Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

ToPo hemmotteli Kisiksen yleisöä pisteilottelulla Korihaita vastaan

 
ToPo hemmotteli Kisiksen yleisöä pisteilottelulla Korihaita vastaan

Stadilaiset cupin finaaliin Katajaa vastaan

Suomen cupin välieräottelu
Torpan Pojat, Helsinki - UU-Korihait, Uusikaupunki 114-94 (31-24, 57-46, 84-70)

ToPo: Frank Richards 31/6/3 riistoa, Timo Heinonen 19/5, Mikko Koivisto 14/2/4 syöttöä, Eero Lehtinen 13/0, LaVell Blanchard 12/1, Hanno Möttölä 9/6, Michael Pounds 8/2, Elias Kajander 4/6/3 syöttöä, Tero Laitinen 2/4, Pyry Rainamaa 2/0, Mikael Sandberg. 2p 60,4% (29/48), 3p 52,0% (13/25), 1p 81,0% (17/21).

UU-Korihait: Nigel Moore 24/7, James Reaves 18/13, Bojan Sarcevic 15/5/4 syöttöä/3 riistoa, Lawrence Wright 13/7/3 syöttöä, Petri Heinonen 12/4, Jussi Kumpulainen 8/3, Mikko Jalonen 4/0, Jalmari Salaterä 0/0, Jaakko Salminen, Heikki Saaristo. 2p 56,9% (29/51), 3p 27,8% (5/18), 1p 84,0% (21/25).

Kiireisille: ottelu pähkinänkuoressa

Hanno Möttölän mukaantulo antoi ToPolle piristysruiskeen keskiviikon Suomen cupin välierässä. Stadilaisjoukkue hallitsi matsia alusta alkaen juosten nopeita koreja Korihaiden pallonmenetyksistä ja jatkoi ottelun dominointia nopealla syöttöpelillään ja kaukoheitoillaan. Nigel Moore, James Reaves ja Bojan Sarcevic kavensivat ToPon johdon yhtenään kymmeneen pisteeseen, mutta ToPo löysi jatkuvalla syötöllä ratkaisijoita, jotka tiputtivat Korihait takaisin parinkymmenen pisteen tappioasemaan. Kentän hahmo oli 31 pistettä naulannut ja huikeaa syöttöpeliä esittänyt Frank Richards, joka sai tukea toisella puoliajalla kunnostautuneelta Timi Heinoselta (19/5), tärkeitä kolmosia lingonneelta Mikko Koivistolta (14/2/4 syöttöä) sekä nopeita hyökkäyksiä varmasti päättäneeltä Eero Lehtiseltä (13/0). Paluun pelikentille tehnyt Hanno Möttölä uurasti kentällä runsaat 19 minuuttia tuoden joukkueelleen yhdeksän pistettä, kuusi levypalloa ja hurjasti johtajuutta.

Ensimmäinen neljännes

Pitkin syksyä ja talvea Suomea pitkin kiirineet pahat puheet siitä, että Suomen cup on menettänyt merkityksensä, osoittautuvat Kisahallissa katteettomiksi. Ottelussa on alusta asti pudotuspelien intensiteetti, jonka lisäksi Korihaiden kannattajalauma tuo Kisikselle meteliä ja tunnelmaa. Cup-välierän ensimmäinen neljännes käy myös parhaasta mahdollisesta pr:asta koripalloon vihkiytymättömille, sillä kentällä nähdään kaksi tsemppaavaa joukkuetta ja näyttävät yksilösuoritukset seuraavat toisiaan: LaVell Blanchard vie ToPon pienehkölle karkumatkalle peräkkäisillä kolmosillaan pari metriä kolmosviivan takaa. Nigel Moore katkoo ToPon karkuyritykset vastaavilla haamukolmosillaan. Jussi Kumpulainen viljelee kääntöhyppyheittoaan kuin vuosi olisi 2005. Petri Heinonen iskee nopeasta hyökkäyksestä kahden käden donkin LaVell Blanchardin ylitse ja kalastaa virheen päälle.

Ensimmäisellä jaksolla herra talossa on kuitenkin ToPo, joka tuntuu imeneen Hanno Möttölän paluun myötä ylimääräisen annoksen intensiteettiä. Stadilaiset käyttävät Korihaiden varhaiset pallonmenetykset hyödykseen, vaihtavat puolustusmuotoja aktiivisesti ja pysyvät läpi jakson 4-8 pisteen päässä. Möttölä puolestaan saapuu kentälle ensimmäisen kerran runsaan neljän minuutin pelin jälkeen ja nostaa kauden avauskorinsa Kumpulaisen edestä kolmen minuutin jälkeen. Korihait pelaa kuitenkin hyvin, käyttää vahvuuksiaan hyödykseen ja osaa pelata palloa ToPon muutamista puolustuksen nukahduksista itselleen edullisiin paikkoihin. Avausjakson jälkeen ToPo johtaa numeroissa 31-24.

Toinen neljännes

Vauhtikoripallolla jatketaan. Nigel Moore taputtaa viisi peräkkäistä pistettä ja tuo Korihait kahden pisteen päähän, 31-29, mutta lähemmäs uusikaupunkilaiset eivät pääse. Tero Laitisen, Hanno Möttölän, LaVell Blanchardin ja Timi Heinosen screenityön jälkeen ToPo liikuttaa palloa maltilla ja vauhdilla, ja Korihaiden korin alle avauduu tarpeeksi tilaa stadilaisten hyökätä, jonka lisäksi Mikko Koivisto ja Hanno Möttölä pitävät vakkasuomalaiset pinteessä kolmosillaan. Syvälle korin alle parkkeeraava James Reaves sekä Nigel Moore pitävät haita pelissä, mutta ToPo on kuskin paikalla ja saa pitkään kaivattuja stoppeja viimeisellä kahdella minuutilla. Frank Richardsin vapaaheittojen ja Elias Kajanderin takaovinoston jälkeen ToPo lähtee tauolle mukavassa 57-46-johtoasemassa.

Kolmas neljännes

ToPo näyttää toisen puoliajan avausminuuteilta passiiviselta, ja Korihait pääsee juoksemaan tärkeitä pisteitä stadilaisselustaan kaventaen eron kuuteen pisteeseen lukemissa 63-54. Frank Richards hinaa kovilla henkilökohtaisilla ratkaisuillaan ToPon johdon takaisin yhdeksään pisteeseen, jonka jälkeen ottelussa on ilmassa ratkaisun makua: Lawrence Wright rikkoo Eero Lehtistä kolmen pisteen heitossa, puhuu päälle teknisen virheen ja tuittuilee vielä vaihtopenkiltä käsin toisen teknisen. ToPo käyttää vapaaheittonsa hyödykseen ja johtaa lukemissa 70-56.

Vapaaheittosumasta huolimatta ToPo ei pääse karkuun, vaan Korihait puskee päälle ja kaventaa Bojan Sarcevicin ajoilla tilanteeksi 77-67. Jakson lopussa Kisahallin kotiyleisö syttyy, kun Timo Heinonen naulaa haamukolmosen, iskee ilmavan donkin Petri Heinosen edestä ja ruokkii nopeaan hyökkäykseen Richardsia, joka päättä kolmannen jakson tilanteeseen 84-70.

Päätösneljännes

ToPo porhaltaa parin minuutin aikana Hanno Möttölän johtamilla nopeilla hyökkäyksillä 18 pisteen johtoon, 90-72. Korihaiden aikalisä neutralisoi kuitenkin tilanteen. Uusikaupunkilaiset pelaavat pallon kahteen otteeseen korin alle Petri Heinoselle, joka upottaa hook-heitot Möttölän edestä ja tuo malttia haihyökkäykseen. Hetkessä Korihait on kaventanut tilanteeksi 94-80, ja ToPo on pakotettu aikalisälle.

Minuutin hengähdystauon jälkeen ToPo löytää taas rytminsä. Pallo kiertää ja miehet liikkuvat. Kentän hahmo Frank Richards naulaa kolmosen, Timi Heinonen donkkaa päätyrajalta ja Richards nautiskelee toisen kolmosen. Kisahallin yleisö saa viime minuuteilla nähdäkseen Frank Richards-Michael Pounds-kaksikon toimesta samanlaista syöttöpeliä kuin edellisen kerran 1990-luvun kultaisina vuosina Pere Klingan ja Kurk Leen toimesta. Viimeisellä minuutilla Pyry Rainamaa ja LaVell Blanchard pääsevät nostamaan loppulukemiksi 114-94.

Kommentit

"Suhtauduimme tähän matsiin kuin peliin muiden joukossa. Tahdoimme pelata avausminuuteista alkaen mahdollisimman lujaa, ja se toimi. (...) Hannon ja LaVellin (Blanchard) ollessa kentällä pelaaminen on helpompaa. Hanno näkee kentän todella hyvin ja LaVell tekee likaista työtä. He tekevät läsnäolollaan kaikkien pelistä helpompaa."
-ToPon Frank Richards

"Kauden ekat kymmenen peliä olivat aika hyvää koripalloa, ja seuraavat kymmenen matsia menivät vähän kuin laskusuhdanteessa. Niiden matsien jälkeen katsoimme vähän peiliin, tutkimme omaa peliämme ja tekemistämme ja nyt meneillään on taas hyvä vaihe. Tässä on pari hyvää viikkoa ennen Suomen cupin finaalia, ja rima on pistettävä niin korkealla kuin mahdollista. (...) LaVell Blanchard on kova ammattilainen. Hänellä on ollut alkukaudella samanlaisia ongelmia kuin minulla, olemme molemmat tottuneet pelaamaan hieman erilaista koripalloa, jonka lisäksi hän on pelannut lähinnä kolmospaikkaa. LaVell on kova jätkä ja tuo meille jo kokemuksellaankin paljon."
-ToPon Hanno Möttölä

"Ihan ensimmäisenä onnittelut ToPolle finaalipaikasta. ToPo oli ehdottomasti tänään parempi joukkue ja ansaitsi jatkopaikkansa. Hävisimme hävyttömän usein 1-1-tilanteita sekä pallollisen että pallottoman puolustuksessa, ja se oli tämän ottelun ratkaisu. Yksittäisenä ratkaisuna se kolmannen jakson tilanne, josta ToPo sai seitsemän vapaaheittoa ja sivurajan, oli surkea suoritus. Jokainen voi lukea rivien välistä, mitä se tarkoittaa."
-Korihaiden päävalmentaja Tom Westerholm

"Tämä oli hieno peli kaikille, jotka olivat saapuneet katsomoon. Pelasimme kurinalaista koripalloa ja tiesimme koko ajan, mitä teemme. Korihait on korkealla sarjataulukossa ja hyvä joukkue. Mielestäni Korihait on ehdottomasti yksi niistä joukkueista, joka pelaa mestaruudesta keväällä."
-ToPon päävalmentaja Maikel Lopez

Mitä jatkossa?

ToPo sai peliinsä viime helmikuun tapaan rutkasti lisää virtaa Hanno Möttölän palattua kentälle. Kaikki pelaajat takakentältä korin alle nauttivat Möttölän läsnäolosta ja johtajuudesta, ja ToPo näytti omiin päähän päästetystä 94 pisteestä huolimatta jälleen mitalijoukkueelta. ToPon viimeiset kolme ottelua ovat sujuneet hienoisessa nousujohteessa, ja perjantainen ottelu Kisahallissa Joensuun Katajaa vastaan tulee olemaan toinen perättäinen ottelu "pudotuspelien makuisten" matsien ketjuun. Sekä ToPo että Kataja ovat viime vuosina kärsineet niukkoja finaalitappioita, ja 22. tammikuuta molemmilla on mahdollisuus kirkastaa hopeaa kullaksi.

Korihait on joukkue, joka ei luovuta edes parinkymmenen pisteen tappioasemassa tai vastustajan seitsemän peräkkäisen vapaaheiton ja sivurajan jälkeen. Haipelaajat tuntevat toisensa hyvin ja nauttivat pelaamisesta toistensa kanssa, joten ryhmän on helppo uskoa jatkavan pudotuspelien kotiedun metsästämistä myös jatkossa. Se, riittääkö ryhmän ruuti mitaleille, riippuu siitä, löytääkö valmentajakolmikko suojateistaan vielä ylimääräisen vaihteen.

ToPon tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Torpan Pojat - logo

ToPo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNBA G-liigassa mestaruuden voittanut Tim Bond Seagullsiin

NBA G-liigassa mestaruuden voittanut Tim Bond Seagullsiin

Seagullsin ensimmäinen ulkomaalaiskiinnitys Korisliiga-kaudelle 2021-2022 on yhdysvaltalainen 1-3 paikkoja pelaava Tim Bond.

Lue lisää
Seagullsin takakenttä vahvistuu: Corban Collins saapuu Helsinkiin

Seagullsin takakenttä vahvistuu: Corban Collins saapuu Helsinkiin

Helsinki Seagulls on kiinnittänyt kokoonpanoonsa neljännen ulkomaalaisvahvistuksen 26-vuotiaan yhdysvaltalaisen Corban Collinsin siirtyessä Seagulls-miehistön vahvuuteen.

Lue lisää
Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Helsinki Seagulls on kiinnittänyt pelintekijän paikalle yhdysvaltalaisen Kendale McCullumin. 24-vuotias Wisconsin-Parksiden ja Lewisin yliopistojen kasvatti ihastutti taidoillaan Saksan kovatasoisessa ProA-liigassa heti ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan Paderbornin joukkueessa.

Lue lisää
Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen Kanadan Montrealista kotoisin olevan Mambi Diawaran kanssa.

Lue lisää
Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Helsinki Seagulls on tehnyt kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 31-vuotiaan Antti Kanervon kanssa.

Lue lisää
Nicolas Meyer ToPoon

Nicolas Meyer ToPoon

Edelliskauden Hongassa pelannut 195 senttinen ranskalainen siirtyy tulevaksi kaudeksi ToPon miesten edustukseen.

Lue lisää