Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

5-3 voitolla hyvät asetelmat runkosarjan viimeiselle kierrokselle

Miesten edustusjoukkue pelasi runkosarjan viimeisen kotiottelunsa perjantaina, kun LoSB oli saapunut joukkueiden kauden toiseen kohtaamiseen Rusalle. Runsaasti maalipaikkoja ensimmäisessä erässä tuhlannut edustus päästi vieraat toisen erän kahdella maalilla peliin mukaan, mutta lopulta voittomaalin kirjautti tililleen jälleen Michael Grönlund ja edustus nappasi kaksi sarjapistettä lukemin 5-3.

M-TEAM – LOSB 5-3 (3-0,0-2,2-1)

Miehet luovat maalipaikkoja ensimmäisistä vaihdoista lähtien ja alun paras tilanne syntyy reilun kahden minuutin jälkeen, kun Grönlund pelaa pallon maalin editse, mutta Reunamäki laukoo niukasti ohi maalista. Miehet jatkavat hyviä otteita alivoimalla ja selvittävät Laukkalan väärästä etäisyydestä tulleen kahden minuutin rangaistuksen. Ottelun avausosuma nähdään ajassa 6.48, kun puolustaja Jami Sjöblom laukoo miehet 1-0 johtoon uran ensimmäisellä divarimaalillaan.

Myös seuraava kakkonen vihelletään miehille, kun Puranen passitetaan kahden minuutin istunnolle. Alivoima toimii jälleen, eikä Losb saa tasoitettua ottelua. Erän puolivälin jälkeen kakkoskenttä pyörittää peliä vauhdikkaasti vieraiden päädyssä ja valkopaidat joutuvat rikkomaan toistuvasti. Losb onnistuu kuitenkin pitämään miehet pois vaarallisimmilta maalipaikoilta eikä tulosta saada aikaiseksi ylivoimalla. Kolme minuuttia ennen erätaukoa Reunamäki saa Lundströmiltä syötön parhaaseen sektoriin ja siirtää miehet 2-0 johtoon kauden 20. täysosumallaan. Vielä ennen erätaukoa Grönlund onnistuu siirretyn rangaistuksen aikana ja erätauolle päästään 3-0 johdossa.

Vierasjoukkue tulee toiseen erään vauhdikkaammin ja saa vyörytettyä peliä miesten puolustuspäätyyn. Viimeistely on kuitenkin heikkoa ja miesten 3-0 johto pitää. Toisen erän ensimmäinen tilastomerkintä tulee vasta ajassa 30.53, kun Jousi ottaa miehille jo kolmannen jäähyn. Heti alivoiman alkuun Laukkala pääsee puolittaiseen läpiajoon, mutta ei tulosta. Erikoistilanne päättyy maaleitta, mutta pian jäähyaitioon marssii Puranen jo toistamiseen ottelussa ja neljännellä ylivoimalla myös Losb avaa maalitilinsä. Tilanne 3-1 ajassa 36.36. Sama linja pitää ja jo vajaa minuutti Losbin kavennuksesta on Reunamäki jäähypenkillä. Nyt edustuksen alivoima ei ole riittävän aktiivinen ja vieraat kuittaavat vajaassa puolessa minuutissa 3-2 kavennuksen taululle. Enempää maaleja ei toisessa erässä nähdä, vaikka edustuskin pääsee vielä kertaalleen ylivoimalle.

Kolmas erä alkaa miesten ylivoimalla ja pallo kilahtaa rautoihin, mutta kimpoaa takaisin kentälle. Kun reilu viisi minuuttia on kolmatta erää takana, ottaa Losb turhan hyökkäyspään jäähyn ja miehet pääsevät jälleen ylivoimalle. Erikoistilanne ehtii vanheta 19 sekuntia, kun Itkonen löytää hyvällä syötöllä takatolpalle nousseen Grönlundin, joka iskee tilanteeksi 4-2. Vajaassa kahdessa minuutissa vieraat kaventavat, mutta tämän lähemmäksi Losb ei enää pääse. Molemmat joukkueet käyttävät aikalisänsä ja lopussa vieraiden hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia, laukoo Reunamäki pallon tyhjään maaliin ja loppunumerot ovat 5-3 miehille.

Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Mikko Laurikainen korosti ottelun jälkeen sarjapisteiden tärkeyden, sillä voitolla joukkue varmisti, että runkosarjan viimeisessä ottelussa taistellaan lohkovoitosta. Pelillisesti ensimmäisen erän jälkeen oli havaittavissa taantumaa, mutta voitto ei päävalmentajan mukaan ollut missään vaiheessa uhattuna.

-Saatiin hyvä lähtö peliin ja ensimmäinen erä oli aika yhtä maalia. Paremmalla viimeistelyllä oltaisiin voitu naulata koko peli jo ekaan erään. Ne asiat, mitä viikolla treenattiin, toimi ensimmäisessä erässä kuten toivoinkin.

-Parannettavaakin jäi. Erikoistilanteista esimerkiksi viidellä kolmea vastaan on sellainen, että silloin pitää onnistua joka kerta. Paremmalla prosentilla pitää siis viimeistellä, koska maalintekokilpailuja nämä pelit ovat.

Miesten edustusjoukkue pelaa runkosarjan kaksi viimeistä ottelua vieraissa:

Lauantaina 26.2. kello 17.00 Woodcutters - M-Team

Sunnuntaina 27.2. kello 17.00 Blue Fox - M-Team

Edustusjoukkue on jo varmistanut paikan liigakarsinnoissa ja runkosarjan viimeisessä ottelussa ratkeaa lähteekö joukkue karsintoihin lohkon 1. vai 2. sijalta. Liigakarsintojen ensimmäisen vaiheen aikataulu on seuraava (paras viidestä)

La 5.3, su 6.3. ja ke 9.3. sekä tarvittaessa la 12.3. ja su 13.3.