Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Gimmoihin neljä ulkomaalaista alkavalle kaudelle

Gimmoihin neljä ulkomaalaista alkavalle kaudelle

HIFK:n naisten joukkue oli menneellä kaudella harvinaisuus Naisten Liigassa. Joukkueessa viiletti neljä ulkomaalaispelaajaa ja samalla määrällä jatketaan tulevalla kaudella. HPK Kiekkonaisilla oli kaksi ja Kiekko-Espoolla ja Lukolla kullakin yksi ulkomaalaispelaaja kokoonpanossaan viime kaudella. Joukkueessa jatkavat viime kaudella tutuiksi tulleet Ranskan maajoukkuepelaajat, Gimmojen pistepörssin ykkösnimi Emmanuelle Passard, 28, ja puolustuksen voimahahmo Athena Locatelli, 28. Lisäksi viime kaudella joukkueessa debytoinut tsekkihyökkääjä Veronika Lorencova, 20, jatkaa opintojaan Haaga-Heliassa ja pelaamista Gimmoissa.

Uutena nimenä IFK:n kokoonpanossa nähdään Tsekkien maajoukkuehyökkääjä Michaela Pejzlova, 23. Pejzlova valmistui juuri USA:sta Clarksonin Yliopistosta, jossa hän opiskeli biologiaa. Äskettäin hän vastaanotti opiskelupaikan Helsingin Yliopistossa. Jenkkien yliopistosarjassa hän voitti kaksi NCAA:n mestaruutta ja kirjasi 148 ottelussa 166 pistettä ottelukohtaisen pistekeskiarvo noustessa 1,12:een.

– Olen todella innoissani että minulla on mahdollisuus pelata ja opiskella Helsingissä ensi syksystä alkaen. Hienoa päästä pelaamaan Naisten Liigaa Suomen huippujen kanssa ja huippuja vastaan. Odotan kovasti että pääsen kehittymään pelaajana ja oppimaan entiseltä olympiaurheilijalta, valmentajaltamme Saara Niemeltä uutta.

– Uskon, että joukkueella on edessä upea kausi ja joukkueena taistelemme Liigan kärkipaikoista. Isossa kuvassa on upeaa että jääkiekko ja opiskelut kuljettavat minut Suomeen, josta saan varmasti ystävyyssuhteita ja muistoja jotka kestävät loppuelämän.

Ranskan maajoukkueen kantaviin voimiin kuuluva Gimmojen hyökkääjä Emmanuelle Passard haluaa saada hyvityksen koronan takia kesken jääneelle kaudelleen maajoukkueessa ja uskoo että pelit IFK:ssa valmistavat hänet parhaiten kohti kauden päätavoitteita eli Ranskan maajoukkueen Olympiakarsintoja ja Naisten Liigan playoffeja.

– Viime kausi oli oppikausi minulle ja joukkueelle. Opimme, mitä Liigassa pelaaminen ja playoffeissa voittaminen vaatii. Henkilökohtaisesti edessä on iso kausi ja joukkueessa kaikki tekevät kovasti töitä jotta menestymme. Odotan jo kovasti että pääsen tapaamaan uudet joukkuekaverit ja näkemään joukkueen taas. Tsempataan tämä hankala aikakausi kunnialla ohitse!

Puolustaja Athena Locatelli liittyi Gimmoihin tammikuussa ja osoitti olevansa kova vahvistus joukkueeseen.

– Liityin jengiin tammikuussa ja pääsin erinomaisesti sisään. Vaikka putosimmekin jo ensimmäisellä kierroksella Kärpille, olen ylpeä niistä arvoista joita näytimme vastustajillemme. Meillä on nuori joukkue mutta pelaajamme tekivät kovasti töitä, laittoivat sydämensä peliin eivätkä antaneet periksi.

– Vaikka epidemiatilanne on ajanut meidät kaikki erillemme, teemme siitä huolimatta kokoajan töitä joukkueena ollaksemme syyskuussa valmiina kun Liiga alkaa. Meillä on ammattimainen organisaatio ympärillämme joka kehittää meitä joka päivä, joten uskon että pystymme alkavalla kaudella haastamaan parhaat joukkueet. Itse toivon voivani tuoda joukkueeseen kokemustani ja johtajuutta jäällä sekä sen ulkopuolella, ja kehittyä pelaajana ja ihmisenä sen myötä.

Päävalmentaja Saara Niemi pitää ulkomaalaisten merkitystä joukkueelleen isona monessakin mielessä.

– On todella hienoa, että pystymme tarjoamaan ulkomaalaisille pelaajille mahdollisuuksia pelata Suomessa, se nostaa niin meidän joukkueen kuin koko sarjankin tasoa. Ulkomaalaiset pelaajat tuovat sopivaa maustetta Gimmojen kulttuuriin, tavoitteena molemmin puolinen oppiminen niin jääkiekosta kuin elämästä yleensä. Pejzlovan myötä Gimmat vahvistuu entisestään. Hän on johtava pelaaja niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin.

Lähde: stadingimmat.fi


Takaisin edelliselle sivulle
Gimmat vahvistuu kahdella huippunimellä

Gimmat vahvistuu kahdella huippunimellä

Stadin Gimmojen eli Helsingin IFK:n Naisten kauden 2020-21 joukkue on nyt koossa. Toista kauttaan hiljattain uudistetussa Naisten Liigassa ja kaikkiaan yhdeksättä kautta Naisten pääsarjatasolla syyskuussa aloittava joukkue vahvistuu vielä kahdella huippuluokan pelaajalla.

Lue lisää
Niklas Friman siirtyy Jokereihin

Niklas Friman siirtyy Jokereihin

Jokerit ja puolustaja Niklas Friman ovat sopineet kaksivuotisesta sopimuksesta. HPK:n kapteenina toiminut pelaaja on esiintynyt kahdella viime kaudella myös maajoukkueessa.

Lue lisää
Huippupuolustaja Jonathan Pudas Jokereihin

Huippupuolustaja Jonathan Pudas Jokereihin

Jokerit ja puolustaja Jonathan Pudas ovat sopineet kaksivuotisesta sopimuksesta. Ruotsin maajoukkueessa menneellä kaudella debytoinut pelaaja on edustanut viime vuodet Skellefteå AIK:ta.

Lue lisää
Iiro Pakarinen tuo lisävoimaa Jokerien hyökkäykseen

Iiro Pakarinen tuo lisävoimaa Jokerien hyökkäykseen

Jokerit ja hyökkääjä Iiro Pakarinen ovat sopineet kolmen vuoden sopimuksesta. Väkevä laituri on pelannut kaksi viime kautta KHL:ssä ja sitä ennen NHL:ssä.

Lue lisää
Jakub Krejcík kiinnitetty Jokereiden puolustukseen

Jakub Krejcík kiinnitetty Jokereiden puolustukseen

Jokerit ja puolustaja Jakub Krejèík ovat sopineet kahden vuoden sopimuksesta. Tshekin maajoukkuemies oli viime kaudella Liigan ykköspakki.

Lue lisää
Julius Junttila vahvistamaan Jokereiden hyökkäystä

Julius Junttila vahvistamaan Jokereiden hyökkäystä

Jokerit ja Julius Junttila ovat sopineet hyökkääjän siirtymisestä helsinkiläisseuraan kahden vuoden sopimuksella. Hän saapuu Jokereihin pelattuaan viime kauden Oulun Kärpissä.

Lue lisää