Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

ToPo voitokas cup-kenraalissa

 
ToPo voitokas cup-kenraalissa

Nuori kaarti kunnostautui LrNMKY:n kaadossa

Kiireisille: matsi pähkinänkuoressa

Kisahallissa nähtiin keskiviikkona kahden loukkaantumisista kärsineen joukkueen kohtaaminen, kun ilman LaVell Blanchardia, Eero Lehtistä, Michael Poundsia ja Jumppa Niskasta pelannut ToPo kohtasi Sami Pekkolaa, Brant Baileyta ja Pasi Riihelää uupuvan Lappeenrannan NMKY:n. Lappeenranta karkasi avauspuoliskolla huippuvireessä olleen Viljami Vanjoen heitoilla parhaimmillaan 13 pisteen päähän, mutta Hanno Möttölä nosti veteraanin varmuudella ToPon suosta ennen puoliaikaa. Toinen puolisko olikin silkkaa helsinkiläisjuhlaa - LrNMKY:n runkopelaajien väsyessä ToPo rynnisti ensiksi Frank Richardsin ja Mikko Koiviston onnistumisilla kymmenen pisteen johtoon ja venytti johtolukemiaan lopulta 25 pisteeseen nuorisokvarterin Mikael Sandberg-Pyry Rainamaa-Joel Heinikoski-Juuso Kauppinen onnistumisilla. Loppulukemat merkittiin ToPolle viihdyttävän toisen puoliajan jälkeen 106-81 (50-53).

1. neljännes

Molemmat joukkueet lähtevät matsiin haastavista lähtökohdista, kun ToPolta puuttuu pelaavasta kokoonpanostaan Jumppa Niskanen, Eero Lehtinen, LaVell Blanchard ja Michael Pounds sekä Lappeenrannalta pitkän pään tehomiehet Sami Pekkola, Pasi Riihelä ja Brant Bailey. Alkuminuutit näyttävät lupaavilta ToPolle, kun Möttölä kierähtelee HL Colemanin ohitse helponnäköisiä kuppeja ja LrNMKY:n pelinrakentaja Malik Moore saa kaksi virhettä kahdessa minuutissa, mutta jakson edetessä lappeenrantalaisten freestyle-hyökkäys vaikuttaa stadilaisille pysäyttämättömältä. Vierasjoukkueen Tuukka Kulha ja Ville Pekkola säestävät onnistumisillaan, mutta varsinaisen työn tekee Tapiolan Hongan kasvatti Viljami Vanjoki, joka linkoaa hyppyheittoaan koriin hurjin tarkkuuksin kaukaa ja keskimatkasta. LrNMKY siirtyy jakson jälkeen lyhyelle tauolle lukemissa 20-30.

2. neljännes

LrNMKY:n amerikkalaispelaajat HL Coleman ja James Lewis piiskaavat kaukoheitoillaan joukkueensa parhaimmillaan 13 pisteen karkumatkalle tilanteeseen 23-36. Vierasjoukkueen karkumatka pysähtyy kuitenkin kuin seinään, kun wanha herra Hanno Möttölä ottaa joukkueen harteilleen. Hanno viimeistelee seitsemällä perättäisellä pisteellään ToPon takaisin kuuden pisteen päähän, 30-36, jonka jälkeen ottelu jämähtää pitkäksi aikaa LrNMKY:n 6-8 pisteen johtoon. ToPon puolustus on selkeästi avausjaksoa tiiviimpää, mutta Viljami Vanjoki upottaa kobebryantmaisia heittoja toisensa jälkeen pitäen joukkuettaan pinnalla. Nuoret kaverit Pyry Rainamaa ja Ässä Sandberg tuovat ToPon pakkipäähän vipinää ja ero kutistuu Frank Richardsin ja Timi Heinosen ratkaisujen jälkeen pisteeseen, 48-49, ja tauolle siirrytään lappeenrantalaisten neljän vapaaheiton ja Hanno Möttölän kääntöhypärin jälkeen lukemissa 50-53.

3. neljännes

ToPo aloittaa matsin toisen puoliskon paikkapuoliskolla, joka näyttää hyydyttävän lappeenrantalaiskoneen täysin. LrNMKY kivittää pääosin amerikkalaispelaajien ranteista lähteneet pelitilanneheittonsa, ja ToPo hakee Möttölän, Koiviston ja Heinosen johdolla puolustuslevypallot parempaan talteen. ToPo kärkkyy Timi Heinosen ja Frank Richardsin onnistumisilla pariin otteeseen karkumatkalle, mutta Lappeella on sen verran dieseliä tankissa, että kuusi minuuttia ennen jakson loppua viihdytään vielä lukemissa 64-64. Jo avauspuoliskolla erinomaisesti esiintynyt juniorivitja kunnostautuu jakson edetessä erityisesti puolustuspään otteillaan Mikael Sandbergin partioidessa korinalustaa ja Joel Heinikosken sitoessa Malik Moorea, ja viimeisellä minuutilla Mikko Koivisto täräyttää peräkkäisillä kolmosillaan ToPon 78-70-johtoon.

4. neljännes

Kisahallin yleisö puhkeaa antaumuksellisiin suosionosoituksiin, kun Ässä Sandberg avaa jakson nostamalla hartiavoimin HL Colemanin edestä kaksi pistettä ja Pyry Rainamaa pysäyttää tyylipuhtaasti kaksi James Lewisin ajoa. ToPon puolustuspeli toimii kuin unelma, ja toisessa kenttäpäädyssä pallo kiertää nopean hyökkäyksen turvin mieheltä toiselle siten, että niin Rainamaa kuin Joel Heinikoskikin pääsevät pisteiden makuun. ToPo vie neliminuuttisen 9-0, ja vaikka LrNMKY kirii pariin otteeseen kymmenen pisteen tuntumaan, Hanno Möttölän vahvat yksilöratkaisut ja Mikko Koiviston screenin takaa upotetut kaukoheitot pitävät ToPon turvallisessa johdossa. Matsin lopussa tuuletuksen aiheita kotiyleisölle tuo Ässä Sandbergin Korisliigan piste-ennätys (11) sekä 16-vuotiaan Juuso Kauppisen tyylipuhtaasti pussin pohjalle pistämät vaparit. ToPo voittaa matsin 106-81 (50-53) ja lähtee cupin finaaliin hyvillä mielin.

Ottelun ratkaisu

LrNMKY:n tehokas avausviisikko hyytyi täysin matsin edetessä sekä vaihtomiehistön puutteeseen että ToPon paikkapuolustukseen, johon nuoret kaverit Mikael Sandberg, Pyry Rainamaa ja Joel Heinikoski toivat uusia ulottuvuuksia. LrNMKY:n hyökkäyspelin seisahduttua ToPo pääsi kierrättämään palloa oikeaoppisesti ja petaamaan järjestelmällisesti hyviä paikkoja täsmäheittäjilleen. Erityisen tärkeässä roolissa olivat kuusi kolmosta naulannut Mikko Koivisto, läpiajoillaan lappeenrantalaispuolustusta hajottanut Frank Richards, joka paikan höylä Timi Heinonen sekä 13 pisteen tappioasemasta ToPon pinnalle nostanut Hanno Möttölä.

Kommentit

"Meillä oli niin itsellä kuin joukkueella hyvä alku, mutta matsin kuluessa materiaalin kapeus nousi esiin... me pelataan nämä ottelut käytännössä viidellä tai kuudella äijällä, ja se tarkoittaa sitä, että eka puoliaika me pysytään näissä matseissa hyvin mukana ja johdetaan puoliajalla. Toisella puoliajalla kunto loppuu, kun ei ole, ketä peluuttaa. Verrataan nyt esimerkiksi ToPoon, jolta oli neljä kovaa jätkää sivussa, ja silti kymmenen jätkää pääsi tasaisesti minuuteille. Meiltä puuttui kuitenkin Riihelä, Bailey ja Pekkola, ja se tarkoittaa sitä, että mitä pidemmälle peli menee, sen nuhaisemmaksi meidän peli tulee. Tavoite oli hidastaa ToPoa ja estää niitä pääsemästä vireeseen, mutta ei se onnistunut."
-LrNMKY:n Viljami Vanjoki

"Alku oli hankalaa ja vähän totuttelua, mutta puolustuspään kautta matsiin pääsi mukaan. Tällä kaudella olen päässyt pelaamaan hyviä minuutteja I divarissa ja voi sanoa, että divari on jo aika hyvä sarja. Viime kaudella minulla oli vaikea päästä rytmiin liigaminuuttien tullessa, kun pelasin vain II divaria, mutta ykkösdivarissa kun on tullut onnistumisia, liigaankin on ihan hyvä tuntuma tulla mukaan. Ei mulle tullut yllätyksenä, että muut "ysikymppiset" pelasivat näin hyvin, koska esimerkiksi Ässä Sandberg on pelannut hyviä minuutteja tällä kaudella ja Joel Heinikoski on ollut hyvä sekä treeneissä että TomPossa."
-ToPon Pyry Rainamaa

"On olemassa sellainen sanonta kuin 'niin pelaat kuin harjoittelet'. Se kertoo tällä hetkellä meistä, koska viimeisen puolentoista kuukauden aikana käytännössä HL Coleman ja Tuukka Kulha ovat olleet ainoat pelaajat, jotka ovat pystyneet täysipainoiseen harjoitteluun. Viljami Vanjoki tuli kesken kauden remmiin kahdeksan kuukauden poissaolon jälkeen eikä pysty vieläkään fyysiseen harjoitteluun, Pasi Riihelällä on omat yrittäjän kiireensä, Sami Pekkolan aikataulutettu paluu ei koskaan tapahtunut ja sekä Malik Moore että James Lewis ovat olleet jalkavammaisia. Viimeisessä kolmessa matsissa olemme olleet hyvin pelissä mukana ja johtaneet ekan puoliajan, mutta toisella puoliskolla on tullut poikkeuksetta 20 pinnaa turpaan. Me tarvitaan näissä matseissa avainpelaajiltamme parempi panos, kun penkillä ei ole korvaajia. Jos tämä olisi jääkiekkoa, olisimme varmaan ostaneet liudan uusia jätkiä, mutta koriksessa asiat eivät mene ihan sillä tavalla."
-LrNMKY:n päävalmentaja Jarmo Laitinen

"Ihan ensimmäiseksi tahdon onnitella pelaajiani, jotka pelasivat hienon ottelun. Koska meillä on ollut niin paljon loukkaantumisia, oli tärkeää, että jokainen välittää joukkueestaan niin paljon, että pelaa täydellä sydämellä. Tiesimme, että myös Lappeenranta on paininut vaikean loukkaantumistilanteen kanssa, ja siksi tahdoimme pitää erityisen kovaa tempoa yllä ja väsyttää heidät. Tänään te näitte, kuinka nuoret pelaajat ottivat paljon vastuuta ja onnistuivat, ja se on hieno asia. Ennen kauden alkua valmennusjohtomme tavoitteena oli, että Eero Lehtinen, Antti Niskanen ja Michael Pounds nousevat runkopelaajien kastiin ToPossa, Mikael Sandberg ja Pyry Rainamaa ovat tärkeässä roolissa TomPossa ja Juuso Kauppinen sekä Joel Heinikoski johtavat juniorijoukkueitaan. Kaikki nämä tavoitteet ovat toteutuneet. Jokaisella pelaajalla on käsitys omasta roolistaan, mutta samalla he tietävät tekevänsä töitä yhteensä koko Torpan Poikien organisaation eteen. Ensi kaudella odotamme edellä mainituilta pelaajilta vieläkin isompaa roolia, ja ne pelaajat, jotka ovat lyöneet läpi TomPossa, voivat löydä läpi liigassa. (...) Joensuun Katajalla on yksi liigan parhaista kokoonpanoista ja heillä on joka pelipaikalle tärkeitä pelaajia. Lauantaisesta on tulossa haastava ottelu, mutta yritämme tehdä ottelusta yhtä vaikean Katajalle. LaVell Blanchard, Eero Lehtinen ja Michael Pounds olivat pois tänään, mutta toivon mukaan kaikki he ovat kokoonpanossa lauantaina."
-ToPon päävalmentaja Maikel Lopez

Mitä seuraavaksi?

ToPo saa kaksi arvokasta harjoitus- ja palautumispäivää alleen ennen syyskauden (myöhäistä) huipennusta, eli vuoden 2010 (jep) Suomen cupin finaaliottelua. Perjantaina sivussa olleiden LaVell Blanchardin, Eero Lehtisen ja Michael Poundsin odotetaan palaavan kokoonpanoon. Sekä ToPon että Katajan viimeiset viikot ovat edenneet vuoristoratamaisesti ja uusia pelaajia sisään ajaen, mutta molemmat joukkueet kuuluvat paperilla Korisliigan kärkikaartiin ja syttyvät varmasti kauden tähän asti tärkeimpään otteluun. Huomionarvoista on myös se, että ToPon kokoonpanossta yksikään pelaaja ei ole vielä päässyt juhlimaan kultaa Suomen kentillä - lauantaina sille tarjoutuu tuhannen taalan paikka.

LrNMKY jatkaa vaikean loukkaantumistilanteen kanssa painimista. Tehojenkki Brant Bailey palannee kokoonpanoon lähiviikkojen aikana, jolloin HL Coleman saa korin alle tutkaparikseen erinomaisen hyökkäyspään viimeistelijän sekä levypallopelaajan. Sami Pekkolan sekä yrittäjän arkea elävän Pasi Riihelän paluuta aktiiviseen kokoonpanoon odotetaan kuin kuuta nousevaa, sillä yksikään joukkue ei voi Korisliigan tasoisessa sarjassa yltää jatkuvalla syötöllä voittoihin vain viidellä tai kuudella pelaajalla. Vaikka LrNMKY on saavuttanut mukavan hajuraon sarjajumbo Porvoon Tarmoon, joukkue tarvitsee kuitenkin rutkasti voittoja noustakseen karsijan paikalta, ja eroa sarjakymmenenteen Salon Vilppaaseen on kolmen voiton verran. Edessä on lappeenrantalaisittain pitkä kevät.

ToPon tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Torpan Pojat - logo

ToPo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


LaVell Blanchard

1981
Tiedot

Joel Heinikoski

1992
Tiedot

Juuso Kauppinen

1994
Tiedot

Mikko Koivisto

1987
Tiedot

Eero Lehtinen

1985
Tiedot

Maikel Lopez

Tiedot

Hanno Möttölä

1976
Tiedot

Michael Pounds

1988
Tiedot

Pyry Rainamaa

1990
Tiedot

Frank Richards

1982
Tiedot

Mikael Sandberg

1991
Tiedot


Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Helsinki Seagulls on kiinnittänyt pelintekijän paikalle yhdysvaltalaisen Kendale McCullumin. 24-vuotias Wisconsin-Parksiden ja Lewisin yliopistojen kasvatti ihastutti taidoillaan Saksan kovatasoisessa ProA-liigassa heti ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan Paderbornin joukkueessa.

Lue lisää
Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen Kanadan Montrealista kotoisin olevan Mambi Diawaran kanssa.

Lue lisää
Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Helsinki Seagulls on tehnyt kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 31-vuotiaan Antti Kanervon kanssa.

Lue lisää
Nicolas Meyer ToPoon

Nicolas Meyer ToPoon

Edelliskauden Hongassa pelannut 195 senttinen ranskalainen siirtyy tulevaksi kaudeksi ToPon miesten edustukseen.

Lue lisää
ToPolle kolme jatkosopimusta

ToPolle kolme jatkosopimusta

Elmo Uitto, Cristian Ahokas ja Kalle Koponen jatkavat Torpan Pojissa.

Lue lisää
Jussi Syrjänen jatkaa Torpan Pojissa kaksivuotisella sopimuksella

Jussi Syrjänen jatkaa Torpan Pojissa kaksivuotisella sopimuksella

Jussi Syrjänen teki kuluneella kaudella paluun ToPoon, jossa hän aloitti oman koripallouransa. Uuden sopimuksen myötä Syrjänen jatkaa edustusjoukkueiden peräsimessä valmentajan ja General Managerin roolissa.

Lue lisää