Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jokerit parhaita paikkoja KHL:ssä

Jokerit parhaita paikkoja KHL:ssä

 

”Parhaita paikkoja pelata”

Linus Omark ja Johan Harju pelasivat yhdessä ensimmäisen kerran 7-vuotiaina. Nyt ystävykset pääsevät näyttämään taitojaan Jokereiden KHL-ryhmässä.

Halu uusiin haasteisiin pisti molemmat pelaajat miettimään vaihtoehtojaan kuluneen kauden jälkeen. Kumpikaan ei ollut tyytyväinen menneeseen kauteen, joten nälkää riittää. Jokereiden yhteydenotto oli molemmille mieluisaa.

-Tämä on iso mahdollisuus pelata hyvässä liigassa. Jokerit ja Helsinki ovat hienoja paikkoja pelata – parhaita ellei jopa paras koko liigassa. Uskon, että saan ison roolin, joten olen innoissani tulossa seuraan, Omark kertoo.

-Pääsemme pelaamaan KHL:ää Euroopassa ja joukkue on varmasti hyvä, joten tämä on upea tilaisuus. Minulla oli pari muutakin vaihtoehtoa, mutta Jokereiden kiinnostuksesta kuultuani päätös oli helppo tehdä, Harju säestää.

Kaksikko teki kovaa jälkeä Luulajassa sekä Moskovan Dynamossa ja myös Ruotsin maajoukkueessa, josta tilillä on kaksi MM-pronssia keväiltä 2009 ja -10. Monivuotinen yhteistyö on tehnyt pelaamisesta helppoa ja molemmat tietävät roolinsa. Jokereissa he pelaavat todennäköisesti jälleen paljon yhdessä.

-Tunnemme toisemme erittäin hyvin ja meillä on isot odotukset toisiamme kohtaan. Johan on maalintekijä ja haluan pystyä luomaan hänelle mahdollisuuksia viimeistellä paljon osumia, Omark kuvailee.

-Linus on todella taitava ja parhaimmillaan kiekollisena hyökkäysalueella. Hän osaa suojata, harhautella ja voittaa kaksinkamppailuja oli puolustaja sitten niskassa tai edessä. Syötöt löytävät vapaan lavan ja etenkin ylivoimalla hän on erinomainen, Harju kehuu.

Omarkin kulunut kausi oli haastava. Hän aloitti pelit Edmontonin organisaatiossa, joka oli hänelle ainoa mahdollinen osoite NHL:ssä sääntöpykälien mukaan. Sveitsissä edelliskaudella pistepörssin voittanut laitahyökkääjä teki syksyllä tehoja AHL:ssä, muttei saanut kunnon mahdollisuutta Oilersin NHL-ryhmässä. Joulukuun siirto Buffaloon ei sekään saanut kautta lentoon. Lopulta hyökkääjä siirtyi tuttuun Luulajaan.

-Kausi oli aika sekava ja sotkuinen, Omark hymähtää.

-Halusin lopussa Buffalosta takaisin Ruotsiin päättämään kauden ja pelaamaan vanhojen, tuttujen pelikaverien kanssa. Halusin voittaa kultaa Luulajassa, mutta valitettavasti emme onnistuneet. Kaiken kaikkiaan vuosi oli haastava.

Harju puolestaan pelasi toisen kautensa Brynäsissä, jossa hän oli joukkueensa paras maalintekijä runkosarjassa 19 osumalla. Suoritus on merkittävä siinäkin mielessä, että Harju pelasi muita SHL:n maalipörssin kärkinimiä vähemmän niin täysin kentällisin kuin ylivoimalla.

-Toivoin hieman suurempaa roolia, koska mielestäni pelasin ihan hyvin ja oma tekeminen tuntui hyvältä. Tiedän, että pystyn vieläkin parempaan, Harju toteaa.

-Olisi hienoa tulevaisuudessa pelata vielä NHL:ssä, mutta ymmärrän, ettei sinne pääseminen ole tämän ikäiselle (27) enää helppoa. Toivon, että olen tulevalla kaudella sillä tasolla, että teen paluun maajoukkueeseen, Harju jatkaa.

Molempien herrojen äänestä huokuu kunnianhimo ja kovat tavoitteet tulevalle kaudelle Jokereissa, vaikka pelit vanhoissa seurajoukkueissa ovat vasta päättyneet. Sekä Omark että Harju luottavat, että Jokereilla on mahdollisuuksia haastaa KHL:n parhaat seurat tutuilla pohjoismaisilla aseilla.

-Joukkueen runko koostuu suomalaispelaajista ja olemme nimenomaan joukkue. Suomalaiset ja ruotsalaiset pelaavat aina joukkueelle. Lisäksi valmennus on erittäin korkeatasoinen, Omark sanoo.

-Meillä on suomalaisia ja ruotsalaisia pelaajia, jotka osaavat pelata kurinalaisesti pelitavan mukaan. Siinä meillä on iso etu, kun lähdemme pelaamaan KHL:ää. Uskon, että voimme mennä pitkälle, Harju miettii.

Jokereiden tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää