Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Bewe Sport on kaukalopallon Suomen mestari 2010

Bewe Sport on Kaukalopalloliigan 20. juhlakauden mestari. Se kukisti vuosi sitten SM-kultaa juhlineen Porin Kärpät neljännessä finaalissa lukemin 11–8 ja otti kullat voitoin 3–1. Mestaruus oli Bewelle kaiken kaikkiaan yhdeksäs. Tämän kevään loppuottelupari on jakanut kaikki 2000-luvun mestaruudet; Bewellä on niistä kuusi ja Kärpillä neljä.

Bewen Harri Hautajoki ja Mika Kivekäs ilmoittautuivat ratkaisufinaalin päärooleihin, kun peliä oli ehditty pelata vain 63 sekuntia. Kivekäs syötti ja Hautajoki viimeisteli. Jatkossakin kaksikko kohteli porilaisia kaltoin. Hautajoen saldo kauden päätöskamppailussa oli 4+1, Kivekkään 0+4. Ensimmäisessä erässä ladottiin molempien maalivahtien enemmän tai vähemmän haparoidessa yhteensä seitsemän osumaa. Bewen Henri Vesikko antautui kolmesti, Kärppien Joni Meskanen neljästi. Porissa edellispäivänä lähes kaksi erää Bewen pömpelillä pelannut Mikko Joensuu aloitti vaihdossa, mutta sai ensimmäisellä erätauolla komennuksen taas tositoimiin. Viikonloppuna vasta kauden ensimmäiset liigapelinsä pelannut Joensuu oli loppujen lopuksi muutamalla näyttävällä päätöserän torjunnallaan eräs ratkaisevan voiton päätekijöistä.

Toisessa erässä Kärpät oli kuitenkin Beweä yhden maalin verran parempi, ja kolmannelle 20-minuuttiselle lähdettiin tasatilanteessa 6–6. Bewe sai siihen salamastartin, kun ensin Hautajoki maalasi liigauransa sadannen kerran ajassa 40.31 ja sitten Niko Hermunen ajassa 41.10. Kärpät tuli vielä Rami Välimaan ja Mikko Peltosen osumilla tasoihin. Peltosen 8–8-maali syntyi, kun pelikellossa oli 46.38. Vajaa minuutti myöhemmin Sami Lindholm iski Tommi Heinosen tarjoilusta Bewelle voittomaalin. Runsas viisi minuuttia ennen summeria Kärpät sai vielä mainion mahdollisuuden, kun Ville Nieminen kampitti Niko Papinahon ja joutui kaksiminuuttiselle. Bewe kesti alivoiman, ja runsas minuutti sen päätyttyä Lindholm oli taas asialla, syöttäjänä nyt Jaakko Niemensivu. Kärpät vaihtoi maalivahti Jeskasen kuudenteen kenttäpelaajaan, mutta viimeinen sinetti mestaruudelle tuli ajassa 58.15, kun Hautajoki laukoi omalta kenttäpuoliskolta tyhjiin.

Hautajoki palkittiin ansaitusti Bewen tähtipelaajana. Hänen ja Kivekkään lisäksi mainiot saldot kauden tärkeimmässä ottelussa keräsivät Bewestä myös Jaakko Niemensivu (2+2) ja Sami Lindholm (2+0).

Kärppien tähtipelaajana palkittiin kolme maalia laukonut ja yhden syöttänyt Mikko Peltonen, joka oli koko pudotuspelien pistekuningas. Edellisiltana Peltosen tavoin kotonaan mellastaneet Niko Papinaho ja Jaakko Mäkelä joutuivat nyt tyytymään lukemiin 1+1.

Bewen Henri Vesikko torjui ensimmäisessä erässä 15 kertaa, Mikko Joensuu kahdessa jälkimmäisessä yhteensä 26. Kärppien Meskaselle laskettiin 30 torjuntaa.

Liigakauden päätöspelin tuomitsivat Jussi Säteri ja Santeri Valve.

Bewen mestarijoukkue:
Maalivahdit: Henri Vesikko, Henri Tikka, Mikko Joensuu ja Niklas Paananen.
Puolustajat: Olli-Valtteri Laaksonen, Janne Kuusla, Ari Oksanen, Aku Lasaroff, Tommi Nikka, Sami Luoto, Tommi Heinonen, Aleksi Rantalainen, Juhani Holm ja Timo Ahonen.
Hyökkääjät: Sami Arima, Lari Joutsenlahti, Ville Nieminen, Olli Pelkonen, Miikka Kiiski, Jaakko Niemensivu, Ville Galle, Jussi Villanen, Niko Lintunen, Paavo Torkkola, Sami Lindholm, Mika Kivekäs, Olli Pehkonen, Niko Hermunen ja Harri Hautajoki.

Joukkueenjohtajat: Sami Virmanen ja Teuvo Ulander.
Valmentajat: Pentti Lehtosaari ja Jouni Ikonen.
Huoltajat: Tapio Ahonen ja Kari Seppänen.