Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen Kanadan Montrealista kotoisin olevan Mambi Diawaran kanssa. 26-vuotias takamies saapuu Seagullsiin ensimmäinen ammattilaisvuosi takanaan, jonka aikana hän edusti Argentiinan pääsarjan Hispano Americanoa, Romanian pääsarjassa pelaavaa Miercurea Ciuc’ia, sekä Kanadan CEBL-liigan Edmonton Stingersiä.

Helsinki Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kommentoi syntynyttä sopimusta: ”Mambi on erittäin monipuolinen ja atleettinen pelaaja, joka kykenee pelaamaan montaa eri pelipaikkaa (1-3) ja myös puolustamaan niin pienempiä kuin isompia pelaajia. Vakuutuin entisestään hänen työmoraalistaan, kun puhuimme puhelimessa. Seagullsiin saapuu tervepäinen, työteliäs ja aktiivinen pelaaja.”

Kanadan ja Malin kansalaisuuden omaava pelaaja antoi kovat näytöt Romanian liigassa ansaiten vakuuttavat 24.3 pistettä, 7.6 levypalloa ja 4.1 syöttöä ottelua kohden kahdeksassa pelaamassaan ottelussa. Kansainvälisten seurajoukkueiden lisäksi 195-senttiseltä Diawaralta löytyy kokemusta myös Kanadan universiadi maajoukkueesta vuosilta 2017 ja 2019 yhteensä 13 ottelun verran. Vuoden 2017 kisoissa hän pääsi käymään myös Suomessa pelaamassa Suomen universiadi joukkuetta vastaan. 

Mambi Diawara odottaa jo innokkaana kauden alkua: ”Olen erittäin innoissani  ja kiitollinen päästessäni pelaamaan Helsinki Seagullsin mahtavaan organisaatioon, josta en ole kuullut kuin pelkkää posiitivista sanottavaa. Olen valmiina antamaan kaikkeni joukkueen eteen ja kamppailemaan mestaruudesta.”

Nuoren ammattilaisen palkintokaapista löytyy Kanadan yliopistomestaruus vuodelta 2018, jonka finaaliottelussa hän pääsi heittämään ottelun ratkaisukorin vain kaksi sekuntia ennen ottelun loppua. Samalla kaudella hänet valittiin myös yliopistosarjan parhaaksi pelaajaksi (Canada West Men’s Basketball Player of the Year 2018). 

Helsinki Seagullsin kokoonpano on syntyneen sopimuksen myötä 11 pelaajan vahvuinen: Max Besselink, Mambi Diawara (CAN-ML), Timo Heinonen, Shawn Huff, Antti Kanervo, Tuukka Kotti, Sakari Laakso, Wayne Martin (USA), Samuli Mäkelä, Sami Tahvanainen, Erik Waxlax.

Lähde: helsinkiseagulls.com


Takaisin edelliselle sivulle


Seagulls - 2020-2021 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020-2021

Ottelut kaudella 2020-2021

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNBA G-liigassa mestaruuden voittanut Tim Bond Seagullsiin

NBA G-liigassa mestaruuden voittanut Tim Bond Seagullsiin

Seagullsin ensimmäinen ulkomaalaiskiinnitys Korisliiga-kaudelle 2021-2022 on yhdysvaltalainen 1-3 paikkoja pelaava Tim Bond.

Lue lisää
Seagullsin takakenttä vahvistuu: Corban Collins saapuu Helsinkiin

Seagullsin takakenttä vahvistuu: Corban Collins saapuu Helsinkiin

Helsinki Seagulls on kiinnittänyt kokoonpanoonsa neljännen ulkomaalaisvahvistuksen 26-vuotiaan yhdysvaltalaisen Corban Collinsin siirtyessä Seagulls-miehistön vahvuuteen.

Lue lisää
Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Helsinki Seagulls on kiinnittänyt pelintekijän paikalle yhdysvaltalaisen Kendale McCullumin. 24-vuotias Wisconsin-Parksiden ja Lewisin yliopistojen kasvatti ihastutti taidoillaan Saksan kovatasoisessa ProA-liigassa heti ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan Paderbornin joukkueessa.

Lue lisää
Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Helsinki Seagulls on tehnyt kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 31-vuotiaan Antti Kanervon kanssa.

Lue lisää
Nicolas Meyer ToPoon

Nicolas Meyer ToPoon

Edelliskauden Hongassa pelannut 195 senttinen ranskalainen siirtyy tulevaksi kaudeksi ToPon miesten edustukseen.

Lue lisää
ToPolle kolme jatkosopimusta

ToPolle kolme jatkosopimusta

Elmo Uitto, Cristian Ahokas ja Kalle Koponen jatkavat Torpan Pojissa.

Lue lisää