Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Zapolski kahden vuoden sopimukseen Jokereiden kanssa

Zapolski kahden vuoden sopimukseen Jokereiden kanssa

 

Maalivahti Ryan Zapolski siirtyy Jokereihin kauteen 2017-18 asti ulottuvalla sopimuksella. Amerikkalainen on kuulunut viime vuosina SM-liigan parhaimpiin maalivahteihin.

Zapolskille, 29, mennyt kausi oli kolmas Lukon maalilla ja SM-liigassa. Runkosarjassa hän torjui 23 voittoa, joka oli liigassa toiseksi eniten. Päästettyjen maalien keskiarvo 1,95 oli sarjan kolmanneksi ja torjuntaprosentti 92,70 toiseksi paras.

Zapolski torjui päättyneellä kaudella kymmenen nollapeliä, joka oli SM-liigan kärkinoteeraus ja samalla Lukon seuraennätys. Amerikkalaisen kokonaissaldo nollapeleissä Lukossa nousi 24:een, joka on sekä SM-liigan ulkomaalaisvahtien että Lukon seuraennätys.

Zapolski kantoi Lukossa kaikilla kausillaan runsaasti vastuuta ja rikkoi 3000 pelatun minuutin rajan jokaisena vuotena. Ensimmäisellä kaudellaan 2013-14 amerikkalainen torjui 30 voittoa, joka oli SM-liigan ykköslukema. Tuolloin Zapolski ja Lukko voittivat pronssia. Kahden viime kauden aikana Zapolski on esiintynyt myös Yhdysvaltain maajoukkueessa Deutschland Cupissa.

-Zapolski on kolmen viime kauden aikana ollut kiistatta yksi SM-liigan laadukkaimmista ja tasaisimmista maalivahdeista. Hän on henkisesti vahva ja  pystynyt jokaisena vuotena kehittymään pelaajana, emmekä näe syitä, miksei niin voisi tapahtua myös Jokereissa hyvässä valmennuksessa, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Ennen siirtymistään Suomeen Zapolski pelasi Yhdysvalloissa ECHL:ssä South Carolina Stingraysin riveissä, jossa hän putsasi palkintopöydän kauden 2012-13 päätteeksi. Zapolski valittiin niin sarjan parhaaksi pelaajaksi, maalivahdiksi kuin tulokkaaksi. Hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa 1,64 ja torjuntaprosenttinsa 94,2 olivat sarjan parhaat. Zapolski valittiin sarjan ykköstähdistökentälliseen sekä tulokkaiden tähdistöön. Hänet palkittiin myös kahdesti kuukauden parhaana maalivahtina ja kolmesti viikon parhaana maalivahtina.

ECHL:ään Zapolski siirtyi kaudella 2010-11 pelattuaan neljä vuotta yliopistokiekkoa Mercyhurst Collegessa.

Zapolskin siirron myötä Jokereiden maalivahtiosasto kaudella 2016-17 on valmis. Jatkosopimukset seuran kanssa ovat tehneet Riku Helenius ja Jani Kautto.

Jokereiden tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Jokerit - logo

Jokerit - 2015-2016 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2015-2016

Ottelut kaudella 2015-2016

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


RyanZapolski

Ryan Zapolski

11.11.1986 Erie, PA, USA
Tiedot


Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää