Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Virta liittyy valmennustiimiin

 
Virta liittyy valmennustiimiin

Jokerit on palkannut Hannu Virran liigajoukkueen valmennustiimiin loppukauden kattavalla sopimuksella. Entinen huippupuolustaja ja maajoukkuevalmentaja oli mukana harjoituksissa jo tapaninpäivänä. Hänen osaamistaan hyödynnetään erityisesti puolustajien kehittämisessä.

”Kaksi harjoitusta takana ja meininki on ollut hyvä. Joukkue tekee hyvin töitä, ja mukava on olla mukana”, Virta hymyili maanantain harjoitusten jälkeen.

Hän toimi viime kaudella 18-vuotiaiden maajoukkueen johtoryhmässä. Sitä ennen mies oli päävalmentajana Sveitsin liigan huippuseura Luganossa.

Viime kauden jälkeen kyselyitä tuli, mutta vasta jokerivalmentaja Erkka Westerlundin soitto sai Virran palaamaan valmennustehtäviin.

”Kyllä tarjouksia tuli, mutta mihinkään en lähtenyt. Kun Erkka soitti, ei kauan tarvinnut miettiä. Taustalla on yhteinen historia: neljä vuotta A-maajoukkueessa. Tiedän, mihin tulen, kun tulen Erkalle töihin, ja hän tietää varmasti myös, mitä saa minulta”, Virta kertoi.

Hetken aikaa hän ehti olla täysin irti jääkiekosta. Virta lähti aikoinaan 18-vuotiaana NHL:ään ja eli omien sanojensa mukaan 30 vuotta jääkiekon kautta. Ennen jokeripestiä hän keskittyi täysin muihin asioihin ja teki esimerkiksi myyntityötä.

”On ollut hieno juttu nähdä muutakin elämää. Se on avannut silmiä paljon. Vähän sai etäisyyttä, ja nyt on hienoa taas tulla mukaan”, Virta mietti.

Päävalmentaja Westerlundille Virran palkkaaminen tuli nopeasti mieleen hänen oman pestinsä alettua. Joulutauolla tilanne tuli akuutiksi, ja Westerlund oli äärimmäisen tyytyväinen saadessaan vanhan aisaparinsa mukaan joukkueeseen.

”Minulla on hyvät kokemukset Hantan kanssa työskentelystä. Tiedän, että hän on ammattikaveri nimenomaan puolustajien kanssa toimimiseen. Hän pääsee siinä eri tasolle jo oman pelitaustansa ansiosta, mutta hänellä on myös valmentajakokemusta”, Westerlund kertoi.

Virran keskittyessä enemmän puolustajiin valmennustiimin kolmatta miestä Tomi Lämsää päästään hyödyntämään paremmin hyökkääjien kehittämisessä. Westerlundin mukaan kokonaisuus on valmennuksen osalta nyt hyvässä mallissa, kun mukana on vielä neljäskin jäsen Ilari Näckel, joka hoitaa maalivahtien valmennuksen.

”Tomi pääsee sille alueelle, missä hän on parhaimmillaan eli työskentelemään hyökkääjien kanssa ja käymään siellä pieniä yksityiskohtia läpi. Siinä mielessä saatiin loksautettua roolit kohdalleen, ja molemmille osastoille on nyt hyvä kaveri”, Westerlund myhäili.

Virta peluuttaa otteluissa jatkossa joukkueen puolustajat ja Lämsä hyökkääjät. Vielä tiistain Blues-kamppailussa valmennustiimin uusin jäsen tarkkailee tilannetta enemmän taustalta tutustuen pelaajiin ja pelitapaan.

Jokerien tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Jokerit - logo

Jokerit - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


HannuVirta

Hannu Virta

22.3.1963 Turku
Tiedot


Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää
Markus Hännikäinen palaa kotiin

Markus Hännikäinen palaa kotiin

Jokerit ja Markus Hännikäinen ovat sopineet hyökkääjän paluusta helsinkiläisseuraan loppukauden mittaisella sopimuksella. Hännikäinen on jokerikasvatti, joka on pelannut viisi viime kautta Pohjois-Amerikassa.

Lue lisää
Sami Lepistö palaa Jokereihin

Sami Lepistö palaa Jokereihin

Jokerit ja Sami Lepistö ovat sopineet puolustajan paluusta kasvattajaseuraansa loppukauden mittaisella sopimuksella.

Lue lisää
Antti Suomela ja Otto Koivula lainalle HIFK:hon

Antti Suomela ja Otto Koivula lainalle HIFK:hon

HIFK ja NHL-seura San Jose Sharks ovat solmineet lainasopimuksen keskushyökkääjä Antti Suomelasta. 26-vuotiaan espoolaisen pelilupa varmistui aikaisin perjantaiaamuna ja hän on kaukalossa jo perjantai-illan ottelussa Kärppiä vastaan.

Lue lisää
Henrik Borgström vuoden mittaisella sopimuksella HIFK:hon

Henrik Borgström vuoden mittaisella sopimuksella HIFK:hon

HIFK on tehnyt pelikauden 2020-2021 kattavan sopimuksen keskushyökkääjä Henrik Borgströmin kanssa.

Lue lisää