Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jokerit parhaita paikkoja KHL:ssä

Jokerit parhaita paikkoja KHL:ssä

 

”Parhaita paikkoja pelata”

Linus Omark ja Johan Harju pelasivat yhdessä ensimmäisen kerran 7-vuotiaina. Nyt ystävykset pääsevät näyttämään taitojaan Jokereiden KHL-ryhmässä.

Halu uusiin haasteisiin pisti molemmat pelaajat miettimään vaihtoehtojaan kuluneen kauden jälkeen. Kumpikaan ei ollut tyytyväinen menneeseen kauteen, joten nälkää riittää. Jokereiden yhteydenotto oli molemmille mieluisaa.

-Tämä on iso mahdollisuus pelata hyvässä liigassa. Jokerit ja Helsinki ovat hienoja paikkoja pelata – parhaita ellei jopa paras koko liigassa. Uskon, että saan ison roolin, joten olen innoissani tulossa seuraan, Omark kertoo.

-Pääsemme pelaamaan KHL:ää Euroopassa ja joukkue on varmasti hyvä, joten tämä on upea tilaisuus. Minulla oli pari muutakin vaihtoehtoa, mutta Jokereiden kiinnostuksesta kuultuani päätös oli helppo tehdä, Harju säestää.

Kaksikko teki kovaa jälkeä Luulajassa sekä Moskovan Dynamossa ja myös Ruotsin maajoukkueessa, josta tilillä on kaksi MM-pronssia keväiltä 2009 ja -10. Monivuotinen yhteistyö on tehnyt pelaamisesta helppoa ja molemmat tietävät roolinsa. Jokereissa he pelaavat todennäköisesti jälleen paljon yhdessä.

-Tunnemme toisemme erittäin hyvin ja meillä on isot odotukset toisiamme kohtaan. Johan on maalintekijä ja haluan pystyä luomaan hänelle mahdollisuuksia viimeistellä paljon osumia, Omark kuvailee.

-Linus on todella taitava ja parhaimmillaan kiekollisena hyökkäysalueella. Hän osaa suojata, harhautella ja voittaa kaksinkamppailuja oli puolustaja sitten niskassa tai edessä. Syötöt löytävät vapaan lavan ja etenkin ylivoimalla hän on erinomainen, Harju kehuu.

Omarkin kulunut kausi oli haastava. Hän aloitti pelit Edmontonin organisaatiossa, joka oli hänelle ainoa mahdollinen osoite NHL:ssä sääntöpykälien mukaan. Sveitsissä edelliskaudella pistepörssin voittanut laitahyökkääjä teki syksyllä tehoja AHL:ssä, muttei saanut kunnon mahdollisuutta Oilersin NHL-ryhmässä. Joulukuun siirto Buffaloon ei sekään saanut kautta lentoon. Lopulta hyökkääjä siirtyi tuttuun Luulajaan.

-Kausi oli aika sekava ja sotkuinen, Omark hymähtää.

-Halusin lopussa Buffalosta takaisin Ruotsiin päättämään kauden ja pelaamaan vanhojen, tuttujen pelikaverien kanssa. Halusin voittaa kultaa Luulajassa, mutta valitettavasti emme onnistuneet. Kaiken kaikkiaan vuosi oli haastava.

Harju puolestaan pelasi toisen kautensa Brynäsissä, jossa hän oli joukkueensa paras maalintekijä runkosarjassa 19 osumalla. Suoritus on merkittävä siinäkin mielessä, että Harju pelasi muita SHL:n maalipörssin kärkinimiä vähemmän niin täysin kentällisin kuin ylivoimalla.

-Toivoin hieman suurempaa roolia, koska mielestäni pelasin ihan hyvin ja oma tekeminen tuntui hyvältä. Tiedän, että pystyn vieläkin parempaan, Harju toteaa.

-Olisi hienoa tulevaisuudessa pelata vielä NHL:ssä, mutta ymmärrän, ettei sinne pääseminen ole tämän ikäiselle (27) enää helppoa. Toivon, että olen tulevalla kaudella sillä tasolla, että teen paluun maajoukkueeseen, Harju jatkaa.

Molempien herrojen äänestä huokuu kunnianhimo ja kovat tavoitteet tulevalle kaudelle Jokereissa, vaikka pelit vanhoissa seurajoukkueissa ovat vasta päättyneet. Sekä Omark että Harju luottavat, että Jokereilla on mahdollisuuksia haastaa KHL:n parhaat seurat tutuilla pohjoismaisilla aseilla.

-Joukkueen runko koostuu suomalaispelaajista ja olemme nimenomaan joukkue. Suomalaiset ja ruotsalaiset pelaavat aina joukkueelle. Lisäksi valmennus on erittäin korkeatasoinen, Omark sanoo.

-Meillä on suomalaisia ja ruotsalaisia pelaajia, jotka osaavat pelata kurinalaisesti pelitavan mukaan. Siinä meillä on iso etu, kun lähdemme pelaamaan KHL:ää. Uskon, että voimme mennä pitkälle, Harju miettii.

Jokereiden tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Hyökkääjä Joona Luoto lainalle HIFK:hon

Hyökkääjä Joona Luoto lainalle HIFK:hon

NHL-seura Winnipeg Jets lainaa marraskuun loppuun asti hyökkääjä Joona Luodon HIFK:hon. 22- vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella NHL:ssä 16 ottelua. Luoto liittyy joukkueeseen maanantaina.

Lue lisää
HIFK:n Rasmus Heljanko sivussa 10-12 viikkoa

HIFK:n Rasmus Heljanko sivussa 10-12 viikkoa

20-vuotias hyökkääjä loukkaantui keskiviikon IFK-Ilves-matsissa.

Lue lisää
Peter Regin palaa Jokeripaitaan

Peter Regin palaa Jokeripaitaan

Jokerit ja Peter Regin ovat sopineet hyökkääjän paluusta helsinkiläisseuraan loppukauden kattavalla sopimuksella. Tanskalainen on pelannut punakeltaisissa viisi viime kautta, joista neljällä hän toimi joukkueen kapteenina.

Lue lisää
Jokereiden peliä ei pelata tänään, pelaajia karanteeniin

Jokereiden peliä ei pelata tänään, pelaajia karanteeniin

Jokereiden ja Ak Bars Kazanin välinen tämän päivän eli 11.9. ottelu siirretään myöhäisempään ajankohtaan. Helsinkiläisseuran pelaajia on viranomaisten toimesta asetettu karanteeniin edellisessä pelissä tapahtuneen koronavirusaltistumisen vuoksi.

Lue lisää
Emil Bemström lainalle HIFK:hon

Emil Bemström lainalle HIFK:hon

NHL-seura Columbus Blue Jackets lainaa marraskuun loppuun asti hyökkääjä Emil Bemströmin HIFK:hon.

Lue lisää
HIFK sopimukseen Elis Heden kanssa

HIFK sopimukseen Elis Heden kanssa

HIFK on tehnyt 2+1-vuotisen sopimuksen hyökkääjä Elis Heden kanssa. 19-vuotias Hede pelasi viime kaudella USHL-junioriliigassa Chicago Steelin joukkueessa.

Lue lisää