Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Salmelainen: Pelaajalainat taloudellisesti ainoa mahdollinen tapa paikata loukkaantuneita

Salmelainen: Pelaajalainat taloudellisesti ainoa mahdollinen tapa paikata loukkaantuneita

HIFK:hon on tullut syksyn aikana neljä pelaajaa lainasopimuksilla NHL-seuroistaan. HIFK:ta edustavat NHL-leirien alkamiseen asti Emil Bemström (Columbus), Joona Luoto (Winnipeg), Antti Suomela (San Jose) ja viimeisimpänä Otto Koivula (NY Islanders).

HIFK on kärsinyt syksyn aikana paljon loukkaantumisista ja aukkoja on paikattu lainapelaajilla.

- Kaikki lainasopimukset on tehty siksi, että me haluamme mahdollistaa sen, että meidän loukkaantuneet pelaajamme saavat kunnolla aikaa kuntoutua. Haluamme, että kukaan tunne halua kiirehtiä omaa paluutaan kaukaloon, kommentoi urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

- Meillä on lokakuun aikana 12 ottelua ja sellaisen savotan vetäminen läpi kapealla miehistöllä olisi iso riski pelaajille.

HIFK:lla on paljon hyökkääjiä sivussa ja ensimmäiset palaavat sairastuvalta vasta lokakuun lopussa tai marraskuun alussa. Lainapelaajien lisäksi joukkueeseen on pestattu ottelukohtaisella sopimuksella Teemu Väyrynen yhteistyöseura Jokipojista.

- Tilanne yhteiskunnassa on sellainen, että se väistämättä heijastuu meidän toimintaamme. Nämä lainat ovat taloudellisesti ainoa mahdollinen tapa paikata loukkaantumisten aiheuttamia aukkoja kokoonpanossa, Salmelainen sanoo.

NHL-seurojen lainapelaajat ovat Bemströmiä lukuun ottamatta pelanneet jääkiekkoa viimeksi maaliskuussa. Lainapestin ansiosta kukaan heistä ei joudu hyppäämään liikkuvaan junaan, kun NHL-leirit alkavat. Tämä on hyvin tiedossa myös pelaajien työnantajilla, jotka ovat mielellään lainanneet pelaajiaan eurooppalaisiin joukkueisiin.

- He auttavat meidän joukkuettamme ja samaan aikaan pystymme tarjoamaan heille hyvän mahdollisuuteen avata kautensa HIFK:ssa ja saada kovia pelejä alle ennen NHL-leirien alkamista.

Suomelan, Bemströmin, Luodon ja Koivulan lainasopimusten lisäksi HIFK on tehnyt koko kauden kattavan sopimuksen keskushyökkääjä Henrik Borgströmin kanssa. Borgströmin sopimuksessa on optio, joka sallii siirtymisen Pohjois-Amerikkaan vielä NHL-runkosarjan alkuvaiheessa.

HIFK:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


HIFK - logo

HIFK - 2020-2021 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020-2021

Ottelut kaudella 2020-2021

Seuran tiedot - Seuran kotisivutVille Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää