Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Gimmat vahvistuu kahdella huippunimellä

Gimmat vahvistuu kahdella huippunimellä

Stadin Gimmojen eli Helsingin IFK:n Naisten kauden 2020-21 joukkue on nyt koossa. Toista kauttaan hiljattain uudistetussa Naisten Liigassa ja kaikkiaan yhdeksättä kautta Naisten pääsarjatasolla syyskuussa aloittava joukkue vahvistuu vielä kahdella huippuluokan pelaajalla, kun Tampereen Ilveksessä viime kaudet pelannut Anni Hietaharju, 22, ja Ranskan maajoukkueen hyökkääjä Clara Rozier, 22, liittyvät punaisten riveihin.

Vaasan Sportin kasvatti Hietaharju tunnetaan pelaajana siitä, että hän pystyy pitämään vastustajan hyökkääjät pois pahanteosta Gimmojen maalilta, mutta myös rakentamaan hyökkäyksiä.

– Uskon Annin parhaimpien pelivuosien olevan vielä edessä. Hänellä on jo hyvin liigakokemusta takana, lisäksi hän on määrätietoinen urheilija, joka on menestyksekkäästi onnistunut yhdistämään opiskelun tai työn sekä pelaamisen. Anni istuu joukkueeseemme erinomaisesti ja hänen mukanaan saamme myös yhden johtavan pelaajan kentälle ja koppiin lisää, Gimmojen päävalmentaja Saara Niemi kommentoi.

– Päädyin Gimmoihin muuttaessani töiden perässä pääkaupunkiseudulle. Joukkue on todella motivoitunut ja kunnianhimoinen. Uskon, että tuleva kausi on antoisa. Odotan todella innolla punaisen paidan päälle pukemista, Hietaharju fiilistelee.

Aiemmin julkaistujen Ranskan maajoukkuepelaajien Athena Locatellin ja Emmanuelle Passardin joukkuekaverina pelaava Rozier tulee lisäämään Gimmojen hyökkäysvoimaa entisestään.

– Sain erinomaisen kuvan Suomesta pelatessani täällä Naisten MM-kisoissa keväällä 2019. Suomi on kaunis maa ja Helsinki on hieno kiekkokaupunki, on todella hienoa päästä pelaamaan kovatasoiseen Naisten Liigaan. Odotan kaudelta paljon sekä seurajoukkueeni riveissä että maajoukkueen olympiakarsintoja ajatellen, hän kehuu.

– Clara on valmis ottamaan urallaan seuraavan askeleen muuttaessaan Suomeen ja tullessaan Naisten Liigaan. Meillä on hyviä kokemuksia ranskalaisista niin urheilijoina kuin ihmisinäkin, joten oli helppo ratkaisu vahvistaa joukkuetta vielä yhdellä ranskalaisella lisää. Niin Annilla kuin Clarallakin on jo hyvin kansainvälistä kokemusta ja rightin puolen pelaajina tuovat lisää mahdollisuuksia joukkuepeliimme. Haluamme auttaa Claraa ottamaan vielä isomman roolin Ranskan maajoukkueessa ja heitä odottavissa olympiakarsinnoissa, Niemi kertoo.

Niemi on innoissaan tavatessaan joukkueensa tänään omatoimisen harjoittelujakson jälkeen.
– Tässä on menty pitkä pätkä fysiikkaharjoittelu painopisteenä, nyt päästään jäälle ja varmasti otetaan siitä kaikki ilo irti. Lähdetään rauhassa rakentamaan uutta kautta ja nautitaan yhteisistä hetkistä joukkueena.

Stadin Gimmat aloittavat jääharjoittelun tänään maanantaina 27.7. ja Naisten Liiga käynnistyy 5. Syyskuuta. Avausottelussaan IFK kohtaa kotonaan kauden 18-19 hallitsevan mestarin Kiekko-Espoon.

Lähde: stadingimmat.fi


Takaisin edelliselle sivulle
Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää