Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Cup-finaalin kenraaliharjoitus ToPo-LrNMKY keskiviikkona Kisiksellä

 
Cup-finaalin kenraaliharjoitus ToPo-LrNMKY keskiviikkona Kisiksellä

Mikä ottelu?

Korisliigan runkosarja jatkuu keskiviikkona klo 18:30 Töölön Kisahallilla kotijoukkue ToPon sekä liigan 11. sijalla keikkuvan Lappeenrannan NMKY:n kanssa. Matsi on samalla ToPon osalta lauantaina pelattavan cupin finaaliottelun kenraaliharjoitus, joten keskiviikkona stadilaisyleisölle tarjoutuu mahdollisuus nähdä suosikkinsa tositoimissa vielä ennen lauantain huipputapahtumaa.

Mistä asetelmista?

ToPon kokoonpano on viimeisen parin kuukauden aikana elänyt muutamaan otteeseen. LaVell Blanchard liittyi joukkoon joulukuun alussa ja Jumppa Niskanen siirtyi sairaslistalle viikkoa myöhemmin. Justice Graham lähti puolestaan vuodenvaihteessa kokoonpanosta tehden tilaa pelikuntoon toipuneelle Hanno Möttölälle. Kokoonpanovaihdosten myötä ToPolla on ollut pienoisia vaikeuksia oman pelirytminsä saavuttamisessa, ja viimeinen kuukausi on ollut eräänlainen "mikrokosmos" ToPon koko kaudesta: huikea voitto liigajohtaja KTP:sta sekä perättäiset vierasvoitot vaikeina vieraspaikkakuntina tunnetuista Kauhajoesta ja Kouvolasta, mutta vastaavasti tappiot pudotuspeliviivan alapuolella majaileville Tarmolle, Vilppaalle ja Lahdelle.

Lappeenrannan NMKY:n tilanne on ollut puolestaan haastavuudessaan omaa luokkaansa. Viime kaudella Korisliigan kotimaiseen eliittiin murtautunut Sami Pekkola on ollut leikkauskierteessä käytännössä vuoden päivät, jonka lisäksi amerikkalainen teholaituri Brant Bailey joutui joulukuussa kuudeksi viikoksi sivuun parketeilta sivuristisidevamman johdosta. Lisäksi joukkueen runkopelaajista mm. Ville Pekkola, Viljami Vanjoki, Pasi Riihelä ja Aleksi Koskinen ovat olleet muutamia otteluita sivussa erinäisten loukkaantumis- ja sairastumishuolten vuoksi. Tilanteen huomioon ottaen LrNMKY:n ennakoitua alhaisempi liigasijoitus on ymmärrettävä.

Keskiviikon ottelu on molemmille joukkueille merkittävä. Kun kautta on runsas kolmannes jäljellä, jokainen haettu voitto vie LrNMKY:ta kauemmaksi jumbojoukkue Porvoon Tarmosta, kun taas ToPo mielii nousta vielä mukaan taisteluun pudotuspelien kotiedusta. ToPolle keskiviikon matsi on puolestaan erinomainen harjoitus lauantaista cupin finaalia silmällä pitäen.

Mihin kiinnitettävä huomiota?

Syyskauden ensimmäisen kahden kuukauden aikana ToPo kuului erityisesti kotikentän huippuotteidensa ansiosta liigan parhaiten puolustavien joukkueiden kastiin. Viimeisen kuukauden aikana ToPolla on puolestaan ollut hankaluuksia nimenomaan pakkipäässä. Viime keskiviikon KTP-voitto osoitti, että ToPo on yhä onnistuessaan hyvä puolustusjoukkue, mutta tiivis otteluryhmi ja kahden runkopelaajan (Möttölä ja Blanchard) sisäänajo tuovat omat haasteensa puolustuspelin harjoittamiseen. ToPon häkkiin onkin heitetty tammikuussa muhkeat 94,3 pistettä per matsi.

Sami Pekkolan loukkaantumisen myötä LrNMKY ei ole pystynyt pelaamaan niin organisoitua korista kuin joukkueen valmennusjohto tahtoisi, vaan ryhmän voitot ovat levänneet amerikkalaiskolmikon HL Coleman-Malik Moore-James Lewis harteilla. Erityisesti Moorella ja Lewisillä on vapaat kädet luoda omat ratkaisunsa, ja molempien taitotaso on tarpeeksi korkealla tehdäkseen LrNMKY:sta vaarallisen joukkueen. Freestyle-hyökkäyksellään LrNMKY tuottaa ToPolle merkittävän haasteen puolustuspäähän, jonka lisäksi ryhmästä löytyy tukku suomalaisia puolustuspään roolipelaajia, Pasi Riihelästä Viljami Vanjokeen, hidastamaan vastustajan kuviopeliä.

Joukkueet kohtasivat kaudella ensimmäisen kerran 15. lokakuuta, jolloin LrNMKY haki Kisikseltä 78-81 (32-28)-vierasvoiton Malik Mooren (24/5) ja Brant Baileyn (22/16) vahvan pelin turvin. ToPo puolestaan avasi kauden vierasvoittotilinsä 8. joulukuuta Lappeenrannassa 85-94 (42-44)-voitollaan. Tähtipaitojen tehokkain oli ToPo-debyyttinsä tehnyt LaVell Blanchard 19 pisteellään ja seitsemällä levypallollaan.

Missä ja milloin?

Tuttuun tapaan keskiviikkona 19. tammikuuta Kisiksellä klo 18:15. Kaikki mukaan!

ToPon tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Torpan Pojat - logo

ToPo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


LaVell Blanchard

1981
Tiedot

Hanno Möttölä

1976
Tiedot


NBA G-liigassa mestaruuden voittanut Tim Bond Seagullsiin

NBA G-liigassa mestaruuden voittanut Tim Bond Seagullsiin

Seagullsin ensimmäinen ulkomaalaiskiinnitys Korisliiga-kaudelle 2021-2022 on yhdysvaltalainen 1-3 paikkoja pelaava Tim Bond.

Lue lisää
Seagullsin takakenttä vahvistuu: Corban Collins saapuu Helsinkiin

Seagullsin takakenttä vahvistuu: Corban Collins saapuu Helsinkiin

Helsinki Seagulls on kiinnittänyt kokoonpanoonsa neljännen ulkomaalaisvahvistuksen 26-vuotiaan yhdysvaltalaisen Corban Collinsin siirtyessä Seagulls-miehistön vahvuuteen.

Lue lisää
Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Helsinki Seagulls on kiinnittänyt pelintekijän paikalle yhdysvaltalaisen Kendale McCullumin. 24-vuotias Wisconsin-Parksiden ja Lewisin yliopistojen kasvatti ihastutti taidoillaan Saksan kovatasoisessa ProA-liigassa heti ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan Paderbornin joukkueessa.

Lue lisää
Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen Kanadan Montrealista kotoisin olevan Mambi Diawaran kanssa.

Lue lisää
Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Helsinki Seagulls on tehnyt kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 31-vuotiaan Antti Kanervon kanssa.

Lue lisää
Nicolas Meyer ToPoon

Nicolas Meyer ToPoon

Edelliskauden Hongassa pelannut 195 senttinen ranskalainen siirtyy tulevaksi kaudeksi ToPon miesten edustukseen.

Lue lisää