Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jalvanti vahvistamaan Jokereiden puolustusta

Jalvanti vahvistamaan Jokereiden puolustusta

 

Kaksi vuotta SHL-kiekkoa Ruotsissa vei Joonas Jalvantia eteenpäin pelaajana. Puolustaja haluaa yhä kehittyä ja samalla auttaa Jokereita menestykseen KHL:ssä.

Kaudet Örebrossa olivat Jalvannille ensimmäiset muualla kuin Suomessa. Kaukalon ulkopuolella sopeutuminen uuteen kaupunkiin ja organisaatioon sujuivat kivuttomasti. Jalvanti kiittelee aikaansa ruotsalaisseurassa myös pelillisesti, sillä SHL auttoi häntä pääsemään uudelle tasolle pelaajana.

-Viihdyin siellä tosi hyvin ja otin steppejä eteenpäin. Jäi positiivinen kuva, kun vielä pääsi sitä kautta maajoukkueympyröihinkin, Jalvanti kertoi ja tarkensi niitä osa-alueita, joissa meni eniten eteenpäin.

-SHL:ssä peli on vauhdikasta ja luisteluvoittoista. Tietyllä tapaa kokonaispaketti parani. Rooli joukkueessa oli aika puolustava, sillä pelasin paljon alivoimaa ja täysin kentällisin. Kokonaisuutena menin vähän kaikilla osa-alueilla eteenpäin, mutta etenkin puolustuspeli parani.

Jalvanti ehti pelata Suomessa kotikaupunkinsa Lahden Pelicansissa sekä Espoossa Bluesissa miltei 400 SM-liigaottelua ennen siirtymistä Ruotsiin. Puolustaja oli iloinen, että pystyi myös uudessa sarjassa lunastamaan paikkansa joukkueen luottopelaajana.

-Varsinkin tällä toisella kaudella vastuuta tuli vielä enemmän ja sai pelata tasaisesti joka pelissä. Rooli oli iso, pääsin pelaamaan otteluiden loppuhetkillä ja tunsin, että valmentajat luottivat minuun. 

Hyvät otteet noteerattiin myös Leijonien johdossa, kun GM Jere Lehtinen ja päävalmentaja Kari Jalonen päättivät kutsua 28-vuotiaan puolustajan maajoukkueeseen joulukuussa Moskovaan. Pelejä on kertynyt tämän jälkeen myös helmikuun EHT-otteluissa sekä käynnissä olevassa MM-leirityksessä.

Jalvanti ei tässä vaiheessa hekumoi mahdollisella MM-paikalla, vaan antaa tekojen puhua puolestaan. Hän korostaa, että pelaaja voi vaikuttaa ainoastaan omiin suorituksiinsa kaukalossa.

-Jo kutsu tänne tietysti kertoi itselleni siitä, että olen tehnyt jotain oikein. Yritetään niitä samoja asioita saada näkyviin jäällä ja tehdään parhaansa päivittäin. Mennään päivä ja viikko kerrallaan, Jalvanti sanoi maajoukkueen valmistautuessa loppuviikon peleihin Norjassa.

Jokereiden paidan puolustaja pukee päälleen heinäkuussa, kun harjoitusleiri uudelle kaudelle pyörähtää käyntiin Helsingissä. Nälkää kokonaisvaltaisella ja luotettavalla pakilla riittää, mutta hän tietää myös kilpailun kovenevan. Omat kyvyt laitetaan toden teolla puntariin.

-Kovat ovat odotukset. Hieno uusi haaste omalle uralle ja steppi eteenpäin. Uusi sarja ja pääsee tosi tasokkaaseen organisaatioon. Paljon hyvää olen kuullut Jokereista ja, kuinka kaikki asiat hoidetaan viimeisen päälle. Mielenkiinnolla odotan sitä aikaa, hän mietti.

-Ensimmäinen tavoite on vakiinnuttaa paikka joukkueessa, ja vielä olen myös suhteellisen nuori pelaaja, joten olisi tärkeää pystyä kehittämään omaa peliä myös Jokereissa. Paljon hommia pitää tehdä, että nämä tavoitteet toteutuisivat. Pyritään omalla panoksella auttamaan Jokereita voittamaan, puolustaja päätti.

Jokereiden tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Jokerit - logo

Jokerit - 2015-2016 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2015-2016

Ottelut kaudella 2015-2016

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää