Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jokerit tuhlaili ja hävisi

Jokerit koki tiistaina karvaan tappion vieraskaukalossa Admiral Vladivostokia vastaan maalein 1–4. Kotijoukkueen sankari oli 35 kiekkoa pysäyttänyt maalivahti Nikita Serebrjakov.

Läntisessä konferenssissa kolmantena majaileva Jokerit ja itäisen konferenssin jumbojoukkue Admiral Vladivostok iskivät yhteen toista kertaa tällä kaudella. Jokerit voitti Helsingissä alkukaudesta maalein 4–1.

Admiral ei ollut voittanut punakeltaisia koskaan KHL-historiassa varsinaisella peliajalla ennen tätä päivää. Kaikki putket kuitenkin katkeavat joskus.

Admiral nappasi kotikaukalossa erittäin hyvän puolustuspelin, tehokkaan viimeistelyn ja loistavan maalivahtipelin ansiosta täyden pistepotin.

Jokerit hallitsi ottelua mielin määrin ja loi useita laadukkaita maalipaikkoja, mutta viimeistely oli tervanjuontia. Helsinkiläisten olisi pitänyt ratkaista kamppailu jo kahden ensimmäisen erän aikana.

Helsinkiläiset saivat Vladivostokin vierailulle täydellisen alun, kun Jokerien tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen niittasi irtokiekon reppuun ajassa 3.24.

– Saimme otteluun hyvän startin ja hallitsimme peliä. Pelasimme 40 minuuttia hyvin, mutta sitten nostimme jalan kaasulta. Emme löytäneet kolmannessa erässä keinoja nousta takaa, Jokeri-hyökkääjä Nicklas Jensen kertoi taiston tauottua.

Tanskalaishyökkääjä kasvatti osumallaan pisteputkeaan jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

– Minulla oli paljon paikkoja tänään. Meidän kaikkien olisi pitänyt pelata paremmin. Yksi tehty maali ei kovin usein riitä jääkiekossa voittoon, pirteän ottelun pelannut Jensen tuumasi.

Viime aikoina pirteämmin pelannut Admiral käytti maalipaikkansa tehokkaasti hyödykseen ja kotijoukkueen itseluottamusta nosti tshekkihyökkääjä Vojtech Polakin toisen erän lopussa maalin edestä iskemä 1–1-tasoitus.

Kolmas erä oli Jokereiden kannalta murheellinen. Helsinkiläiset kontrolloivat kiekkoa, mutta aivan parhaille maalipaikoille oli hankala päästä. Admiral puolestaan kuittasi virheistä armotta ja isäntien tolppien välissä Nikita Serebrjakov oli erinomainen.

Vladivostokin kiekkoylpeys latoi päätöserässä kolme maalia: Admiralin paras pistemies Konstantin Glazachev iski ylivoimalla vanhanaikaisella voittomaaliksi jääneen 2–1-osuman, Sergei Konkov rankaisi vastahyökkäyksestä puolittaisesta läpiajosta Jokerien hakiessa vimmatusti tasoitusta ja Alexander Streltsov niittasi loppulukemat tyhjään rysään.

Jokerien kauden pisin vieraskiertue huipentuu torstaina Amur Habarovskin vieraana. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 11.30.

– Tämä on raskas vieraskiertue, eikä mitään saa ilmaiseksi. Meidän täytyy pelata ehjä ja hyvä 60-minuuttinen. Jos pelaamme vain kaksi erää hyvin, niin se ei vaan tässä sarjassa riitä, Jensen päätti.