Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kurri ja Vuorinen vastaamaan Jokereiden urheilupuolesta

 

Kurri ja Vuorinen vastaamaan Jokereiden urheilupuolesta


Jokerit on valinnut Jari Kurrin ja Janne Vuorisen vastaamaan seuran urheilupuolesta. Kurri toimii jatkossa Jokereiden General Managerina ja Vuorinen pelaajakoordinaattorina. Kaksikko esiteltiin keskiviikon Liiga-ottelun yhteydessä yleisölle Hartwall-areenassa.

Kurrin tehtävä on johtaa Jokereiden urheilupuolta. Hän vastaa joukkueen rakennuksesta, pelaajahankinnoista ja sopimusneuvotteluista sekä työskentelee valmennuksen tukena. Lisäksi Kurri hoitaa seuran kansainvälisiä suhteita.

Vuorinen vastaa Jokereiden pelaajatarkkailusta, josta raportoi GM:lle. Hän avustaa General Manageria joukkueen rakentamisessa. Lisäksi pelaajakoordinaattorin vastuualueisiin kuuluu junioritoiminnan ja yhteistyöseurojen kanssa tehtävän toiminnan kehittäminen.

-Niistä vaihtoehdoista, joita meillä oli, katsoin tämän kaksikon olevan paras ratkaisu, Jokereiden puheenjohtaja Harry Harkimo sanoo.

-Jari Kurrilla on valtava kokemus jääkiekosta ja hän on toiminut lähes vuosikymmenen maajoukkueen General Managerina. Jari herättää luottamusta joukkueessa ja tuntee Euro Hockey Tourin maajoukkuepelaajat läpikotaisin; heidän luonteensa ja pelitaitonsa. Tämä on meille erittäin tärkeää, koska juuri näitä pelaajia tarvitsemme KHL:ssä. Lisäksi Jari on erittäin tunnettu ja pidetty Venäjällä, mikä lisää luottamusta organisaatioomme uusien haasteiden edessä.

-Janne Vuorinen taas taitaa pelaajatarkkailun, jota hän on tehnyt sadoissa otteluissa NHL:lle ja Bluesille usean vuoden ajan. Lisäksi hän tietää ja tuntee sopimusneuvottelujen maailman, koska on tehnyt urheilutoimenjohtajan työtä Espoossa. Hän pystyy siten myös tällä tavalla olemaan Kurrin tukena joukkueen rakentamisessa, Harkimo jatkaa.

Kurri, 53, on työskennellyt vuodesta 2002 lähtien maajoukkueessa eri tehtävissä. Hän toimi vuoteen 2006 asti Leijonien valmennustiimissä, minkä jälkeen otti vastaan General Managerin tehtävät, joita hoitaa tämän kauden loppuun saakka. Tehtävän puolipäiväisyys mahdollistaa sen, että Kurri voi aloittaa työskentelyn Jokereissa välittömästi.

Kurrin aikana maajoukkueen johtoportaassa Leijonat on voittanut MM-kultaa vuonna 2011 sekä saavuttanut olympiahopeaa 2006 ja -pronssia 2010. Maailmancupissa joukkue sijoittui toiseksi kesällä 2004, ja palkintokaappiin tuli myös MM-hopeaa 2007 ja -pronssia 2006 ja -08.

Jokereissa kaikki juniorivuotensa pelannut ja SM-liigauransa aloittanut Kurri edusti peliurallaan NHL:ssä Edmonton Oilersia, Los Angeles Kingsiä, New York Rangersia, Mighty Ducks of Anaheimia sekä Colorado Avalanchea. Kurri voitti Oilersin riveissä viisi Stanley Cupia ja teki 1251 runkosarjaottelussa 601+797=1398 tehopistettä, joilla hän on Jaromir Jagrin ja Teemu Selänteen jälkeen NHL:n kautta aikain kolmanneksi tehokkain eurooppalaispelaaja. Jokereissa Kurri voitti Euroopan mestaruuden NHL:n työsulun aikana kaudella 1994-95 ja maajoukkueessa MM-hopeaa 1994 sekä olympiapronssia 1998.

Vuorinen, 30, on työskennellyt pelaajatarkkailun parissa NHL Central Scoutingin palveluksessa jo vuodesta 2005 lähtien. Central Scouting työskentelee NHL:lle sekä liigan kaikille 30 seuralle tasapuolisesti tarjoten arvioita varausikäisistä pelaajista. Vuorinen siirtyi Central Scoutingin Euroopan pääpelaajatarkkailijaksi peliuransa päättymisen jälkeen vuonna 2007. Hän jatkaa tehtävässä edelleen jokeripestin ohella.

Vuonna 2009 Vuorinen nimitettiin Espoo Bluesin pelaajakoordinaattoriksi ja kaksi vuotta myöhemmin seuran urheilutoimenjohtajaksi. Tänä aikana Blues ylsi seurahistoriansa parhaaseen saavutukseen ottamalla hopeaa kauden 2010-11 päätteeksi. Lisäksi Blues on voittanut Aaro Kivilinnan nimeä kantavan parhaan seuran muistopalkinnon kolmena viime kautena.

Peliurallaan Vuorinen edusti hetken aikaa myös Jokereita, sillä hän pelasi kauden seuran B-nuorissa ja hetken myös A-nuorten joukkueessa. Vuorinen on suorittanut ammattivalmennuksen Bachelor-tutkinnon sekä urheilujohtamisen Masters-tutkinnon Vierumäellä.

Jokerit järjestää torstaina lehdistötilaisuuden, jossa kuullaan sekä Kurrin että Vuorisen suunnitelmat ja tavoitteet seurassa tuleville vuosille.

Jokereiden tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Jokerit - logo

Jokerit - 2013-2014 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2013-2014

Ottelut kaudella 2013-2014

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JariKurri

Jari Kurri

18.5.1960 Helsinki
Tiedot


Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää