Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lämsä ja Valtonen ottavat komennon ensi kaudella

 

Lämsä ja Valtonen ottavat komennon ensi kaudella


Jokereiden liigajoukkueen ensi kauden valmennuksesta vastaavat Tomi Lämsä, joka siirtyy päävalmentajaksi, ja tällä hetkellä seuran A-nuoria luotsaava Tomek Valtonen. Parivaljakon täydentää kokemuksellaan Hannu Virta. Maalivahtivalmentajana ja joukkueenjohtajana jatkaa Markus Ketterer.

Lämsä, 32, saapui Jokereihin viime kaudella apuvalmentajaksi. Hän on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt valmentaa jo kymmenen vuotta. Tällä kaudella lahtelaislähtöinen valmentaja on toiminut myös 16-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana.

Valtonen, 31, pelasi Jokereissa yhdeksällä kaudella 402 runkosarjaottelua ja voitti SM-liigan mestaruuden seurassa keväällä 2002. Peliuran päättymisen jälkeen hän on valmentanut seuran A-nuoria päävalmentajana kahden viime kauden aikana. Tällä hetkellä Jokereiden A-nuorten joukkue johtaa SM-liigaansa kymmenen pisteen erolla seuraavaan. Valtonen on toiminut tällä kaudella myös 19-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana.

Kaksikon sopimukset ovat pituudeltaan kaksivuotisia.

Jokereissa haluttiin panostaa omaan osaamiseen ja viedä seuraa siihen suuntaan, joka määriteltiin puolitoista vuotta sitten Jarmo Kekäläisen tultua liigajoukkueen toimitusjohtajaksi.

-Pitkän pohdinnan jälkeen tämä ratkaisu oli pitkäjänteisen kehityksen kannalta täysin oikea. Lämsä ja Valtonen ovat lahjakkaita ja tulisieluisia valmentajia, jotka ovat kasvaneet Jokereissa viime vuosien aikana, Kekäläinen kertoo.

Helsinkiläisseuran valmentajapesti herätti kiinnostusta monelta suunnalta. Koko seuraa on kuitenkin haluttu viedä tiettyyn pelilliseen identiteettiin, jolloin omavaraisuuteen nojaaminen liigajoukkueen valmennuksessa oli linjanmukainen ratkaisu.

-Tarjokkaita ja tulijoita oli paljon. Lämsä ja Valtonen kuitenkin ansaitsivat mahdollisuutensa ja olivat meille paras vaihtoehto, Kekäläinen sanoo.

Virta, 48, saapui Jokereiden valmennustiimiin viime vuonna joulun tienoilla. Entinen huippupakki on keskittynyt liigajoukkueessa erityisesti puolustajien kehittämiseen ja rooli pysyy samana myös ensi kaudella.

Ketterer, 44, palasi Jokereiden valmennustiimiin yhdeksän vuoden tauon jälkeen täksi kaudeksi. Hän toimi maalivahtivalmentajana jo vuoden 2002 mestarijoukkueessa, jossa Valtonen pelasi.

Jokereiden tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Jokerit - logo

Jokerit - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää