Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lööv upotti Dinamo Riian jatkoaikatrillerissä

Jokerit kukisti lauantaina kotikaukalossa Dinamo Riian maalein 3–2 jatkoajan jälkeen. Helsinkiläisten sankariksi nousi voittomaalin iskenyt ruotsalaispuolustaja Viktor Lööv.

Läntisen konferenssin kolmannelta sijalta joulun viettoon lähtevä Jokerit ja pudotuspelipaikasta taisteleva Dinamo Riika iskivät yhteen kolmatta kertaa tällä kaudella. Aikaisemmat kohtaamiset olivat päättyneet kotijoukkueiden voittoihin ja sama trendi jatkui.

Hartwall Arenalla nähtiin kuuma ja kiihkeä kiekkopeli, jossa kumpikaan joukkue ei saanut mitään ilmaiseksi.

– Heti ensimmäisestä erästä ja vaihdoista saakka oli selvää, että tästä tulee kamppailuilta. Aloitimme pelin hyvin ja pääsääntöisesti pelasimme hyvin, mutta välillä pelin sisällä oli nihkeämpää. Ansaittiin kuitenkin voitto, Jokeri-hyökkääjä Max Wärn kertoi.

Jokereille kyseessä oli jo viikon neljäs ottelu. Molemmilla joukkueilla oli allaan isot voitot: helsinkiläiset katkaisivat kolmen ottelun tappioputkensa kukistamalla sarjakärki Moskovan TsSKA:n torstaina 4–1 ja Dinamo Riika punnersi ruotsalaishyökkääjä Linus Videllin hattutempulla 3–2-jatkoaikavoittoon Pietarin SKA:ta vastaan.

Jokerit ei päässyt kotiyleisön edessä parhaimpaansa, mutta punnersi arvokkaat kaksi pistettä plakkariin.

Avauserässä sattui ja tapahtui. Jo toisella peliminuutilla Jokerien tanskalaisjärkäle Oliver Lauridsen ja Dinamo Riian kanadalaisnikkari Colton Gillies ottivat mittaa toisistaan nyrkein.

– Olli (Lauridsen) näytti, että on isäntä talossa ja toi meille energiaa. Kamppailtiin heti alusta saakka hyvin. Varmasti jonkun verran kova ottelutahti näkyi, mutta pysyimme kiekolla ja pidimme hyvin jalan liikkeellä, Wärn tuumasi.

Jokerit onnistui avauserässä yllättämään Dinamo-vahti Timur Biljalovin kertaalleen, kun Jesse Joensuu löi maalin edestä Nicklas Jensenin loistavasta syötöstä kiekon maaliin. Vierailijoiden päävalmentaja Girts Ankipans haastoi tilanteen paitsiona ja maali hylättiin.

Jokerit määräsi avauserän alussa tahdin, mutta Dinamo Riika pääsi ylivoiman kautta peliin paremmin mukaan ja rikkoi ensimmäisenä myös kuparisen. Juuri Jokerien kanadalaispuolustaja Alex Grantin rangaistuksen päätyttyä Dinamon tähtihyökkääjä Linus Videll ajoi kulmauksesta keskustaan ja napautti tarkalla rannekudilla vieraat johtoon.

Toisessa erässä Jokerit petrasi peliään ja hallitsi kamppailua. Dinamo Riika roikkui lähinnä Biljalovin haamupelastusten ansiosta pistetaistelussa mukana.

Toinen 20-minuuttinen tarjosi kolme maalia. Jokerit tasoitti heti erän alussa ylivoimalla, kun helsinkiläisten paras pistemies Brian O´Neill ohjasi taidokkaasti Alex Grantin viivalaukauksen ilmasta sisään. Kakkossyötön osumaan kirjautti kokoonpanoon paluun tehnyt Jokeri-kippari Sami Lepistö.

Dinamo Riika osoitti myös vaarallisuutensa ylivoimalla, kun ajassa 34.27 Suomessa kiekko-oppeja nuorena kerännyt Lauris Darzins iski irtokiekon maalin edestä takanurkkaan.

– Tietenkin olisimme voineet olla tänään omissa maalipaikoissamme tehokkaampia. Nyt annoimme vastustajalle vähän turhan helposti maalit ja teimme pelistä itsellemme vaikeamman, Wärn niputti.

Jokerit pyöritti peliä toisen erän lopussa mallikkaasti ja vahva hallintajakso toi myös lopulta palkinnon. Upeaa kautta pelaava Sakari Manninen ehti hukata välissä läpiajon ja O´Neill oli lähellä iskeä jo ottelun toisen osumansa.

Maanantaina Avangard Omskin vieraana kahdesti osunut Max Wärn ei tilaisuuttaan jättänyt käyttämättä, vaan toi Jokerit tasoihin. Aikuisten maajoukkuedebyyttinsä viikko sitten tehnyt Henri Ikonen tarjoili maagisen millintarkan poikittaissyötön takatolpalle, josta härkämäinen voimalaituri puttasi laatan pussiin.

– Niemen ja Ikosen kanssa olemme pelanneet hyvin ketjuna. Oma peli on myös parantunut koko ajan. Ikoselta loistava syöttö siihen maaliin, eikä minun tarvinnut kuin laittaa karkki pussiin, tällä viikolla kolme maalia neljään otteluun viimeistellyt Wärn kehui.

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty. Jokerit oli kuskin paikalla pelillisesti, mutta latvialaisvastustajalla oli kuitenkin myös omat maalipaikkansa. Muun muassa Latvian maajoukkuehyökkääjä Gints Meija oli kertaalleen läpiajossa, mutta Ryan Zapolski oli tolppien välissä tärkeillä hetkillä mies paikallaan.

Ratkaisu lisäpisteen kohtalolle saatiin lopulta jatkoajalla. Jokerien ruotsalaispuolustaja Viktor Lööv pyssytti kiekon takanurkkaan Sakari Mannisen tarjoilusta ja räjäytti samalla kotiyleisön.

Jokerit jatkaa kauttaan keskiviikkona 26. joulukuuta kotiottelulla suomalaispuolustajien Juuso Hietasen ja Miika Koiviston edustamaa Dynamo Moskovaa vastaan.