Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Salmelainen: Pelaajalainat taloudellisesti ainoa mahdollinen tapa paikata loukkaantuneita

Salmelainen: Pelaajalainat taloudellisesti ainoa mahdollinen tapa paikata loukkaantuneita

HIFK:hon on tullut syksyn aikana neljä pelaajaa lainasopimuksilla NHL-seuroistaan. HIFK:ta edustavat NHL-leirien alkamiseen asti Emil Bemström (Columbus), Joona Luoto (Winnipeg), Antti Suomela (San Jose) ja viimeisimpänä Otto Koivula (NY Islanders).

HIFK on kärsinyt syksyn aikana paljon loukkaantumisista ja aukkoja on paikattu lainapelaajilla.

- Kaikki lainasopimukset on tehty siksi, että me haluamme mahdollistaa sen, että meidän loukkaantuneet pelaajamme saavat kunnolla aikaa kuntoutua. Haluamme, että kukaan tunne halua kiirehtiä omaa paluutaan kaukaloon, kommentoi urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

- Meillä on lokakuun aikana 12 ottelua ja sellaisen savotan vetäminen läpi kapealla miehistöllä olisi iso riski pelaajille.

HIFK:lla on paljon hyökkääjiä sivussa ja ensimmäiset palaavat sairastuvalta vasta lokakuun lopussa tai marraskuun alussa. Lainapelaajien lisäksi joukkueeseen on pestattu ottelukohtaisella sopimuksella Teemu Väyrynen yhteistyöseura Jokipojista.

- Tilanne yhteiskunnassa on sellainen, että se väistämättä heijastuu meidän toimintaamme. Nämä lainat ovat taloudellisesti ainoa mahdollinen tapa paikata loukkaantumisten aiheuttamia aukkoja kokoonpanossa, Salmelainen sanoo.

NHL-seurojen lainapelaajat ovat Bemströmiä lukuun ottamatta pelanneet jääkiekkoa viimeksi maaliskuussa. Lainapestin ansiosta kukaan heistä ei joudu hyppäämään liikkuvaan junaan, kun NHL-leirit alkavat. Tämä on hyvin tiedossa myös pelaajien työnantajilla, jotka ovat mielellään lainanneet pelaajiaan eurooppalaisiin joukkueisiin.

- He auttavat meidän joukkuettamme ja samaan aikaan pystymme tarjoamaan heille hyvän mahdollisuuteen avata kautensa HIFK:ssa ja saada kovia pelejä alle ennen NHL-leirien alkamista.

Suomelan, Bemströmin, Luodon ja Koivulan lainasopimusten lisäksi HIFK on tehnyt koko kauden kattavan sopimuksen keskushyökkääjä Henrik Borgströmin kanssa. Borgströmin sopimuksessa on optio, joka sallii siirtymisen Pohjois-Amerikkaan vielä NHL-runkosarjan alkuvaiheessa.

HIFK:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


HIFK - logo

HIFK - 2020-2021 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020-2021

Ottelut kaudella 2020-2021

Seuran tiedot - Seuran kotisivutHenrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää
Markus Hännikäinen palaa kotiin

Markus Hännikäinen palaa kotiin

Jokerit ja Markus Hännikäinen ovat sopineet hyökkääjän paluusta helsinkiläisseuraan loppukauden mittaisella sopimuksella. Hännikäinen on jokerikasvatti, joka on pelannut viisi viime kautta Pohjois-Amerikassa.

Lue lisää
Sami Lepistö palaa Jokereihin

Sami Lepistö palaa Jokereihin

Jokerit ja Sami Lepistö ovat sopineet puolustajan paluusta kasvattajaseuraansa loppukauden mittaisella sopimuksella.

Lue lisää
Antti Suomela ja Otto Koivula lainalle HIFK:hon

Antti Suomela ja Otto Koivula lainalle HIFK:hon

HIFK ja NHL-seura San Jose Sharks ovat solmineet lainasopimuksen keskushyökkääjä Antti Suomelasta. 26-vuotiaan espoolaisen pelilupa varmistui aikaisin perjantaiaamuna ja hän on kaukalossa jo perjantai-illan ottelussa Kärppiä vastaan.

Lue lisää
Henrik Borgström vuoden mittaisella sopimuksella HIFK:hon

Henrik Borgström vuoden mittaisella sopimuksella HIFK:hon

HIFK on tehnyt pelikauden 2020-2021 kattavan sopimuksen keskushyökkääjä Henrik Borgströmin kanssa.

Lue lisää