Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jokereiden kotikaukalo kapenee 28 metriin

Jokereiden kotikaukalo kapenee 28 metriin

Kaudella 2020-21 Hartwall Arenassa pelataan 28 metriä leveässä kaukalossa. Otteluiden intensiteetti kasvaa, kun leveyssuunnassa tilaa lähtee pois kaksi metriä.

-Intensiteetti kasvaa huomattavasti, kun tila vähenee ja asiat tapahtuvat nopeammin. Pelaajien kohdalla pään pitää raksuttaa tehokkaasti ja jalkojen käydä. Sekä taidon että kamppailupelaamisen merkitys nousee olennaisesti. Aktiivisesti ja yhtenäisesti pelaavat joukkueet menestyvät pienemmässä tilassa, sanoo Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri

Hartwall Arenassa uusi kaukalo asennetaan keskelle kenttää eli etäisyys pitkien sivujen katsomoiden alariveihin kasvaa molemmilta puolilta yhdellä metrillä. Pituus pysyy ennallaan, joten päätykatsomot ovat edelleen kiinni laidassa.

Jokerit siirtyi vuonna 2011 ensimmäisenä eurooppalaisseurana turvakaukaloon, jossa laidat joustavat. Nyt asennettava uusi kaukalo menee turvallisuudessa jälleen askeleen eteenpäin. Esimerkiksi pelaaja-aitioihin tulee koko laidan matkalle joustavasta kumiaineksesta tehty reunapehmuste. Mallia on otettu NHL:stä, jossa ominaisuuden pakollisuus on kirjattu sääntöihin.

Päätypleksit ovat uudessa kaukalossa 60 senttimetriä korkeammat kuin aiemmassa, minkä tarkoituksena on vähentää pelikatkojen määrää. Lisäksi laidan ja pleksin välinen kulma on pienentynyt liki olemattomaksi, eikä reuna aiheuta niin suurta loukkaantumisriskiä kuin aiemmin.

Vaihtoaitioiden koko uudessa kaukalossa pienenee hieman ja tulee näin intiimimmäksi. Pelaajia on kuunneltu, sillä he ovat toivoneet vaihtopenkkien siirtyvän lähemmäs kaukalon reunaa, jolloin pelin seuraaminen helpottuu. Pelaajilla ja valmentajilla on pienemmästä aitiosta huolimatta riittävästi tilaa toimia.

KHL:ssä seurataan Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n mallia kaukaloiden kaventamisessa. IIHF päätti vuosi sitten MM-kisojen yhteydessä, että vuoden 2022 olympialaiset Pekingissä sekä vuosien 2022-25 miesten MM-kilpailut pelataan 26 metriä leveässä kaukalossa, jollainen on käytössä NHL:ssä. 

KHL:ssä moni joukkue siirtyi viime kaudeksi kapeampaan kaukaloon, joka oli leveydeltään joko 26 tai 28 metriä. Osa pelasi vastaavassa jo entuudestaan. Jokereiden tavoin 30 metrin levyisissä kaukaloissa pelanneet Lokomotiv, Salavat Julajev, Traktor ja Torpedo siirtyvät tulevaksi kaudeksi 28 metrin malliin. Dinamo Riika ja Kunlun Red Star pelaavat vielä tulevan kauden 30 metriä leveässä kaukalossa.

Uusi kaukalo on käytössä Hartwall Arenassa, kun tuleva KHL-kausi pyörähtää käyntiin.

Jokereiden tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Jokerit - logo

Jokerit - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JariKurri

Jari Kurri

18.5.1960 Helsinki
Tiedot


Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää