Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pyrintö antoi ensi-iskun, ToPo heräsi liian myöhään

Kiireisille: Matsi pähkinänkuoressa

Huikean 11 matsin voittoputken jälkeen viimeiset kolme matsia kontannut Tampereen Pyrintö terästäytyi juuri oikeaan aikaan joulutauon kynnyksellä ja masensi helsinkiläiskatsojat pelaamalla ensimmäisen puoliajan ensimmäiset 15 minuuttia kauden parasta koripalloaan. Älykkäästi puolustanut ja järjestelmällisesti ToPon heikkoihin kohtiin iskenyt manselaishyökkäys kasvattivat eron 26 pisteeseen (45-71) kolmannen jakson loppuun mennessä, mutta päätösjaksolla ToPo sai horjutettua paikkapuolustuksella ja kuroi eron parhaimmillaan seitsemään pisteeseen. Horjumisestaan huolimatta Pyrintö kunnostautui Kenneth Lowen johdolla lopussa sen verran, että loppulukemat olivat mansesterilaisille suosiolliset 74-86 (30-50).

1. neljännes

Aivan alkuminuuteilla maltti ja holtti puuttuvat kummankin joukkueen pelistä, ja joukkueet juoksevat toisensa harkitsemattomien heittojen ja pallonmenetysten vuoroveden turvin tilanteeksi 6-8, kun ottelu on vanhennut kuutisen minuuttia. Mitä pidemmälle jakso etenee, sen paremmin Pyrintö pääsee mukavuusalueelleen. ToPo ruokkii palloa sisään uudelle miehelleen LaVell Blanchardille, mutta nimekäs michiganilaisjenkki rekisteröi parissa minuutissa kolme pallonmenetystä ja pari heittoa Antti Nikkilän käsiin, joiden turvin Pyrintö pystyy juoksemaan murhaavia nopeita hyökkäyksiä. Tilanne on hetkessä 8-25 ja tamperelaisten fanikatsomo tuulettaa omilleen.

2. neljännes

ToPon hyökkäyspeli Pyrinnön paikkapuolustusta vastaan on käsipalloa: Frank Richardsin korilleajot tukitaan ja Mikko Koiviston "dagger" pysyy tiukasti piilossa tamperelaispuolustajien osuessa jatkuvasti syöttölinjoille. Kolmen minuutin myötä tilanne on jo 8-32. Pyrintö sortuu hetken ajan yliyritteliäisyyteen, joka kostautuu virheinä ja ToPon ajoittaisena temponhallintana. Mikko Koivisto donkkaa nopean hyökkäyksen päätteeksi kavennuksen tilanteeseen 16-34, mutta Antero Lehto palauttaa tahtipuikon joukkueelleen kahdella lähes perättäisellä kolmosellaan. Jakson edetessä Eero Lehtinen ja LaVell Blanchard onnistuvat pari kertaa ratkaisuissaan. Pyrintö pitää kuitenkin pintansa ja pysyttelee kaksikon Lehto-Damon Williams koreilla 20 pisteen karkumatkalla, 30-50.

3. neljännes

Kolmas jakso ei tuo suurta muutosta ottelutapahtumiin. ToPon hyökkäyspeli on ahdasta ja vaikeaa, ja vaikka helsinkiläiset onnistuvat saamaan puolustuspäässä edes jonkinlaisen otteen vastustajastaan, manselaiset säkittävät vaikeista heittopaikoista koreja palauttaen johtoasemansa ToPon jokaisen kavennuksen jälkeen takaisin 20 pisteeseen. Jakson loppua kohden Pyrintö lyö liinat kiinni ja jäähdyttää hyökkäyksensä kävelyvauhtiin, jonka seurauksena Pyrinnön Williams-kaksikko Damon/Antwine joutuu yhtenään läheiseen kontaktiin Timi Heinosen ja Tero Laitisen kanssa. Pienellä nokkapokalla ei ole kuitenkaan suurempaa vaikutusta kenttätapahtumiin: Pyrintö karkaa 45-71-johtoon.

4. neljännes

Ensimmäisten stadilaiskatsojien valuessa kohti Kisahallin parkkipaikkaa alkaa kentällä tapahtua. Pyrinnön hyökkäys passivoituu ja ToPo kuroutuu Blanchardin, Heinosen ja Mike Poundsin ratkaisuilla 16 pisteen päähän, 55-71. Pyrintö-luotsi Pieti Poikola pyytää aikalisän, mutta ToPon paikka puree yhä, ja tamperelaiset heittävät päätösjakson ensimmäisen puoliskon ainoat pisteensä vapaaheittoviivalta. Damon Williamsin ripityksestä tuohtunut Timi Heinonen ottaa puolestaan ToPon kiskomisen tuntumaan henkilökohtaiseksi tehtäväkseen, ja Timin onnistuneiden ratkaisujen jälkeen tilanne on 67-75, kun matsia on jäljellä 2:33 minuuttia. Vaikka Kisahallin yleisö herää kiitettävästi kannustamaan omiaan, seitsemää pistettä lähemmäksi ToPo ei lopussa pääse. Stadilaisten joukkuevirheiden täyttyessä Pyrintö pelaa aikaa pois kellosta ja hoitaa pallon Kenneth Lowen käsiin, joka palauttaa vapariviivalta ja kolmen pisteen viivan takaa Pyrinnön ulottumattomiin. Pyrintö vie joukkueiden kolmannen kohtaamisen numeroin 74-86.

Ottelun ratkaisu

Korismatsi harvoin ratkeaa 12 minuutin aikana, mutta perjantaina kävi juuri niin. ToPo jäi klassisesti kiinni "housut kintuissa", kun taas Pyrintö tuli kolmen huonon ottelun putkeen jälkeen otteluun itsevarmana ja latautuneena. Samalla, kun ToPon hyökkäys yhä totutteli LaVell Blanchardin läsnäoloon, Pyrintö pakotti ToPon jatkuviin pallonmenetyksiin ja juoksi paraatiovista nopeita hyökkäyksiä, jonka jälkeen Antero Lehto lisäsi karkumatkaa kolmosillaan. Päätösjaksolla Pyrintö keskittyi liikaa voiton varmisteluun ja Timi Heinonen onnistui herättämään vielä stadilaisissa kipinän, mutta 26 pisteen takaa-ajoasema oli aivan liikaa kurottavaksi kymmenessä minuutissa.