Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kapteeni Jere Sallinen ja Ville Leskinen jatkavat HIFK:ssa - Kahdeksan uutta sopimusta julki

Kapteeni Jere Sallinen ja Ville Leskinen jatkavat HIFK:ssa - Kahdeksan uutta sopimusta julki

Tässä vaiheessa kevättä HIFK julkaisee kahden uuden pelaajan sopimukset ja kuusi jatkosopimusta. Kapteeni Jere Sallinen ja hyökkääjä Ville Leskinen eivät käyttäneet optioitaan siirtyä ulkomaille.

HIFK:n ensi kauden joukkueeseen siirtyvät uusina pelaajina puolustaja Miro Karjalainen ja keskushyökkääjä Miro Väänänen. Karjalainen palaa HIFK:hon Hämeenlinnasta ja Väänänen siirtyy joukkueeseen Mestis-seura Jokipojista.

23-vuotias Karjalainen pelasi HIFK:ssa kausilla 2014-2017. Kolme viime kautta hän pelasi HPK:ssa ja voitti seurassa Suomen mestaruuden 2019. Väänänen vieraili HIFK:ssa yhden ottelun lainalla viime talvena.

Koronaviruksen vaikutukset pelaajamarkkinoihin

Joukkueen rakentaminen jatkuu kevään ja kesän ajan. Erittäin tärkeää ensi kauden joukkueen kokoamisessa oli kapteeni Jere Sallisen ja hyökkääjä Ville Leskisen jatkaminen HIFK:ssa.

- Tilanne on tänä keväänä hyvin poikkeuksellinen ja se koskee kaikkia joukkueita ja pelaajia koko Euroopassa. Pelaajasopimusten teko lykkääntyy vallitsevan epävarmuuden takia normaalia pidemmälle kevääseen ja kesään, kertoo urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Ulkomaanoptionsa käyttivät kevään aikana hyökkääjät Teemu Turunen ja Otto Paajanen.

Nuorille pelaajille jatkosopimuksia

Viime kauden joukkueesta sopimukset on tehty neljän nuoren pelaajan kanssa. Läpimurtonsa liigajoukkueeseen tehneen puolustaja Tobias Winbergin sopimusta on jatkettu kevääseen 2022 asti. Hyökkääjä Rasmus Heljanko on tehnyt 2+1-vuotisen sopimuksen ja puolustaja Eero Teräväinen kaksivuotisen jatkosopimuksen. Maalivahti Roope Taponen on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen.

Halonen palaa HIFK:hon

Viime kauden ajan KooKoossa lainalla ollut maalivahti Niilo Halonen palaa ensi kaudeksi HIFK:hon. Hän pelasi viime kaudella KooKoossa 14 ottelua. Toissa kauden Halonen pelasi HIFK:n yhteistyöseurassa Jokipojissa.

HIFK on käyttänyt hyökkääjä Juho Keräsen sopimuksessa olleen option kaudesta 2020-2021. Puolustaja Aleksi Laakson kanssa on tehty ensi kauden kattava jatkosopimus.

HIFK:lla on sopimus kolmen maalivahdin, kymmenen puolustajan ja 16 hyökkääjän kanssa.

HIFK:N SOPIMUSTILANNE 6.4.2020

HIFK:lla on sopimus kolmen maalivahdin, kymmenen puolustajan ja 16 hyökkääjän kanssa.

Maalivahdit
Frans Tuohimaa 2021
Niilo Halonen 2021
Roope Taponen 2021+1

Puolustajat
Miro Karjalainen 2022
Johan Motin 2021
Ville Varakas 2021
Rony Ahonen 2022+1
Mikko Kousa 2021
Tobias Winberg 2022
Niko Seppälä 2021
Joonas Lyytinen 2021
Aleksi Laakso 2021
Eero Teräväinen 2022

Hyökkääjät
Niklas Nordgren 2021
Anton Lundell 2021
Wiljami Myllylä 2021
Juha Jääskä 2021
Lennart Petrell 2021
Teemu Tallberg 2021
Sebastian Dyk 2021
Juho Keränen 2021
Micke-Max Åsten 2021
Jere Sallinen 2021
Terry And 2022+1
Jesse Saarinen 2021
Brad Lambert 2022
Rasmus Heljanko 2022+1
Ville Leskinen 2021
Miro Väänänen 2021+1

HIFK:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
HIFK sopimukseen Elis Heden kanssa

HIFK sopimukseen Elis Heden kanssa

HIFK on tehnyt 2+1-vuotisen sopimuksen hyökkääjä Elis Heden kanssa. 19-vuotias Hede pelasi viime kaudella USHL-junioriliigassa Chicago Steelin joukkueessa.

Lue lisää
Gimmat vahvistuu kahdella huippunimellä

Gimmat vahvistuu kahdella huippunimellä

Stadin Gimmojen eli Helsingin IFK:n Naisten kauden 2020-21 joukkue on nyt koossa. Toista kauttaan hiljattain uudistetussa Naisten Liigassa ja kaikkiaan yhdeksättä kautta Naisten pääsarjatasolla syyskuussa aloittava joukkue vahvistuu vielä kahdella huippuluokan pelaajalla.

Lue lisää
Gimmoihin neljä ulkomaalaista alkavalle kaudelle

Gimmoihin neljä ulkomaalaista alkavalle kaudelle

HIFK:n naisten joukkue oli menneellä kaudella harvinaisuus Naisten Liigassa. Joukkueessa viiletti neljä ulkomaalaispelaajaa ja samalla määrällä jatketaan tulevalla kaudella.

Lue lisää
Niklas Friman siirtyy Jokereihin

Niklas Friman siirtyy Jokereihin

Jokerit ja puolustaja Niklas Friman ovat sopineet kaksivuotisesta sopimuksesta. HPK:n kapteenina toiminut pelaaja on esiintynyt kahdella viime kaudella myös maajoukkueessa.

Lue lisää
Huippupuolustaja Jonathan Pudas Jokereihin

Huippupuolustaja Jonathan Pudas Jokereihin

Jokerit ja puolustaja Jonathan Pudas ovat sopineet kaksivuotisesta sopimuksesta. Ruotsin maajoukkueessa menneellä kaudella debytoinut pelaaja on edustanut viime vuodet Skellefteå AIK:ta.

Lue lisää
Iiro Pakarinen tuo lisävoimaa Jokerien hyökkäykseen

Iiro Pakarinen tuo lisävoimaa Jokerien hyökkäykseen

Jokerit ja hyökkääjä Iiro Pakarinen ovat sopineet kolmen vuoden sopimuksesta. Väkevä laituri on pelannut kaksi viime kautta KHL:ssä ja sitä ennen NHL:ssä.

Lue lisää