietenkin tärkeä myös omalle kehitykselleni, Jussila arvioi.

Jussilan yltäminen ykkösdivisioonatasolle on todella harvinainen temppu, sillä eurooppalaisia hyökkäyksen takakentän (pelinrakentaja, keskushyökkääjä, laitahyökkääjä) pelaajia ykkösdivisioonatasolla on nähty aiemmin vain muutama. Kaiken kaikkiaankin eurooppalaispelaajia on pelannut ykkösdivisioonassa vähän.

Jo miesten maajoukkueessakin useaan otteeseen esiintynyt Jussila ei häviä testituloksissa yhdysvaltalaisille kilpakumppaneilleen. Amerikkalaisessa jalkapallossa yleisesti nopeuden mittarina käytettävä 40 jaardin (36,6 m) ennätys hänellä on 4,56.

Syksyllä pelattava yliopistokausi tarkoittaa sitä, että Vaahteraliigakentillä Jussilaa ei tulevana kesänä nähdä.

- Inttiä on jäljellä pari viikkoa, sitten pitää lisätä treenitahtia ja keskittyä treenaamiseen täysipainoisesti, Urheilukoulussa varusmiespalvelustaan suorittava Jussila sanoo.

Hän kiittelee Suomessa amerikkalaisen jalkapallon pelaajille nykyään tarjolla olevia mahdollisuuksia yhdistää opiskelu ja armeija harjoitteluun. Jussila kirjoitti ylioppilaaksi Mäkelänrinteen urheilulukiosta.

- Tosi mahtavaa, että on tällaiset mahdollisuudet tarjolla. Niistä on ollut todella iso hyöty, kaikki juniorimaajoukkueet läpi käynyt Jussila kiittelee.

UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Roosters ry - logo

Roosters - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutVille Valasti jatkaa Wolverinesissa

Ville Valasti jatkaa Wolverinesissa

Helsinki Wolverines on solminut jatkosopimuksen GFL-optiolla puolustuksen linjamies Ville Valastin kanssa.

Lue lisää
Wolverines vahvistuu toiselle kierrokselle

Wolverines vahvistuu toiselle kierrokselle

Helsinki Wolverines vahvistuu entisestään, kun seurassa 2014 pelannut amerikkalainen DB/WR Oscar Vazquez-Dyer liittyy joukkueeseen. Hän tuo mukanaan neljä saksalaista: Ingo Bertherin (WR), Christian Petrichin (LB), Marc Kuppingerin (OL), Alexander Funkin (RB).

Lue lisää
Sebastien Sagne ja Micky Kyei Wolverinesin riveihin

Sebastien Sagne ja Micky Kyei Wolverinesin riveihin

Ahmalauma saa varsinaisen preseasonin kynnyksellä mukavan lisäpotkun, kun riveihin liittyy kaksi kovan luokan suomalaista ammattilaista.

Lue lisää
Hakala jatkaa Roostersin peräsimessä

Hakala jatkaa Roostersin peräsimessä

Amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestari Helsingin Roosters on solminut jatkosopimuksen päävalmentaja Juha Hakalan kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Johnson ja Sagne siirtyvät 69ersiin

Johnson ja Sagne siirtyvät 69ersiin

Vaahteraliigassa viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Helsingin 69ers on hankkinut riveihinsä kaksi paikallisvastustaja Wolverinesin avainpelaajaa.

Lue lisää