Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

ToPo ohitti Hongan kiihdytyskaistalla keskiviikon paikallisderbyssä

 
ToPo ohitti Hongan kiihdytyskaistalla keskiviikon paikallisderbyssä

Kiireisille: Matsi pähkinänkuoressa

Korisliiga-kauden 2010/11 toinen metropolialueen paikallisottelu päättyi Torpan Poikien seitsemän pisteen voittoon. Joukkueet leikkivät hippaa täydet 40 minuuttia ToPon kasvattaessa eron parhaimmillaan 15 pisteeseen vauhtipelinsä ansiosta ja Hongan kuroessa eron aina heiton päähän John Williamsonin korinalustyöllä ja Jukka Matisen heitoilla. Illan hahmo oli Timo "Saunoja-Timo" Heinonen, joka taikoi 23 pistettä (kolmoset 5/6) ja repi neljä pallonriistoa, joista kaksi päätösminuuttien tärkeillä hetkillä. Frank Richards teki lisäksi takuutyötä joukkueensa rauhoittajana ja Jumppa Niskanen tippasi ratkaisevan kakkosen sisään vain 14 sekuntia ennen loppua.

1. neljännes

Honka tekee alkuminuuteilla korinaluspuolustuksellaan ToPon joukkuehyökkäyksestä tahkoamista ja nousee alussa 3-7-johtoon. ToPo pysyy kuitenkin kätensä loukanneen Tero Laitisen poissaolosta huolimatta pysymään puolustuksessa ajan tasalla puolustamalla John Williamsonia aina huomattavasti pienemmällä pelaajalla ja iskemään kahdella miehellä kiinni heti, kun Williamson iskee pallon maahan. Hyökkäyspäästä ToPo lyötää uuden vaihteen Timi Heinosen kahdeksan perättäisen pisteen ansiota. Elias Kajanderin ja Mikko Koiviston heitoilla ToPo kasvattaa johtonsa parhaimmillaan kahdeksaan pisteeseen, mutta Hongan amerikkalaistrio onnistuu kaventamaan stadilaisjohtoa ajoillaan. Avausjakso päättyy lukemiin 27-20.

2. neljännes

ToPo hallinnoi avausjakson tavoin tilannetta puolustuslevypalloja ja pääsee iskemään kiiloja Hongan rintalastaan nopeilla hyökkäyksillä. Hongan käskyttäjä Pekka Salminen pyytää aikalisän, kun toinen jakso on vanhennut kaksi minuuttia ja ToPo johtaa 32-22. ToPo käy Justice Grahamin nostolla ja Frank Richardsin kolmosilla jo 15 pisteen johdossa, 37-22, kunnes Jukka Matinen rauhoittaa tilanteen illan avauskorillaan, 37-25. Jakson lopussa ToPon korinaluspuolustus alkaa vuotaa ja järkälemäinen John Williamson pääsee nostelemaan koreja mismatcheista ja hyökkäyslevypalloista, jonka lisäksi Tuomas Iisalo kalastaa espoolaisille kolme arvokasta hyökkäyslevyä. Honka käy kolmen pisteen päässä, 39-35, mutta Mikko Koiviston kolmonen ja Elias Kajanderin vaparit tuovat stadilaisten puoliaikajohdoksi 44-37.

3. neljännes

Toinen puoliaika alkaa jälleen helsinkiläismerkeissä. Timi Heinonen riehuu kahdeksan perättäistä pistettä samalla, kun Corey Belser naputtaa tuomareille teknisen virheen arvoisesti ja Hongan kaksikko Jamar Wilson-Jukka Matinen keskustelee toisilleen kiivassävyisesti vaihtopenkillä. ToPon 56-41-johto ei kuitenkaan ole tarpeeksi: Honka vyöryttää palloa järjestelmällisesti korin alle Williamsonille, joka pakittelee lähietäisyyksien heittoja sisään hyvillä tarkkuuksilla tai ruokkii hiljalleen heittovireeseen syttynyttä Matista mehukkaisiin tekopaikkoihin. Honka käväisee taas kuuden pisteen päässä, mutta Mikko Koiviston ja Frank Richardsin kolmoset palauttavat ToPo-johdon kymmeneen. Päätösjaksolle lähdetään tilanteesta 70-59.

4. neljännes

Päätösjakson puoliväliin asti edetään ToPon hienoisessa kymmenen pisteen johdossa. Vaikka ToPon kaukoheitot hylkivät rautoja, stadilaisten "give and take"-puolustus Williamsonia vastaan toimii ensimmäisen jakson tavoin, eivätkä Jamar Wilson ja Corey Belser onnistu luomaan itselleen heittotilaa. Pelin hengen mukaisesti kotijoukkueen 77-65-johto ei kuitenkaan riitä, vaan Honka hiipii salakavalasti jälleen heiton päähän hyökkäyslevypalloista nostamillaan koreilla. Trillerin kääntää ToPolle lopullisesti Jumppa Niskanen, joka tippaa espoolaisten lihasmuurin edestä kakkosen sisään 14 sekuntia ennen loppua vieden ToPon 86-82-johtoon. Hongan aikalisän jälkeen Belserin kolmen pisteen heittoyritys liitää helana päätyrajoista yli ja helsinkiläisjohto kasvaa vapaaheittoviivalta. Loppulukemat 89-82 nostavat ToPon jälleen Korisliigan kahdeksannelle sijalle.

Ottelun ratkaisu

Yleensä joukkue, joka vie levypallot 53-32, hallitsee ottelua mielin määrin. Niin ei kuitenkaan ollut asian laita keskiviikkona: kentällä oli yksi järkevää koripalloa pelannut joukkue, ja se oli ToPo. Muutamien minuuttien mustia hetkiä lukuun ottamatta ToPo hallitsi ottelun kulkua nopealla pallonliikkeellä, hyvillä heittovalinnoilla ja puolustuspään oivaltamalla sijoittumisella. Honka nousi kolmen yksilöpelaajan (Williamson, Iisalo, Matinen) tahtoratkaisujen ansiosta neljä kertaa kymmenen pisteen päästä iholle, mutta kolmikko ei saanut apuja joukkuetovereiltaan. Lisäksi Honka ansaitsee pikkujouluajan kunniaksi paketillisen risuja paikkapuolustuksestaan - yleensä vähintään yksi espoolaispelaaja oli myöhässä jo ensimmäisen syötön/screenin jälkeen.

Kommentit

"Erittäin rikkonainen ottelu. Aaltoliikettä. ToPo pystyi aika hyvin paikkaamaan Tero Laitisen poissaollessa ja puolusti tehokkaasti pienellä viisikolla. Eipä ToPo joutunutkaan ongelmiin oikeastaan kenenkään muun pelaajan kuin John Williamsonin kanssa, mikä sekin oli odotettua."
-Hongan Tuomas Iisalo

"Tästä matsista kannattaa minun osaltani muistaa vaan viimeinen kori, eikä niitä kahta ohi heitettyä vaparia niitä ennen. Ollaan treenattu paljon vapareita, ja taitaa olla vielä pikkuisen ylikuntoa."
-ToPon Jumppa Niskanen

"Paska peli. Parempi joukkue voitti. Meidän piti kontrolloida matsia puolustuksen kautta, mutta ei pärjätty siinä lainkaan. Tiesimme, että tiedossa on matchup-painajainen, koska emme ole tottuneet olemaan isompi joukkue kentällä, vaan vastustajalla on usein isompi kokoonpano. Se oli positiivista, että normaalisti olemme olleet näiden pitkien vierasreissujen jälkeen aivan järkyttävän huonoja, mutta nyt hävittiin sentään aidosti paremmallemme."
-Hongan päävalmentaja Pekka Salminen

"Vaikea ottelu kovatasoista vastustajaa vastaan. Pystyimme pitämään kenttätasapainon ja kontrolloimaan tempoa, mikä ei ole koskaan helppoa, kun vastassa on Honka. Tero Laitisen poissaollessa yritämme saada pelin sellaiseen kuntoon, että yhden pelaajan poissaolo näkyy mahdollisimman vähän. Yritämme löytää tilanteestamme hyviä asioita, kuten tänään sen, että pystyimme olemaan jatkuvasti nopeampi, aggressiivisempi joukkue kentällä. Korinaluspuolustuksemme riippuu aina siitä, kuka vastustajalla pelaa alla. Kun alla on Williamson, yritämme ajettua hänet mahdollisimman kauan korista mahdollisimman vaikeaan asemaan siten, että syöttölinjat peittyvät."
-ToPon päävalmentaja Maikel Lopez

Mitä seuraavaksi?

ToPo teki jälleen kotikatsomon tyytyväiseksi jyräämällä jo kahdeksannen voittonsa yhdeksästä kotiottelusta. Joukkueen kurinalaisuus oli silmiinpistävää matkaväsyneen oloisen Hongan rinnalla, jonka lisäksi ryhmän "ensemble cast" osoitti jälleen venymiskykynsä: Koivisto-Richards-Heinonen-troikan lisäksi Elias Kajander, Jumppa Niskanen ja TomPo:n korin alta lainattu Justice Graham täyttivät kaikki roolinsa talkoolaisina. Ensimmäisen vierasvoiton metsästys jatkuu viikon päästä Lappeenrannassa, ja joulukalenterin luukkuja availlessa on syytä tarkkailla Hanno Möttölän kuntoa - Käpylän isoa miestä odotetaan takaisin ruotuun vuodenvaihteen tienoilla.

Honka suuntaa sunnuntaina Pohjois-Karjalaan kohtaamaan Joensuun Katajan Suomen cupin välierässä. Salmisen suojatit hikoilevat Kataja-matsista alkaen viisi ottelua 13 päivän sisään ennen parin viikon joulutaukoa. Hongasta löytyy taitoa ja kokoa, mutta kiivas ottelurytmi näkyy vääjäämättä ryhmän tahtotasossa. Espoolaisten parhaimmillaan erinomaisesta joukkuepuolustuksesta oli keskiviikkona vain rippeitä jäljellä, ja ryhmän on pystyttävä huomattavasti parempaan sunnuntaina Joensuussa. Lisäksi Corey Belserin tilanne askarruttaa - viime liigakauden parhaisiin pelaajiin kuulunut amerikkalainen tuntuu olevan joko väärässä roolissa tai keskenkuntoinen. Parhaimmillaan Belser on häikäisevän hyvä, mutta onko Hongalla aikaa odottaa laitahyökkääjän piristymistä samalla, kun Jamar Wilson tekee joka ilta ylitöitä pelinrakentajana?

ToPon tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Torpan Pojat - logo

ToPo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Helsinki Seagulls on kiinnittänyt pelintekijän paikalle yhdysvaltalaisen Kendale McCullumin. 24-vuotias Wisconsin-Parksiden ja Lewisin yliopistojen kasvatti ihastutti taidoillaan Saksan kovatasoisessa ProA-liigassa heti ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan Paderbornin joukkueessa.

Lue lisää
Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen Kanadan Montrealista kotoisin olevan Mambi Diawaran kanssa.

Lue lisää
Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Helsinki Seagulls on tehnyt kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 31-vuotiaan Antti Kanervon kanssa.

Lue lisää
Nicolas Meyer ToPoon

Nicolas Meyer ToPoon

Edelliskauden Hongassa pelannut 195 senttinen ranskalainen siirtyy tulevaksi kaudeksi ToPon miesten edustukseen.

Lue lisää
ToPolle kolme jatkosopimusta

ToPolle kolme jatkosopimusta

Elmo Uitto, Cristian Ahokas ja Kalle Koponen jatkavat Torpan Pojissa.

Lue lisää
Jussi Syrjänen jatkaa Torpan Pojissa kaksivuotisella sopimuksella

Jussi Syrjänen jatkaa Torpan Pojissa kaksivuotisella sopimuksella

Jussi Syrjänen teki kuluneella kaudella paluun ToPoon, jossa hän aloitti oman koripallouransa. Uuden sopimuksen myötä Syrjänen jatkaa edustusjoukkueiden peräsimessä valmentajan ja General Managerin roolissa.

Lue lisää