Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

ToPo karkasi kesyltä Karhulta

 
ToPo karkasi kesyltä Karhulta

1. neljännes

Molemmat joukkueet pääsevät toistensa korinalustoille silmiinpistävän helposti ja parin minuutin tahkoamisen jälkeen ToPo johtaa numeroissa 8-7. Ilman avaustakamiehiään Maurice Hortonia ja Roni Leimua matsiin lähteneen Karhun pelissä silmiinpistävin puute alkaa näkyä kuitenkin nopeasti. 198-senttinen Jonathan Morris saa hädin tuskin tasapainoista kuljetusta aikaiseksi Obie Trotterin vartioinnissa ja vaihdosta pointin tontille saapuvat Sami Marouf ja Aleksi Huuskonen eivät selviydy tehtävästään yhtään tasapainoisemmin. Kun Karhun joukkuehyökkäys kuihtuu Jeremiah Woodin pakotettuihin 1-1-pakituksiin Tyray Pearsonia ja Tero Laitista vastaan, pääsee ToPo sanelemaan matsin tempon juoksemalla puolenkymmentää nopeaa hyökkäystä Karhun alivoimaa vastaan. Avausjakso päättyy nihkeän alun jälkeen 24-11-ToPo-johtoon.

2. neljänes

ToPo saapuu kentälle suomalaisviisikolla, mutta Karhun hyökkäyspeli ei muutu yhtään helpommaksi. Laitinen pitää pelätyn Woodin kurissa, Reggie Golson arastelee heittoaan Möttölän pitkien käsien edestä ja takamiehet Eero Lehtinen ja Homppa Pounds pakottavat Karhun takamiehet sivuttaisliikkeeseen katse parketissa. Kymmenen minuuttia penkillä viettänyt Corey Smith saapuu kentälle tilanteessa 32-19 ja rynnii tauluun kahdeksan pistettä kahdessa minuutissa. ToPon nopeat harppuunat iskeytyvät Karhun koriin kerta toisensa jälkeen, mutta Karhu pitää piste-eron inhimillisenä Woodin ja Golsonin repimistä hyökkäyslevypalloista. Tauolle numeroista 54-33.

3. neljännes

Toiselle puoliajalle lähdettäessä näyttää siltä, että Jeremiah Wood on ottanut henkilökohtaiseksi tehtäväkseen joukkueensa hilaamisen takaisin voittotaisteluun. Morrisin, Maroufin ja Huuskosen arastellessa pelinrakentelua hämmästyttää Wood niin yleisön, vastustajan kuin omat joukkuetoverinsakin tuomalla palloa kerta toisensa jälkeen ylös pelinrakentajan ominaisuudessa. Woodin taktiikan typerryttämä kotijoukkue ontuu viimeistelyssään pahasti samalla, kun Wood tuo 11 pisteellä ja kolmella korisyötöllä joukkueensa yhdeksän pisteen päähän tilanteeseen 63-54. Möttölän neljännen virheen jälkeen ToPo siirtyy 3-2-paikkaan pysäyttäen Karhun kirin, ja Pearson/Trotter-akselin korien jälkeen Eero Lehtinen päättää jakson pallonriistoon ja juuri ennen summerin sointia upotettuun kolmoseen, 72-59.

4. neljännes

Ohieittoja satelee rautohiin molemissa päissä, kunnes Obie Trotter löytää melkein kahden minuutin tahkoamisen jälkeen läpiajoon säntäävän Elias Kajanderin. Hetkeä myöhemmin Tyray Pearson torjuu Woodin heittoyrityksen ja Kajander juoksee läpi kentän kasvattaen johdoksi 76-59. Karhun aikalisän jälkeen Pearson ja Trotter tyylittelevät eron taas 20 pisteen tuolle puolen. Vaikka Wood jatkaa yhtä tehokkaana kuin kolmannella jaksolla, nousee ToPo-miehistöstä esiin Budapestin pokerimatkalta palannut Eero Lehtinen, joka lykkii Timi Heinosen säestämänä kaukoheittoja kovalla prosentilla sisään. Karhu käy lopussa 13 pinnan päässä, mutta voittajasta ei ole lopulta epäselvyyttä. Karhun neljän ottelun voittoputki katkeaa ja ToPo vie sarjapisteet loppuluvuin 98-78.

Ottelun ratkaisu

Kiltisti sanottuna perjantai-illan matsista puuttui lähes kokonaan lataus. ToPo oli keskiviikon tappion myötä viittä vaille varmistanut sarjataulukon kolmannen sijan pudotuspeleihin lähdettäessä, kun taas Kauhajoki varmisti sarjapaikkansa päihittämällä Korihait kotonaan. Hortonin ja Leimun ollessa sivussa keskittyi ToPo painostamaan Karhun pelinrakennusosastoa ja onnistuikin taktiikassaan siihen asti, kunnes Wood päätti antaa osoituksen pallonkäsittelytaidoistaan. Woodia lukuun ottamatta Karhun joukkue oli kuitenkin vaisulla pelipäällä ja tyydyttävä rutiinitason suoritus riitti ToPolle voittoon.

Kommentit

"Kova peli meille. Kohtasimme yhden sarjan parhaista joukkueista heidän kotikentällään. Emme olleet valmiita tähän peliin ja teimme ensimmäisestä puoliajasta ToPolle helpon. Yritimme tapella eron pieneksi tauon jälkeen, mutta heillä on veteraanipelaajia, jotka pystyivät pitämään tasonsa lopussa. [...] Yliopistossa pelasin molemmilla laitahyökkääjän paikoilla, mutten kertaakaan takamiehenä tai edes kasvot koriin päin. Enhän minä osaa edes kuljettaa palloa. Kenttä oli tänään suotuisa minulle!"
-Karhun Jeremiah Wood

"Oli vaikea lähteä valmistautumaan tähän peliin, kun runkosarjan jäljellä olevat ottelut ovat meille tavallaan merkityksettömiä. Kolmas sija oikeastaan varmistui Pyrintö-tappion myötä, jollei Pyrintö nyt päätä hävitä kaikkia jäljellä olevia otteluitaan. Siihen nähden tulimme kuitenkin matsiin hyvällä sykkeellä ja saatiin hyvän puolustuksen kautta hyökkäyspeli kulkemaan todella hyvin. Kolmannelle jaksolle ei kuitenkaan oltu valmiita, me annettiin Kauhajoelle mahdollisuus tulla takaisin. Ennen viimeistä jaksoa painotettiin, että puolustetaan vielä kymmenen minuuttia aggressiivisesti ja haetaan omat korit stoppien kautta. Kun saatiin ero takaisin 20 pinnaan, oli helpompi jatkaa peliä."
-ToPon Eero Lehtinen

"Täytyy sanoa, että oli vaikea motivoida joukkuetta tähän peliin. Meillä on neljä fantastista matsia takana ja varmistimme sarjapaikkamme ensi kaudeksi keskiviikkona huikeassa trilleripelissä kotona. Sen jälkeen oli takki vähän tyhjiä. Koetin motivoida pelaajia tavalla jos toisellakin, mutta eipä se tänään onnistunut. Tavallaan ihmettelen sitä, että ero jäi noinkin pieneksi.
-Karhun valmentaja Timo Hakamaa

"Sama juttu kuin Karhulla. Koska sijoituksista ei enää tapella, runkosarjan loppu vain pelaillaan. Vaikka näissä matseissa ei ole enää sillä lailla panosta, yritetään kuitenkin parantaa vähän kerrallaan. Eka puoliaika oli meiltä ihan hyvää peliä, mutta heti, kun ote herpaantui, meillä alkoi taas esiintyä kentällä seisoskelua, menetyksiä ja velttoilua. Eeron kolmannen jakson päättänyt kolmonen meidät ehkä herätti taas pelaamaan lopussa. Eerolle näköjään teki hyvää matka Budapestin kevätaurinkoon ja no, niin tekisi kai itse kullekin. Kauden lopussa pyrimme jakamaan minuutteja koko miehistölle tasaisesti, jotta kaikki olisivat pudotuspeleissä rytmissä mukana. Ja yritetään samalla välttää loukkaantumisia.
-ToPon valmentaja Tomi Kaminen

Mitä jatkossa?

ToPo on varmistanut kotietunsa kevään SM-pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle ja lähtee tosipeleihin 99% varmuudella kolmannelta sijalta. Pettymyksellisen Pyrintö-pelin jälkeen voitto kauhajokisista oli tärkeää joukkueen itseluottamukselle, ja ennen runkosarjan loppusuoraa edessä on vielä viikon mittainen latautumistauko. Runkosarjan viimeiset ottelut Lahtea, Katajaa, Honkaa ja Kouvoja vastaan ovat erinomaista valmistautumista pudotuspelejä varten ja erityisesti runkosarjan päätösottelu Kouvoja vastaan on ToPolle näytön paikka - pelataan sitten ottelussa sarjapisteistä tai ei.

Karhu saa olla tyytyväinen kevättalven suorituksiinsa. Pudotuspelijahti jäi lyhyeen, mutta suora säilyminen sarjassa toteutui lopulta kohtuullisen helposti. Liigakauden neljästä viimeisestä ottelusta Karhu saa kolme kotiluolaansa, mikä on joukkueelle erinomainen tilaisuus kiittää läpi kauden vahvasti mukana elänyttä kotiyleisöään kaudesta 2010/11. Monen pohjanmaalaisen ajatuksissa liikkunee jo nyt toive Jeremiah Woodin paluusta lakeuksille tulevaksi kaudeksi.

ToPon tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Torpan Pojat - logo

ToPo - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



NBA G-liigassa mestaruuden voittanut Tim Bond Seagullsiin

NBA G-liigassa mestaruuden voittanut Tim Bond Seagullsiin

Seagullsin ensimmäinen ulkomaalaiskiinnitys Korisliiga-kaudelle 2021-2022 on yhdysvaltalainen 1-3 paikkoja pelaava Tim Bond.

Lue lisää
Seagullsin takakenttä vahvistuu: Corban Collins saapuu Helsinkiin

Seagullsin takakenttä vahvistuu: Corban Collins saapuu Helsinkiin

Helsinki Seagulls on kiinnittänyt kokoonpanoonsa neljännen ulkomaalaisvahvistuksen 26-vuotiaan yhdysvaltalaisen Corban Collinsin siirtyessä Seagulls-miehistön vahvuuteen.

Lue lisää
Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Helsinki Seagulls on kiinnittänyt pelintekijän paikalle yhdysvaltalaisen Kendale McCullumin. 24-vuotias Wisconsin-Parksiden ja Lewisin yliopistojen kasvatti ihastutti taidoillaan Saksan kovatasoisessa ProA-liigassa heti ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan Paderbornin joukkueessa.

Lue lisää
Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen Kanadan Montrealista kotoisin olevan Mambi Diawaran kanssa.

Lue lisää
Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Helsinki Seagulls on tehnyt kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 31-vuotiaan Antti Kanervon kanssa.

Lue lisää
Nicolas Meyer ToPoon

Nicolas Meyer ToPoon

Edelliskauden Hongassa pelannut 195 senttinen ranskalainen siirtyy tulevaksi kaudeksi ToPon miesten edustukseen.

Lue lisää