Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Peltonen johdatti IFK:n voittoon

 
Peltonen johdatti IFK:n voittoon

Olympiastadion täyttyi Talviklassikkoon, jossa tehtiin uusipohjoismainen yleisöennätys. Lopullinen katsojamäärä oli 36 644. Yleisönäki tasaisen ottelun, jossa sekä IFK että Jokerit tekivät komeita maaleja.Illan sankari oli IFK:n Ville Peltonen, joka keräsi tehot 1+2 ja johdattijoukkueensa 4-3-voittoon paikalliskilpailijasta.

”Tämä oli pelaajien iso ilta, meidän kaikkien fantastinenkiekkoilta”, IFK-valmentaja Kari Jalonen hehkutti ottelun jälkeen.

”Pelistä en pystynyt oikeastaan neuvoja antamaan joukkueelle.Annoin poikien pelata vain ja toivoin, että he pystyisivät nauttimaan tämäntilaisuuden ainutlaatuisuudesta.”

Talviklassikko sai arvoisensa alun, kun molemmat joukkueetastelivat ilotulitteiden räiskyessä kentälle. Tämän jälkeen IFK-ikoni Heikki Riihirantaja jokerisuuruus Otakar Janecky tulivat avaamaan erityislaatuisen kamppailun. Kaikenkruunasi Saku Kuosmasen esittämä Finlandia-hymni, joka sai yleisönherkistymään.

Kaukalossa herkistymistä ei nähty ainakaan IFK:n puolelta,kun punapaidat etenivät 43 sekunnissa kahden maalin johtoon Jokereiden vieläihmetellessä huikeita puitteita. Mikael Granlund sai kunnian ollaTalviklassikon ensimmäisen maalin tekijä. Heti hänen jälkeensä viimeisteliKimmo Kuhta.

”Ei oikein kukaan pystynyt tuollaista alkua odottaa.Tällaista lätkä on”, Jalonen tiivisti.

”Sellainen tunne jäi, että ehkä pikkuisen olimme pelaavampiakuin vastustaja ja piirun verran parempia.”

Jokerit taisteli avauserän lopussa maalin päähän TeemuPulkkisen kavennuksella, mutta heti toisen alussa Ville Peltonen nautiskeliIFK:n jälleen kahden maalin johtoon. Päätöserään lähdettiin kuitenkinjännittävistä tunnelmista, kun Jukka Hentunen toi Jokerit uudelleen maalinetäisyydelle.

Kolmannessa erässä illan kotijoukkue tuli tasoihin, kunPulkkinen tälläsi ylivoimalla kaukaa tolpan kautta 3-3-osuman. Nuorenhyökkääjän illan toista maalia ehdittiin juhlia vain hetki, sillä illankuningas Peltonen antoi suorituksellaan IFK:lle uudelleen johdon vain minuuttiennen loppua. IFK-kultakypärän syöttö tavoitti Granlundin maalin kulmalta eikätämä erehtynyt. Ottelun avausmaalin tekijä sai kunnian olla myös viimeisen isä.

”Kaksi vahvaa joukkuetta vastakkain, ja me otimme voiton.Saimme sarjapisteet ja voitolla on tietysti aina merkitystä, mutta uskon, ettävastapuolikin on onnellinen, että on ollut tässä juhlassa mukana. Omallaurallani tämä on yksi hienoimmista hetkistä”, Jalonen tunnelmoi.

Jokereiden leirissä tappio luonnollisesti kismitti, muttatilaisuudelle annettiin silti sen ansaitsema tunnustus.

”Ihan uskomaton kokemus tämä oli niille, jotka saivat ollamukana. Urheilu kaipaa tällaisia hetkiä”, Jokereiden valmentaja ErkkaWesterlund totesi.

Sää suosi lauantai-iltana yleisöä ja joukkueita. Helsingissäpäivän aikana koettu räntäsade hellitti ottelun alkaessa ja kamppailu päästiinviemään läpi ilman keskeytyksiä. Olosuhteiden puolesta juuri parempaa keliä eiolisi voinut toivoa. Kolmannen erän lumisade vain lisäsi tunnelmaa ja toistadionille todellista Talviklassikon tuntua.

Lähde: Talviklassikko.fi


Takaisin edelliselle sivulle


HIFK - logo

HIFK - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


VillePeltonen

Ville Peltonen

24.5.1973 Helsinki
Tiedot


Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää
Markus Hännikäinen palaa kotiin

Markus Hännikäinen palaa kotiin

Jokerit ja Markus Hännikäinen ovat sopineet hyökkääjän paluusta helsinkiläisseuraan loppukauden mittaisella sopimuksella. Hännikäinen on jokerikasvatti, joka on pelannut viisi viime kautta Pohjois-Amerikassa.

Lue lisää
Sami Lepistö palaa Jokereihin

Sami Lepistö palaa Jokereihin

Jokerit ja Sami Lepistö ovat sopineet puolustajan paluusta kasvattajaseuraansa loppukauden mittaisella sopimuksella.

Lue lisää
Antti Suomela ja Otto Koivula lainalle HIFK:hon

Antti Suomela ja Otto Koivula lainalle HIFK:hon

HIFK ja NHL-seura San Jose Sharks ovat solmineet lainasopimuksen keskushyökkääjä Antti Suomelasta. 26-vuotiaan espoolaisen pelilupa varmistui aikaisin perjantaiaamuna ja hän on kaukalossa jo perjantai-illan ottelussa Kärppiä vastaan.

Lue lisää
Henrik Borgström vuoden mittaisella sopimuksella HIFK:hon

Henrik Borgström vuoden mittaisella sopimuksella HIFK:hon

HIFK on tehnyt pelikauden 2020-2021 kattavan sopimuksen keskushyökkääjä Henrik Borgströmin kanssa.

Lue lisää