Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Päätöserän kiri toi voiton Jokereille

Jokerit kaatoi jännittävien hetkien jälkeen sunnuntaina vieraskaukalossa Severstal Tsherepovetsin maalein 4–3. Helsinkiläisten sankariksi nousi voittomaalin loppuhetkillä viimeistellyt Jesse Joensuu.

Läntisessä konferenssissa kolmantena oleva Jokerit ja valmentajavaihdoksen myötä peliään parantanut Severstal Tsherepovets iskivät yhteen jo neljännen kerran tällä kaudella.

Severstal teki Jokereiden pelistä vaikeaa, mutta helsinkiläiset raapivat voiton väkisin. Jokerit nappasi neljännen päänahan Severstalista hurjalla päätöserän kirillä.

– Hieno voitto. Kymmenen minuuttia toisessa erässä pelasimme huonosti ja siinä tuli heikko hetki, jonka aikana meinasimme hävitä pelin, Jokeri-hyökkääjä Jesse Joensuu kertoi taiston tauottua.

Avauserä oli Jokereilta hallinnasta huolimatta tahmea, sillä Severstal rikkoi peliä kaikin keinoin.

– Jos kaveri heittää erän aikana 15 pitkää kiekkoa, niin ettet pääse edes karvaamaan, niin kyllähän se peliä syö. Joka kerta Severstalia vastaan on ollut sama juttu, mutta ehkä he vähän virkeämmin pelasivat verrattuna aiempiin, Joensuu tuumasi.

Toisessa erässä Jokerit avasi maalihanat kanadalaispuolustaja Alex Grantin tarkalla viivalaukauksella.

Severstal vastasi kolmesta seuraavasta osumasta helsinkiläisten nukahdettua. Puolustaja Ilja Khokhlov heilutti verkkoa kahdesti ja keskushyökkääjä Juri Trubatshjov kerran.

Jokerit sai 3–1-takaiskun jälkeen nopean kavennuksen, kun upeaa kautta pelaava Sakari Manninen pyssytti rannelaukauksellaan kiekon takanurkkaan.

Helsinkiläisten päävalmentaja Lauri Marjamäki tiivisti päätöserään peluutusta ja muovasi ketjuja uuteen uskoon. Jokerit ryhdistäytyi ja rynni loistavan päätöserän siivittämänä voittoon.

– Henkilökohtaisesti ketjumuutokset herättivät. Se oli hyvä veto valmennukselta, Joensuu kehui.

Vahvat pitkät hyökkäykset ja hallintajaksot tuottivat tulosta. Tehot 1+1 kerännyt jenkkitaituri Brian O´Neill iski komean suoran hyökkäyksen päätteeksi 3–3-tasoituksen John Normanin ja superlupaus Kristian Vesalaisen syötöistä.

Jokerien voittomaali syntyi reilu kolme minuuttia ennen loppua. Perjantaina Lokomotiv Jaroslavlia vastaan kaksi maalia paukuttanut jenkkilaituri Steve Moses tarjoili takatolpalle Jesse Joensuulle, joka puttasi limpun sisään ja ratkaisi pistepotin kohtalon.

– Tuntui erittäin makealta tehdä voittomaali. Tämä oli peli, joka pitikin voittaa, Joensuu tuumasi.

Jokerit keräsi kolmen ottelun vieraskiertueeltaan kaksi voittoa ja arvokkaat neljä pistettä. Ehjiä 60-minuuttisia nähtiin kuitenkin vain yksi.

– Kaksi voittoa kiertueelta on hyvä tulos. Jaroslavlissa pelasimme todella hyvin. Spartakia vastaan nukahdimme päätöserässä ja nyt oli myös vaikea jakso pelin sisällä. Kyllä meillä vielä parannettavaa on,  Joensuu sanoi.

Jokerien kausi jatkuu tiistaina kotikaukalossa, kun vastaan asettuu Juha Metsolan, Teemu Hartikaisen ja Joonas Kemppaisen edustama Salavat Julajev Ufa.