Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lehtonen ratkaisi jatkoajalla

SSV ja Erä mittelivät yleisöystävällisen koitoksen, joka päättyi SSV:n jatkoaikavoittoon lukemin 5-6. Edellisessä ottelussa SPV:tä vastaan SSV sai tuta karvasta kalkkia jatkoajalla, mutta siitä oli opittu, eikä tänään tarvinnut kentältä poistua tappio niskassa. Henri Lehtonen oli tällä kertaa ottelun sankari. SSV kokeili ottelun aikana erilaisia kenttäkoostumuksia, ja viimeisessä erässä Viikingit pääsi peliin mukaan.

Ottelua värittivät lukuisat jäähyyt, eikä ensimmäistä jouduttu odottamaan kuin kaksi minuuttia. SSv pääsi ylivoimalle ja sai heti kuitattua Santtu Mannerin maalilla. Erä pääsi kuitenkin peliin mukaan, kun oli Erän vuoro yrittää ylivoimaa. Juho Kantola onnistui ohittamaan David rytychin. Heti maalin jälkeen oli Erän vuoro siirtyä johtoon, kun Jere Oksasen veto upposi etukulmasta sisään. Ensimmäisen erän loppuun nähtiin vielä vääntönäytös SSV:n maalilla, pääosissa Timo Toivonen ja Tom Strömsten. Näytöksen päätteeksi molemmat miehistä ansaitsivat 10 minuutin käytösrangaistukset.

Toisessa erässä kova vääntö jatkui, ja tiimellyksessä nähtiin sekä jäähyjä, että maaleja. Erä siirtyi jo 4-1 johtoon Tuomas Iiskolan ja Kantolan maaleilla, jälkimmäinen jälleen ylivoimalla. Erän tehdessä 4-1 maalin, oli valmennuksen vuoro herätellä joukkuetta, kun Rytych sai tehdä tilaa Toni Lötjöselle. Temppu onnistui ja erän loppupuolella SSV sai kavennettu peliä, ensin Tero Tiitun onnistuessa ja sen jälkeen Mannerin laukoessa illan toisen maalinsa. Mielenkiintoiset asetelmat viimeiseen erään oli pedattu.

Kolmannessa erässä peli alkoi jo kääntyä Erälle, kun Mikko Pasanen siirsi kotijoukkueen taas kahden maalin johtoon. Lisäksi Erä sai pidettyä palloa ja säänneltyä pelin tempoa. Viimeiset kymmenen minuuttia ovat kuitenkin monesti pelin käännekohta, kuten tänään saatiin todettua. Ensin Juho Järvinen osui pomppupalloon, ja sitten pirteällä pelillä ollut Manner viimeisteli hattutemppunsa, kun kello näytti 50.17. Maalit tulivat 30 sekunnin välein. Erän lopussa molemmat yrittivät vielä ratkaisua, mutta osumia ei enää nähty.

Jatkoajalle molemmat joukkueet lähtivät pelaamaan. Peli oli kuitenkin tänään SSV:n ja Henri Lehtonen pääsi iskemään ratkaisevan osuman ylänurkkaan ajassa 2.42. Näin SSV katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa ja pääsi takaisin kärjen mukaan sarjassa.

Ottelun ratkaisseen Henri Lehtosen kommentit pelistä: "Valmennus herätteli joukkuetta vähän kokeilemalla erilaisia kenttiä. Myös maalinvahdin vaihdolla saatiin lisää yritystä mukaan peliin. Oma maali tuli varmasti mukavimpaan paikkaan mitä runkosarjassa voi sattua. Tuuletus tuli refleksinomaisesti, enkä tarkoittanut pahoittaa sillä kenenkään mieltä. Tästä eteenpäin jatketaan taas tauon aikana ilman mailoja, ja aletaan treenata kovempaa. Haetaan tehoja, sekä aletaan rakentaa kuntopiikkiä kevättä varten."

Veikkauspisteet: Santtu Manner 3 tähteä, Juho Kantola 2 tähteä, sekä Toni Lötjönen 1 tähti

Ottelu oli SSV:n syyskauden viimeinen, ja seuraavan kerran Viikingit nähdään salibandyareenoilla ensi vuoden puolella, kun SSV matkaa Tampereelle 6.1. kohtaamaan Classicin.

Seuran tiedot - Seuran kotisivut

Mirva Naava siirtyy ÅIF-ottelun jälkeen loppukaudeksi ulkomaille - Anni Kettunen sopimukseen

EräViikinkien naisten F-liigajoukkueessa nähdään pelaajaliikennettä, kun pitkään seurassa pelannut Mirva Naava siirtyy perjantain ÅIF-ottelun jälkeen loppukaudeksi ulkomaille pelaamaan. Samalla EräViikingit on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Anni Kettusen kanssa.

Lue lisää
EräViikingit jatkosopimukseen kahden oman kasvattinsa kanssa

EräViikingit on solminut vuoden mittaiset jatkosopimukset omien kasvattiensa Perttu Järvisen ja Joonatan Lindholmin kanssa.

Lue lisää
EräViikingit on irtisanonut päävalmentaja Markus Huhtimon sopimuksen

Uutena päävalmentajana aloittaa välittömästi Ville Turunen, joka on toiminut aiemmin juniorivalmentajana EräViikingeissä.

Lue lisää
EräViikinkien liigajoukkueella 29 sopimuspelaajaa

EräViikinkien miesten liigajoukkueen runko säilyy pitkälti päättyneestä kaudesta. Uusina kasvoina ryhmään liittyy paluumuuttaja Marko Juselius sekä nuori tähtipelaaja Oliver Sillanpää. Sakari Pulkkinen täydentää maalivahtikolmikon ja lupaavat Daniel ja Benjamin Tenhonen solmivat liigasopimukset.

Lue lisää
Kivinen ja Syrjälä takaisin M-Teamiin

Saksan Bundesliigan pistepörssin voittaja Juho Kivinen ja kymmenenneksi sijoittunut tutkaparinsa Max Syrjälä palaavat M-Teamin edustusjoukkueeseen.

Lue lisää
Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä

Hyökkääjä Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä. Puskan pelaajasopimus on purettu yhteisymmärryksessä.