Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Harppuunat valmiiksi! Korihait saapuu Kisahalliin keskiviikkona

 
Harppuunat valmiiksi! Korihait saapuu Kisahalliin keskiviikkona

Mikä ottelu?

Korisliigan runkosarjan viimeinen neljännes on edennyt neljänteen otteluunsa. Torpan Pojat jatkaa taistoa pudotuspelien kotiedusta kohtaamalla Korisliigan sarjataulukossa seitsemännellä sijalla uiskentelevan Uudenkaupungin haiparven.

Mistä asetelmista?

Helmikuu oli hyvä kuukausi Torpan Pojille. Tyray Pearson pääsi pelikuntoon ja Hanno Möttölä palasi parketeille. Saatuaan täyden tusinan terveitä jalkoja kentälle pystyi coach Kaminen tahdittamaan joukkueensa parhaimmillaan jo sellaiseen kuntoon, mitä kaudenalusennakoissa puhuttiin syys-lokakuun aikana.

Kaikkiaan ToPo haki helmikuun seitsemästä matsista kuusi voittoa. Keskiviikon otteluun lähdittäessä joukkueella on allaan mukava kolmen matsin voittoputki, johon kuuluvat jatkoaikapuristus Lappeenrannasta sekä magna cum lauden performanssi Kotkassa. ToPon otteissa on kuitenkin yhä sen verran kitkaa, että jäljellä olevassa kahdeksassa runkosarjamatsissa haalarihommia on syytä jatkaa nöyränä.

Korihaiden talvi on sujunut toistaiseksi aaltoliikkeessä. Joukkueen amerikkalaisosastolla tapahtui helmikuun taitteessa muutos, kun ilman roolia jäänyt Darryl Hudson vaihdettiin Porvoon Tarmossa pari vuotta sitten ilmatilaa korin alla hallinneeseen 208-senttiseen Mark McCarrolliin. McCarrollilla on takanaan runsaan kahden viikon pituinen totuttelu uuteen ympäristöön, joten stadilaisilla ei ole tiedossa vapaataipaleita korin alle.

Uusikaupunkilaisten asema pudotuspelitaistelussa näyttää vakaalta, vaikka Joensuun Kataja onkin saanut vitosvaihteen päälle talven aikana ja kirinyt jumbosijoilta pleijariviivan yläpuolelle. Korihailla on kahden voiton hajurako Namika Lahteen ja lahtelaisten helmikuu on sujunut Corey Rousen loukkaantumisen jälkeen varsin kehnosti. Jos ToPolla ei ole varaa tuudittautua, ei ole myöskään Korihailla, sillä voimasuhteet vaihtelevat pitkässä sarjassa samalla tavalla kuin säätilat maaliskuussa.

ToPon ja Korihaiden keskinäiset matsit tältä kaudelta ovat 2-1 ToPolle. ToPo haki lokakuussa Obie Trotterin (31/7/4 riistoa) johdolla lokakuussa kirivoiton Pohitullista ja lyttäsi marraskuun lopussa vajaamiehisen vierasjoukkueen maanrakoon Kisiksellä 90-58. Tammikuussa Korihait taas pisti tuulemaan korin alla Tyray Pearsonin ollessa sivussa ja päihitti ToPon 85-72.

Mihin kiinnitettävä huomiota?

Täydessä kunnossaan Korihait on ToPon kanssa yhteensopivista joukkueista koko liigassa. Vaikka ToPolla on käytössään sarjan parhaita eturivejä Tyray Pearsonin, Hanno Möttölän ja Timi Heinosen muodossa, Korihailla on vastaava määrä kiloja käytössään Mark McCarrollin, Jussi Kumpulaisen ja Petri Heinosen korinalusrykelmässä. Sen lisäksi, että ukilaiset voivat pistää miehen miestä vastaan pakkipäässä, on ToPon muistettava, että niin Kumpulainen kuin Heinonenkin kairaavat hyppyheittonsa myös kaukaa sisään rytmiin päästessään.

Kumipallomainen Josh Gonner kuuluu sarjan parhaisiin puolustajiin, mutta Obie Trotteriin hän ei ole saanut kunnolla otetta joukkueiden kolmessa keskinäisessä matsissa. Bojan Sarcevic ja Mikko Jalonen jäävät myös muutaman askeleen Obieta jälkeen pakkipäässä, mutta korvaavat paljon pelinlukutaidollaan ja kaukoheittovoimallaan.

Kauden ensimmäisellä puoliskolla vaihtomiehen roolin menestyksekkäästi harteilleen napannut Arizona Reid on joukkueen jokerikortti, joka pystyy sekä paikkaamaan puolustuksessa sekä isoja että pieniä miehiä, että tuomaan joukkueelleen tehoa levypallopeliin. Gonnerin tavoin Reid on parhaimmillaan myös erinomainen korilleajaja, ja kolmikon McCarroll-Kumpulainen-Heinonen screeneistä koko joukkueelle löytyy puolen kentän hyökkäyspelissä entistä enemmän operoimistilaa.

Helmikuun kääntyessä lopuilleen ToPon hyökkäyksen terävin kärki muodostui kolmikosta Möttölä-Pearson-Trotter. Korisliigan helmikuun pelaajana palkittu Pearson hyödynsi Möttölän screenit ja Trotterin syötöt huipputehoilla viimeisessä seitsemässä ottelussa. Möttölän, Pearsonin, Corey Smithin, Timi Heinosen ja Tero Laitisen marssittaminen korinalustoille antaa ToPolle puolestaan korin alle lihasmuurin, jonka purkaakseen Korihait-luotsi Jyri Lehtosella on oltava melkoinen määrä tuoreita kuvioita taktiikkakirjassaan.

Silläkin uhalla, että ennakko venyy romaanin mittaan, on vielä pakko nostaa esille Torpan Poikien joukkueesta kaksi henkilöä: Eero Lehtinen ja Corey Smith. Coach Kaminen on iskenyt Eeron epäröimättä vastustajan pelinrakentajan kimppuun läpi tammi-helmikuun, ja Eero on asettunut rooliinsa päivä päivältä paremmin. Corey on puolestaan lunastanut hyvin paikkansa pakkipäässä, mutta puolen kauden poissaolon kylkeen hankaama ruoste ei ole vielä ottanut lähteäkseen heittokädestä. Yleensä Coreyn kaltaiset kehäketut pääsevät takaisin rytmiin yhden vapauttavan matsin myötä - se ottelu voi olla vuorossa jo keskiviikkona.

Missä ja milloin?

Töölön Kisahallissa keskiviikkona 3. maaliskuuta klo 18:15.

ToPon tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Torpan Pojat - logo

ToPo - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



NBA G-liigassa mestaruuden voittanut Tim Bond Seagullsiin

NBA G-liigassa mestaruuden voittanut Tim Bond Seagullsiin

Seagullsin ensimmäinen ulkomaalaiskiinnitys Korisliiga-kaudelle 2021-2022 on yhdysvaltalainen 1-3 paikkoja pelaava Tim Bond.

Lue lisää
Seagullsin takakenttä vahvistuu: Corban Collins saapuu Helsinkiin

Seagullsin takakenttä vahvistuu: Corban Collins saapuu Helsinkiin

Helsinki Seagulls on kiinnittänyt kokoonpanoonsa neljännen ulkomaalaisvahvistuksen 26-vuotiaan yhdysvaltalaisen Corban Collinsin siirtyessä Seagulls-miehistön vahvuuteen.

Lue lisää
Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Helsinki Seagulls on kiinnittänyt pelintekijän paikalle yhdysvaltalaisen Kendale McCullumin. 24-vuotias Wisconsin-Parksiden ja Lewisin yliopistojen kasvatti ihastutti taidoillaan Saksan kovatasoisessa ProA-liigassa heti ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan Paderbornin joukkueessa.

Lue lisää
Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen Kanadan Montrealista kotoisin olevan Mambi Diawaran kanssa.

Lue lisää
Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Helsinki Seagulls on tehnyt kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 31-vuotiaan Antti Kanervon kanssa.

Lue lisää
Nicolas Meyer ToPoon

Nicolas Meyer ToPoon

Edelliskauden Hongassa pelannut 195 senttinen ranskalainen siirtyy tulevaksi kaudeksi ToPon miesten edustukseen.

Lue lisää