Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Voitto kärkiottelusta toi toivotun lohkovoiton

Miesten edustusjoukkue voitti 1. divisioonan länsilohkon viimeisessä ottelussa Blue Foxin vieraskentällä ja joukkue varmisti näin lohkovoiton myötä pääsyn karsimaan suorasta noususta Salibandyliigaan. Pelin ensimmäisessä erässä ottelun panos näkyi hermoiluna kentällä, mutta edustus nosti tasoaan läpi ottelun eikä antanut viimeisessä erässä maaliakaan kotijoukkueelle. Loppunumerot kirjattiin 5-9 (2-2,3-6,0-1) miehille ja pelit jatkuvat liigakarsinnoissa NST:tä vastaan.

Otteluun oli saapunut ennätysmäärä katsojia, kun Tähtihalliin oli ahtautunut peräti 647 ihmistä. Hallissa oli huikea tunnelma.

BLUE FOX – M-TEAM 5-9 (2-2,3-6,0-1)

Jännitys näkyy ottelun alussa miesten otteissa ja luokattomia syöttöjä nähdään niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä. Ensimmäinen kymppi mennään jokseenkin rauhallisissa merkeissä, mutta ajassa 12.42 kotijoukkueella on sisäänlyönti omasta puolustuskulmasta, josta pallo pelataan pitkänä miesten puolelle. Puolustus häviää 1vs1 kamppailun ja kotijoukkue tuulettaa ottelun avausosumaa. Seuraavassa vaihdossa miesten peli on todella sekaisin ja hyökkäyspään pallonmenetyksen jälkeen Lesch antautuu toistamiseen. Tilanne 2-0 ajassa 13.02.

Miesten avausosuma nähdään ajassa 16.32, kun Heino toimittaa pallon kotijoukkueen maalille ja Jousi iskee irtopalloon vasemmalta. Kaksi ja puoliminuuttia myöhemmin tällä kaudella erittäin niukasti laukonut Heltimoinen onnistuu tärkeään paikkaan, kun laukaus Aron syötöstä uppoaa yläkulmaan. Ensimmäiselle erätauolle mennään 2-2 tasatilanteessa.

Kotijoukkue aloittaa maalinteon ensimmäisenä myös toisessa erässä. Sisäänlyönnistä hyökkäyspään kulmasta pallo pelataan alaspäin, josta lähtee laukaus suoraan syötöstä eikä puolustus ehdi peitolle. Tilanne 3-2 ajassa 21.22. Miehet pääsevät kokeilemaan ensimmäisenä ylivoimamiehitystä, mutta erikoistilanne päättyy tuloksetta. Jäähyn päättyessä miehet joutuvat rikkomaan rankkarin arvoisesti, mutta kotijoukkueen pelaaja laukoo pallon ohi maalista. Miehet selvittävät myös alivoiman ilman takaiskuja ja nyt on kotijoukkueen vuoro rikkoa jäähyn arvoisesti. Ylivoimalla Reunamäki taituroi 3-3 tasoituksen aivan maalin edestä.

Tasan ottelun puolivälissä Lundströmin nuhapyssy laulaa ja pallo löytää sopivan raon päätyen oikeaan alakulmaan. Miehet siirtyvät Lundströmin kauden kuudennella täysosumalla ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. Pian kotijoukkueelle tarjotaan mahdollisuus tasoitukseen toisella rangaistuslaukauksella. Lesch esittää huipputorjunnan ja tilanteena pysyy 3-4 ja miehet joutuvat alivoimalle. Kotijoukkue tasoittaa ylivoimalla, mutta Itkonen siirtää miehet melkein heti jälleen johtoon. Blue Fox onnistuu tasoittamaan vielä kertaalleen, mutta tämän jälkeen maaleista vastaa ainoastaan edustus.

Toisen erän lopussa maalinteossa onnistuvat nuoret pelaajat, kun ensin Mäkinen siirtää lukemiksi 5-6, jonka jälkeen Sjöblom ja Heino kasvattavat maaleillaan johdoksi jo 5-8 toiselle erätauolle mentäessä.

Kolmannessa erässä miehet pystyvät pitämään kotijoukkueen kurissa eikä todellista loppurynnistystä nähdä missään vaiheessa. Lesch ottaa muutaman hyvin kopin ja joukkue puolustaa omaa maalia hyvällä asenteella. Erän ainoan maalin viimeistelee Reunamäki rankkarista. Loppunumerot 5-9 ja edustuksella on aikaa tuulettaa voittoa jo muutama sekunti ennen päätössummeria.

Huomionarvoista on, että yhdeksästä maalista kahdeksan merkittiin eri pelaajille. Materiaalin laajuus oli yksi ratkaiseva tekijä tänään.

Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Mikko Laurikainen kertoo joukkueen valmistautuneen sunnuntain peliin koko viikon ajan. Joukkue saavutti ensimmäisen tavoitteensa, kun lohkovoitto varmistui ja Laurikainen on erityisen tyytyväinen, että joukkue pystyi kypsään peliin runsaslukuisen yleisön edessä.

-Lohkovoitto oli tavoitteena ja se saatiin. Ihan huikea peli, älyttömästi yleisöä ja fiilistä hallissa. Paras yleisö, mitä tänä vuonna on ollut, kehuu Laurikainen.

-Pelillisesti eka erä jännitettiin, tokassa erässä parannettiin ja kolmas oli jo fiksua pelaamista johtoasemassa. Uskon, että suurin yksittäinen ero oli tänään maalivahtipelissä.

Valmistautuminen viikolla meni nappiin.

-Onnistuttiin siinä mihin koko viikko pyrittiin ja kaikki meni, kuten pitikin. Viikolla oli fyysisesti kevyitä harjoituksia ja lauantain pelissä sitten avattiin paikkoja ja se toimi viikon fyysisenä harjoituksena.

-Valmennus oli laatinut melkoisen tietopaketin Blue Foxista ja joukkue sisäisti hyvin sen kaiken tiedon, mitä saivat vastustajasta. Omaa peliä muokattiin vastustajan mukaan.

Joukkue aloittaa liigakarsinnat tulevana viikonloppuna.

-Varmasti divarin parhaat jengit kohtaavat karsinnassa suorasta noususta. Paras viidestä on niin pitkä sarja, että kiistatta divarin paras jengi nousee salibandyliigaan, ennakoi Laurikainen.

Vakava loukkaantuminen Vaasassa, Michael Grönlund loppukauden sivussa

Lauantaina pelatussa vierasottelussa Woodcuttersia vastaan Grönlund törmäsi hyökkäyspäässä maalikehikkoon satuttaen keskivartalonsa tilanteessa. Grönlund pystyi kuitenkin jatkamaan ottelun loppuun saakka, mutta illalla hotellissa Grönlundin tila heikkeni. Mies vietiin ambulanssilla ensin Pietarsaaren sairaalaan ja sieltä Vaasaan leikattavaksi. Kävi ilmi, että törmäyksessä Grönlundin perna oli revennyt ja se poistettiin leikkauksessa. Grönlund oli vielä sunnuntaina teho-osastolla Vaasassa, mutta on paranemaan päin.

Grönlundin onnettomuus vaikutti joukkueen valmistautumiseen, sillä illalla hotellissa joukkuetoverit saivat seurata vierestä, kun kaveri vietiin ambulanssilla sairaalaan.

-Lähtökohdat peliin olivat joukkueen kannalta hankalat Miken tilanteesta johtuen, mutta ottelun ajaksi pystyttiin keskittymään olennaiseen. Mikä parasta, pelin jälkeen saimme kuulla viimeisimmät tiedot Vaasasta ja kaikki näyttää tällä hetkellä hyvältä, kertoo Laurikainen otteluun valmistautumisesta.

Grönlund pelasi kaudella 19 ottelua, joissa tehoja kertyi 32+11. Vastaavaan operaatioon on joutunut muitakin urheilijoita, lue lisää tästä.

Miesten edustusjoukkue aloittaa liigakarsinnat kotiottelulla lauantaina 5.3. kello 18.30. Tervetuloa!