Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Savinainen ja Kontiola Jokereihin

Savinainen ja Kontiola Jokereihin

 

Jokerit ja Petri Kontiola ovat sopineet hyökkääjän pelaamisesta helsinkiläisseurassa kaudella 2019-20. KHL:n kaikkien aikojen tehokkain suomalaishyökkääjä palaa pelaamaan kotimaisen seurajoukkueen riveihin 12 vuoden tauon jälkeen.

-Kontiola on yksi parhaista suomalaisista keskushyökkääjistä ja hän saapuu Jokereihin äärimmäisen motivoituneena. Hän on erinomainen pelintekijä ja ylivoimapelaaja, jolta löytyy kokemusta KHL:n huipulta sekä maajoukkueesta arvoturnauksista. Olemme todella tyytyväisiä, että saamme hänet riveihimme tulevaksi kaudeksi, kertoo Jokereiden GM Jari Kurri. 

Kontiola, 34, on pelannut KHL:ssä kaudesta 2009-10 lähtien Metallurg Magnitogorskin, Traktor Tsheljabinskin ja viisi viime kautta läntisen konferenssin huippujoukkueisiin lukeutuvan Lokomotiv Jaroslavlin riveissä. Hän on 484 ottelun tehoillaan 109+197=306 sarjan kaikkien aikojen paras suomalainen pistemies ja koko KHL:n pörssissä sijalla 18.

Kontiola johti Traktorin hyökkäystä keväällä 2013 Gagarin Cupin finaaleissa asti ja voitti pudotuspelien pistepörssin tehoin 10+9=19. Kaudella 2016-17 hän ylsi läntisen konferenssin finaaleihin Lokomotivin paidassa. Kaikkiaan Kontiola on tehnyt KHL:n pudotuspeleissä 97 kamppailussa 20+33=53 pistettä.

Jokerit ja Veli-Matti Savinainen ovat sopineet hyökkääjän pelaamisesta helsinkiläisseurassa kahdella tulevalla kaudella. Savinainen on kuulunut viime vuosina Leijonien luottohyökkääjiin.

-Savinainen on rutinoitunut arvokisapelaaja, joka yltää kovissa paikoissa usein parhaimpaansa. Hän on jäällä taistelijaluonne, joka laittaa aina kaiken likoon ja on vahva maalinedustalla. Hän on esimerkillinen joukkuepelaaja ja saa varmasti myös fanit innostumaan tyylillään, kuvailee Jokereiden GM Jari Kurri.

Savinainen, 33, pelasi tämän kauden Kunlun Red Starin joukkueessa, jossa teki 37 runkosarjapelissä 9+9=18 pistettä. KHL:ssä hän on edustanut myös Torpedoa ja Jugraa ja tehnyt sarjassa 161 ottelussa 33+26=59 pistettä.

Maajoukkueessa Savinainen on esiintynyt kertaalleen olympialaisissa (2018) ja neljästi MM-kisoissa. Hyökkääjä oli saavuttamassa MM-hopeaa keväällä 2014. Hän on parhaillaan Leijonien matkassa Tshekissä Euro Hockey Tourin turnauksessa, jossa toimii joukkueen kapteenina.

SM-liigassa Savinainen on pelannut 409 ottelua tehoin 99+117=216. Hän on voittanut sarjan mestaruuden Ässissä (2013) sekä kahdesti Tapparassa (2016 ja 2017). Toistaiseksi viimeisellä SM-liigakaudellaan Savinainen voitti 30 osumallaan maalipörssin ja teki myös eniten voittomaaleja (8). Hänet valittiin lisäksi sarjan tähdistökentälliseen. 

Jokereiden tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Jokerit - logo

Jokerit - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


PetriKontiola

Petri Kontiola

4.10.1984 Tampere
Tiedot

Veli-MattiSavinainen

Veli-Matti Savinainen

5.1.1986 Espoo
Tiedot


Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää