Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FCV laittoi edustuksen tiukille, kauden ensimmäinen tasuri

Kevätkausi alkoi miesten edustusjoukkueelta vaisulla esityksellä. Vaajakoskelta Rusalle saapunut FCV otti johtoaseman ottelussa kerta toisensa jälkeen, mutta edustus sai taistelua yhden pisteen Riku Reunamäen tasoitettua viimeisen kerran 10 sekuntia ennen päätössummeria. Loppunumerot 7-7 kertovat omaa kieltä siitä, että joukkueen normaalisti esittämä huolellinen puolustuspelaaminen ei tänään toteutunut. Seuraava mahdollisuus otteiden parantamiseen on perjantaina, kun kotiluolaan saapuu PSS Porvoosta.

M-TEAM – FCV 7-7 (2-2,2-3,3-2,0-0)

Ottelun ensimmäinen kymppi pelataan ilman tilastomerkintöjä. Erän puolivälin jälkeen Aro laukoo, mutta laukaus jää peittoon ja FCV kääntää nopeaan vastahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Pallo oikealta sisään miesten puolustusalueelle ja tarkka laukaus ohi miesten maalia vartioineen Leschin. Kolme minuuttia myöhemmin Aro kiskaisee Erosen poikkisyötöstä miesten kevätkauden ensimmäisen osuman tasoittaen tilanteeksi 1-1. Seuraavassa vaihdossa Åsten ottaa jäähyn keskialueella ja vieraat pääsevät ylivoimalle. Vierasjoukkue näyttää mallia nopeasta pallonsiirtelystä ja 10 sekunnin jälkeen pallo pelataan kulmasta takatolpalle nousseelle pelaajalle, joka laukoo vieraat jälleen johtoon. Miehet tasoittavat vielä ennen ensimmäistä erätaukoa, kun Lundström syöttää tarkasti Huuskolle, joka laukoo tilanteeksi 2-2 kauden viidennellä osumallaan.

FCV toisessa erässä terävämpi

Vierasjoukkue aloittaa toisen erän hyvällä asenteella ja ottelun puolivälissä taululla komeilee punapaitojen 4-2 johtolukemat. Grönlund kaventaa maalin edestä, mutta jo parin minuutin päästä FCV onnistuu jälleen ja ero pysyy kahdessa maalissa. Tilanne 5-3 vieraille. Toisen erän lopussa vierasjoukkue saa kahdenminuutin rangaistuksen jatkuvasta väärästä pelitavasta. Ylivoimalla Mäkinen syöttää ja Jousi viimeistelee tärkeän 5-4 kavennuksen ennen toista erätaukoa.

Tiukille menee viimeisen tasoituksen kanssa

Kolmannen erän kolmannella minuutilla Huusko syöttää Reunamäen vauhtiin ja matala laukaus oikealta tasoittaa tilanteeksi 5-5. FCV puolustaa hyvin ja tuntuu, että laukauksen edessä on aina punapaita. Viisi hienoa maalia ottelussa viimeistellyt vierasjoukkue saa myös yhden onnenkantamoisen, kun ajassa 52.19 pallo laskeutuu takayläkulmaan eikä Leschillä ole mitään torjuntamahdollisuuksia liikkuvan maskin takaa. Miehet tulevat kuitenkin jälleen tasoihin, kun Aro tekee illan toisen maalinsa Erosen syötöstä. Tilanne 6-6 ajassa 55.45.

Illan teeman mukaisesti FCV iskee vielä kertaalleen johtoon ja nyt jo maukkaaseen paikkaan, ajassa 58.48 tilanne 7-6. Miehet ottavat aikalisän ja kun pallo saadaan omille, siirrytään pelaamaan kuudella viittä vastaan. Pallo kiertää rauhassa pelaajalta toiselle, kunnes Itkonen löytää sopivan raon ja syöttää Reunamäelle, joka laukoo 7-7 tasoituksen kymmenen sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppumista. Edessä viiden minuutin jatkoaika.

Mitä paikkoja jatkoajalla!

Jatkoaikaa pelataan lähes yhteen päätyyn, kun miehet pyörittävät peliä kunnolla ensimmäisen kerran ottelussa. FCV:n maalivahti ehtii joka pallon eteen eikä ratkaisua saada aikaiseksi. Kun jatkoaikaa on jäljellä noin 30 sekuntia tarjoaa kotijoukkue vieraille mahdollisuuden täyteen pistepottiin, mutta vieraskoreana FCV ei tästä 3vs0 tilanteesta tee kuitenkaan maalia. Ottelu päättyy 7-7 tasatilanteeseen ja molemmille joukkueille yksi sarjapiste.

Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Mikko Laurikainen oli pettynyt joukkueen ponnettomaan esitykseen. Peli oli joukkueelle tuskaista ja vaikeaa eikä helpotusta löytynyt koko 65 minuutin aikana.

-Asennoituminen peliin oli hyvä, mutta tänään tehtiin kuitenkin ottelusta itselle erittäin vaikea. Tekemisessä näkyi todellista tuskaa läpi ottelun.

-Ensimmäinen erä oli meiltä paras, mutta varsinkin toisessa erässä pitkien hyökkäysten jälkeen kotiin tuleminen oli huolimatonta. Kentältä puuttui puhe, jolloin kaveri pääse aika helpolla vastahyökkäyksiin.

-Pelin rakenne oli tänään väärä. Ei löytynyt keskeltä äijää, vaan pyörittiin pelin ulkopuolella. Huomisessa ottelupalaverissa näytetään varmaan muutama pysäytyskuva nauhalta, kuinka siellä pelin ulkopuolella oli turvallista olla. Kokoonpanomuutoksia on luvassa huomiselle, sillä laajalla materiaalilla ollaan liikkeellä.

-Jos ei johdeta ottelussa kertaakaan ja saadaan yksi piste, niin pitää siihen pisteeseen olla tyytyväinen, päättää Laurikainen.

Edustuksen pelit jatkuvat jo perjantaina, kun Rusalle saapuu PSS Porvoosta.